enderman Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Merci de recomandare, probabil e cea mai buna la banii astia. Merge cu gaurile de prindere intoarse la 90 de grade, ca nu se va pupa cu cele originale. Totusi nu ma prea incanta marca asta... Am mai gasit ceva care vine perfect http://www.tonsil.ro/Specs/GDWK11100.htm dar are un pret nesimtit http://www.tonsil.ro/Tweeters.htm Problema e ca am nevoie de unul care are diametrul de minim 10,5 cm sa acopar frumos urma celui original (inclusiv gaurile holzsuruburilor). M-am uitat la Monacor pe site dar nu le inteleg sistemul de dimensionare, la preturi cum sunt? Editat Februarie 24, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Eu am pus in boxe DTF12 si merg mai mult decit rezonabil de bine. Din pacate n-am mai ascultat niste Jaz-uri de peste 10 ani si nu mai stiu exact cum suna ca sa pot face o comparatie. Eu as zice ca suna chiar putin mai tare iar neliniaritatile masurate de mine (sint postate si aici pe forum) nu se simt. La cele de la Monacor cred ca diametrul curent este de 10 poate putin sub dar daca gasesti cu 4 suruburi ca cele originale cred ca merita incercat. Oricum daca esti mofturos la sunet trebuie sa umbli si in filtre.... Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Voi umbla oricum la filtre fiindca trebuie reconditionate. M-am mai incurajat in privinta lui DTF12, acum am masurat si acopera la fix gaurile vechi de prindere, vor lasa sa se vada urma unde a stat dif. original 1-2 mm ceea ce nu cred ca va afecta la aspect mai ales ca am plasele boxelor. Am gasit ceva nemtesti de vanzare second, dar cam costa... deocamdata sa vad ce "potriveste" in ideea ca as prefera second din acei ani. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Vezi ca eu am cam luat teapa cu secondurile.... Secondurile nu mai au sunetul asa de bun chiar daca sint perfecte............si oricum la cit costa DTF12 merita incercat Editat Februarie 24, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 doamne ce s-a potrivit acest subiect.Eu am pus la niste boxe pop tweetere de jazz si tocmai ce voiam sa le schimb.suna inadecvat timpurilor de astazi.La fel si joasele. Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Si asta e adevarat... Problema cea mai mare la tweeterele originale e un magnet descentrat... ca altfel am probat calota de la un tw unitra si ar merge, sau as cauta pe net calota noua. Acum ma gandesc daca oare se mai poate centra piesa din mijloc si care ar fi procedura? Editat Februarie 24, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Se poate centra dar este dificil Mai intii trebuie sa-l desfaci pt ca s-au dezlipit piesele polare. Le cureti de urmele de adeziv si....mai vorbim. S-a mai explicat pe aici cum trebuie procedat. Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Ca sa-l desfac am nevoie de un adeziv sau procedez mecanic? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Cel putin una din piesele polare s-a dezlipit. Pt aceea actionezi numai mecanic dar poti adauga si ceva acetonba industriala sau toluen. Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Scuze, am vrut sa scriu solvent nu adeziv, eram obosit... Poate am timp astazi sa-i desfac piesele polare. Din ce am obs. eu, doar piesa cilindrica s-a dezlipit deci cred ca ajunge sa-i dezlipesc placa metalica de pe spatele magnetului pentru o centrare ulterioara. Sper sa scape magnetul intreg, daca nu... ajung la sal-uri. Editat Februarie 25, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Ăla e bolţul. Părerea mea e că diful e compromis, chiar dacă reuşeşti să-l desfaci, tot vor rămîne aşchii de magnet lipsă ce pot strica planeitatea la relipire. Va funcţiona, dar nu la parametrii teoretici. Am întîlnit caz în care de afară era totul în regulă şi la demontare o halcă din magnet era desprinsă la interior. Asta şi la difuri ruseşti sau germane, firma nu e o garanţie. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 In stadiul cum este acum tot nu poate sa-l foloseasca. Daca il desface are sanse destul de mari sa-l centreze si nu are nimic de pierdut decit ceva timp. Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Intre timp am cautat ceva noi pe net daca imi crapa magnetul, si imi face cu ochiul: http://www.partysound.ro/tweeter-dome-hifi-monacor-dtm1048-p-8720.html banuiesc ca preturile sunt cam la fel peste tot... Ce parere aveti in comparatie cu Sal DTF12? (calitate suntet, linearitate etc.) Nu ma deranjeaza diferenta de bani daca sunt eu mai multumit ca am luat ceva mai bun. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Ar putea fi mai bun dar eu nu l-am ascultat asa ca nu pot sti sigur. Caracteristica "pare mai liniara"................ In schimb nu are ferofluid si deci putere ceva mai mica. Partea buna este ca se potriveste cel mai bine la fixare cu tweeterele originale (din ce-mi aduc eu aminte). Editat Februarie 25, 2016 de sesebe Link spre comentariu
enderman Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Daca pun magnetul pe un lemn, si lovesc cu un ciocan placa din spate reusesc sa dezlipesc piesele polare? Sau la socuri crapa magnetul? Aveti o idee mai buna? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum