Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter electronica industriala

cristian2009

Postări Recomandate

Merci de recomandare, probabil e cea mai buna la banii astia. Merge cu gaurile de prindere intoarse la 90 de grade, ca nu se va pupa cu cele originale. Totusi nu ma prea incanta marca asta...

Am mai gasit ceva care vine perfect http://www.tonsil.ro/Specs/GDWK11100.htm dar are un pret nesimtit http://www.tonsil.ro/Tweeters.htm

Problema e ca am nevoie de unul care are diametrul de minim 10,5 cm sa acopar frumos urma celui original (inclusiv gaurile holzsuruburilor).

M-am uitat la Monacor pe site dar nu le inteleg sistemul de dimensionare, la preturi cum sunt?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enderman

19

• sesebe

13

• cristian2009

12

• zal

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am pus in boxe DTF12 si merg mai mult decit rezonabil de bine.

Din pacate n-am mai ascultat niste Jaz-uri de peste 10 ani si nu mai stiu exact cum suna ca sa pot face o comparatie.

Eu as zice ca suna chiar putin mai tare iar neliniaritatile masurate de mine (sint postate si aici pe forum) nu se simt.

La cele de la Monacor cred ca diametrul curent este de 10 poate putin sub dar daca gasesti cu 4 suruburi ca cele originale cred ca merita incercat.

Oricum daca esti mofturos la sunet trebuie sa umbli si in filtre....

Link spre comentariu

Voi umbla oricum la filtre fiindca trebuie reconditionate.

M-am mai incurajat in privinta lui DTF12, acum am masurat si acopera la fix gaurile vechi de prindere, vor lasa sa se vada urma unde a stat dif. original 1-2 mm ceea ce nu cred ca va afecta la aspect mai ales ca am plasele boxelor.

Am gasit ceva nemtesti de vanzare second, dar cam costa... deocamdata sa vad ce "potriveste" in ideea ca as prefera second din acei ani.

Link spre comentariu

Vezi ca eu am cam luat teapa cu secondurile....

Secondurile nu mai au sunetul asa de bun chiar daca sint perfecte............si oricum la cit costa DTF12 merita incercat

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

doamne ce s-a potrivit acest subiect.Eu am pus la niste boxe pop tweetere de jazz si tocmai ce voiam sa le schimb.suna inadecvat timpurilor de astazi.La fel si joasele.

Link spre comentariu

Si asta e adevarat...

Problema cea mai mare la tweeterele originale e un magnet descentrat... ca altfel am probat calota de la un tw unitra si ar merge, sau as cauta pe net calota noua. Acum ma gandesc daca oare se mai poate centra piesa din mijloc si care ar fi procedura?

post-193700-0-97990600-1456354482_thumb.jpg

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Se poate centra dar este dificil

Mai intii trebuie sa-l desfaci pt ca s-au dezlipit piesele polare.

Le cureti de urmele de adeziv si....mai vorbim. S-a mai explicat pe aici cum trebuie procedat.

Link spre comentariu

Scuze, am vrut sa scriu solvent nu adeziv, eram obosit...

Poate am timp astazi sa-i desfac piesele polare. Din ce am obs. eu, doar piesa cilindrica s-a dezlipit deci cred ca ajunge sa-i dezlipesc placa metalica de pe spatele magnetului pentru o centrare ulterioara.

Sper sa scape magnetul intreg, daca nu... ajung la sal-uri.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Ăla e bolţul. Părerea mea e că diful e compromis, chiar dacă reuşeşti să-l desfaci, tot vor rămîne aşchii de magnet lipsă ce pot strica planeitatea la relipire. Va funcţiona, dar nu la parametrii teoretici. Am întîlnit caz în care de afară era totul în regulă şi la demontare o halcă din magnet era desprinsă la interior. Asta şi la difuri ruseşti sau germane, firma nu e o garanţie.

Link spre comentariu

Ar putea fi mai bun dar eu nu l-am ascultat asa ca nu pot sti sigur.

Caracteristica "pare mai liniara"................

In schimb nu are ferofluid si deci putere ceva mai mica.

Partea buna este ca se potriveste cel mai bine la fixare cu tweeterele originale (din ce-mi aduc eu aminte).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări