Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter electronica industriala

cristian2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enderman

19

• sesebe

13

• cristian2009

12

• zal

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt cei mai experimentati. Boxele Jazz ar fi mai bune sau mai slabe decat acestea sau acestea ? Intreb de curiozitate, nu am avut ocazia sa le compar cu altceva.

E o chestie de gust, avand in vedere ca fiecare apreciaza subiectiv sunetul unei incinte. Ies din discutie unii parametri tehnici masurabili ( banda frecventa, putere , impedanta, etc.)In orice caz, un eventual schimb cu cele aratate nu inseamna vreun mare pas inainte!
Link spre comentariu

Am cumparat a inca o pereche de boxe Jazz, la un pret convenabil evident, si... surpriza : tweeterele sunt pe 8 ohmi.Nu au fost rebobinate, sunt originale, pe ele scrie 8 ohmi.Boxele Jazz sau fabricat in doua variante, pe 4 si pe 8 ohmi ? :nas: In ce priveste sunetul, sunt absolut identice.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator yo2ogm

Boxele Jazz sunt pe 8 ohmi si contrar opiniilor marilor melomani, suna foarte bine. Difurile de inalte sunt partea lor slaba (se ard foarte usor - eu le-am schimbat pe amandoua), altfel insa redau foarte fidel inaltele. Pentru inalte puternice trebuie sa folosesti o corectie de ton pentru ca difuzoarele originale au randament redus (nu si fidelitate redusa). Pt. ca s-au ars eu am schimbat tweterele originale cu altele de aceleasi dimensiuni si 8 ohmi. Au randament mai bun dar sunetul nu e la fel de frumos. Boxele se pot folosi foarte bine intr-un apartament si nu la nunta.

Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm

Tweterele le-am luat sa aiba acelasi diametru si 8 ohmi. Nu stiu ce model sunt (oricum nu sunt fenomenale si as prefera unele originale - care suna mai bine, dar trebuie accentuate inaltele din equalizer).

Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm

Exista insa la preturi ceva mai mari twetere de calitate. Le iei la acelasi diametru si impedanta. Nu recomand cele piezo sau tip horn, suna tare dar distorsionat.

Link spre comentariu

Cred ca 2 boxe Jazz am la tara, pe una scrie 4 ohmi si pe alta parca 6 sau 8 ohmi, nu-mi mai amintesc bine, ma uit cand ajung pe la tara. Boxele sunt de la o combina muzicala romaneasca (pik-up, cass si radio), de Electronica cred si sunt functionale.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu le-am inlocuit cu Monacor DT-99. Sunt foarte multumit sunet dar nu se potrivesc fizic in locul celor originale. Acum, daca ar fi sa aleg, as lua dt-25 sau ceva asemanator. Sunt mai usor de adaptat in locul celor originale.

Link spre comentariu

avand in vedere ca am probleme si la filtre ....unul este pe 4ohmi ,celalalt pe 8 ohmi.....cred ca cel mai avantajos este achizitionarea unora noi, sau cel putin functionale !.....modificarea sau adaptarea lor este posibila insa cu costuri ce depaseste valoarea unora noi.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Daca nu ma insel, ar merge ca dimensiuni (aproximativ) Sal DTF12. 

La calitatea sunetului cred ca originalele erau mai calitative dar merge si cu SAL-uri destul de bine (cred).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări