Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuplul nesesar pentru un motor MPP in funtie de sarcina??


Vizitator mitza88bv

Postări Recomandate

Vizitator mitza88bv

salutare...va rog sa imi spuneti si mie care este cuplul necesar pentru un moror pas cu pas, tinand cont ca trebuie sa rotesc un suport cu antena.Antena e mica..are in jur de 28 cm diagonala si 800 grame.Daca aveti si ceva sugesti de modele de MPP suficiente pentru a roti antena cu caracteristici mai sus mentionate, sunt binevenite..stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • francezu

    3

  • boederyakumo

    3

Cuplul necesar unui ansamblu Horizont to Horizont sau mai simplu hh e destul de puternic, dar, avand in vedere reductia de viteza/putere pe care o foloseste mecanismul, motorasul care realizeaza miscarea e un motoras destul de slab ca putere.Un motoras pas cu pas sub 1 Nm e mai mult ca suficient pentru un ansamblu hh.Acum nu mai ramane decat sa gasiti si reductorul de care aveti nevoie (fara jocuri) daca gasiti ceva cu angrenare melc roata melcata ve-ti avea un mecanism similar celor hh cu precizie mare si fara joc.Motoare pas cu pas gasiti pe forum.

Link spre comentariu

Buna seara!Sunt si eu interesat de acest aspect. Ce raport de transmisie ati luat in calcul cand ati spus ca ar fi suficient un motor de sub 1Nm ? Exista vre-o formula (empirica sau nu) pentru a calcula cuplul ce trebuie sa-l dezvolte motorul pentru a antrena o astfel de sarcina ? Ipotetic vorbind, pt o transmisie 1:1 cum s-ar calcula acest cuplu, ignorand pierderile in trasmisie si lagare ?

Link spre comentariu

Angrenajele melc-roata melcata prezinta avantajul ca realizeaza rapoarte de reducere pe o plaja întinsa între 6 si 100, iar pentru transmisii cinematice chiar pâna la 1000.

Cu un raport de putere 1/1 va trebui sa folositi un motor pas cu pas cu un moment mare, pentru ca portanta antenei la vand cu intensitate mare sa nu dea motorul peste cap sau sa piarda pasi.

Daca va documentati aici tabelul 10.15.

http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... o32767.php

Link spre comentariu

Inteleg avantajul transmisiei melc-roata melcata, insa pe mine ma interesa mai mult cum se calculeaza momentul de inertie( nu stiu daca zic bine) al unei sarcini de genul celei descrise de colegul mitza88bv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări