George Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 memberlist.php?mode=viewprofile&u=14072 Link spre comentariu
diff Postat Ianuarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Rebobinajul unui tweeter hi end cu bobina de 25mm(1 tol),sarma utilizata este 0,10 cupru emailat pt a ajunge la o impedanta de 8 ohmi.Am folosit carcasa originala(portbobina),am anlaturat sarma am curatat an prealabil solutia veche asa numitele brazde lasate in urma lipirii sarmei de suport,am aplicat un strat foarte fin de epoxi si am trecut la bobinaj,banda de freq 2500 Hz - 20 Khz,fs 1190hz, 60w.Las ceva poze cu dansul Link spre comentariu
ionzugravu Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 cam asta fac eu in materie de drivere de inalta freqventa ,sper ca intelegeti de ce cei care vin odata la mine ,vin si de 10 ori pe urma .... cred ca se vede foarte clar ca e spira langa spira cat se poate de perfect alex ,vreau nota pe lucrare :smt103: icon_axe icon_toilet Link spre comentariu
diff Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Hehe draga prietene....no comment,lucrat angrijit si antradevar chestia aia arata foarte fain.Problema este ca driverul cu pricina nu prea a meritat efortul tau,kitul asta este circa 30 lei pe acilea si nu al rebobinam nici in ruptul capului,doar daca ami cerea clientul sa ai schimb impedanta sau diverse alte chestii legate de el,dar hobby-ul ramane ceva de neegalat si asta profesional vorbind.Stiu ca nu mai ai timpul necesar pt asa ceva dar oricum chestiile astea faine care le facem cu drag, le facem din pasiune, pentru ca se poate,si asta am demonstrat-o de atatea ori.Treb sa-mi fac timp sa postez mai multe chestii faine care le fac zi de zi,dar uneori ma prinde dimineata in atelier si timpul nu iarta pe nimeni dupa cum se stie ,mai trebuie sa ne si odihnim plus viata personala care este pe primul loc,dar spre deliciul celor care sunt interesati de capodopere vibratoare cu leonice las ceva poze cu niste chestii recente,hehe era sa uit, ati acord nota 10+ cu felicitari,tine-o tot asa....... Link spre comentariu
diff Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Si ceva EV-uri care au facut razboiul de independenta .... hmmmm sau unii asa numiti Dj urechi de tabla,ramane sa ma hotarasc intr-un final,pacat de difuzoare :cry: Din pacate nu am putut recupera nimic,a trebuit sa pun kituri noi aftermarket cat si originale,totul depinzand de buzunarul clientului Link spre comentariu
diff Postat Februarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2014 Salut tuturor,in putinul timp pe care al dispun vreau sa postez un difuzor care m-a fermecat prin complexitatea constructiei cat si a dispunerii celor doua infasurari.Difuzorul in speta este un Peavey de 12 inch,topologie tip twin coil 2x4 ohm cu un randament foarte bun,putere reala undeva pe la 300w sinus,poate functiona in 2x 4 ohm cat si pe 8 ohm punand un strap pe cosele de iesire.Totul este realizat de la 0 ,membrana+suspensie custom facute special dupa cotele cerute de mine,spideri custom(suspensia inferioara),si o tona de fir leonic,nu ca nu as dispune de asa ceva dar a meritat efortul,difuzorul suna foarte cald pe partea de medii avand an vedere ca fac parte din niste topuri de mid bass.Magnet foarte puternic tip neodymium,sasiu de aluminiu cu o mie de fante de aerisire,2 antrefieruri pt cele 2 anfasurari,deci foarte usor si manevrabil,ceva poze din timpul constructiei,stima Link spre comentariu
diff Postat Februarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2014 Ultima poza unde am dat cu latex pe suspensie nu o mai gasesc Link spre comentariu
Big Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 se vede clar ca puneti suflet in lucrarilecare le faceti, felicitari! niste imagini de pus in rama! o curiozitate, un difuzor rebobinat va suna la fel ca unul original? ma refer la difurile hifi nu cele pro. exista un mit (sau nu)cum ca un difuzor reparat nu va mai suna la fel ca inainte. e valabil si daca se schimba suspensia? Link spre comentariu
diff Postat Februarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2014 Multumesc pentru aprecieri,nu este nici un mit totul depinde de felul in care se lucreaza si cu ce.Daca se respecta sarma cu care a fost facut cat si toate dimensiunile fizice si se lucreaza cu tactica germana totul va fi un succes pe deplin.Un amator care rupe din conul membranei vrand sa scoata bobinajul ars sau turnand un kil de rasina epoxidica peste tot vrand sa se asigure ca face o treaba sanatoasa nu are decat de pierdut,an special la un difuzor mai deosebit se lucreaza cu o finete de ceasornicar,cu cat angreunezi sistemul mobil(membrana,bobina,suspensii) cu atat pierzi spl iar frecventa de raspuns nu ar mai fi un punct de reper,nu mai vorbesc despre cursa difuzorului x max si alti parametrii ts.Referitor la suspensie nu demult cineva a venit cu 2 difuri tonsil(poloneze) de 10 inch din vestitele unitre de 75w cu rugamintea ca vrea suspensii de cauciuc.I-am recomandat ca genu asta de difuzor nu ar suna niciodata bine cu suspensie de guma deoarece se pierde mult din spl,respectiva suspensie fiind mult mai rigida decat cea originala facuta din neopren sau gen burete la palpare.Se pare ca nu a anteles si am montat cele 2 suspensii cu pricina,ulterior peste 2 zile sa ma sune foarte suparat ca mi-am batut joc de el si ca lucrarea mea lasa mult de dorit argumentand ca nu mai exista nici un strop de bass iar ca incintele suna a butoi de varza ca sa fac o analogie rautacioasa . An fine,l-am rugat sa le aduca,am pus suspensiile moi iar totul a revenit la normal,deci orice modificare adusa poate influenta in bine sau an rau,totul depinzand de cel care face schimbarile si de ce nu experienta an domeniu care asi pune amprenta,postez vestitele unitre mai tarziu pt toata lumea,sa vada ce si cum bineanteles cu explicatii foarte clare,stima Link spre comentariu
diff Postat Februarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2014 OK,un topic celor care sunt fani Unitra,difuzoare poloneze tonsil de calitate medie si un pret acceptabil zic eu,ce pot sa afirm este ca sunt mai quality decat pocnitorile din comert si anca se mai fabrica,voi posta nist poze referitoare la schimbarea suspensiei cat si la centrare.Se trage niste diluant intr-o seringa si se da pe marginea suspensiei inferioare(spider) cat si pe marginea calotei,se lasa un timp circa 10 15 min dupa care cu o surubelnita sau cu o penseta cu varful in forma de L se dezlipeste cu atentie suspensia si se da afara kit-ul compus din spider+membrana.Primul lucru care trebuie facut este dat un cordon de epoxi intre spider si conul membranei,deoarece acestea au fost impregnate cu un mastic gen prenadez iar daca spiderul este foarte ambibat in diluant se va dezlipi de pe con,daca anca nu s-a ajuns in etapa asta nu se mai da .Urmeaza anlaturarea vechii suspensii de pe marginea membranei dupa care se pensuleaza cu diluant pentru a fi sigur ca este o suprafata neteda fara ramasite din vechea suspensie,se da cu prenadez pe marginea membranei cat si pe suspensie si se asteapta circa 10 min dupa care se lipesc,a se nu uita ca mambrana are un sant in care treb sa ajunga noua suspensie,se preseaza usor cu un obiect metalic pana ce suspensia ia forma de U.Ulterior se curata suprafetele de lipire ,si fac referinta la baschetul difuzorilui dupa care se monteaza totul la loc avand o grija deosebita pozitionarii firelor leonice sa corespunda cu cosele unde vin lipite ulterior.Urmatoarea etapa este centrarea cu 3 4 laine de 0,3 mm pentru centrarea bobinei,totul se va lipi tot cu prenadez,nu este nevoie de alte solutii pt marimea si puterea difului.Se apasa pe toata durata lipirii pe amandoua suspensii pt a fi sigur ca nu a ramas nimic nelipit,dupa circa 3 4 ore se scot lainele,se lipesc leonicele pe cosa si se va lipi calota si de ce nu o mica proba,daca sunt antrebari pe aceasta tema voi fi fericit sa raspund ,diluantul folosit este thinner celulozic,cel mai puternic diluant. Link spre comentariu
diff Postat Februarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2014 Si produsul finit,latexul nu se mai vede dupa cum se vede,a ramas doar o pelicula foarte fina intre membrana si suspensie transparenta,toate cele bune .... :smt103: Link spre comentariu
dekor Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Salutare tuturor, am patit un necaz cu o boxa Sony. A cazut de la inaltime si difuzorul de "medii - bass" s-a deformat. Adica membrana a ramas intreaga, magnetul a ramas intreg dar s-a deformat conul de tabla. Bobinajul inca nu este defect dar daca imping usor cu mana in membrana se aude ca freaca. Credeti ca se poate recupera? dekor. Link spre comentariu
diff Postat Iulie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2014 Salutare tuturor, am patit un necaz cu o boxa Sony. A cazut de la inaltime si difuzorul de "medii - bass" s-a deformat. Adica membrana a ramas intreaga, magnetul a ramas intreg dar s-a deformat conul de tabla. Bobinajul inca nu este defect dar daca imping usor cu mana in membrana se aude ca freaca. Credeti ca se poate recupera? dekor. Scoate afara membrana cu tot cu suspensie si uite-te la bobina,daca arata bine si nu este lovita sau andoita ,daca e totul ok ancearca sa andrepti sasiul difului si pui kit-ul anapoi,centrezi cu laine de 0,2 si totul ar trebui sa fie ok,in caz contrar treb refacuta bobina care implica alte costuri. Link spre comentariu
sesebe Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Salutare, Am o intrebare pt maestri: cum se poate intari spiderul la un difuzor? Explicatie: difuzoarele de medii sint din niste boxe "uzuale, fara pretentii" care dupa ce au fost folosite citeva ore la putere mai mare decit trebuia, au avut de suferit pe partea de sunet, cam lipsesc mediile joase-basul inalt - scuze exprimarea. Difuzoarele sint de fapt niste midwoofere de 6.5 in folosite ca miduri. Principalul damage vizibil ar fi ca suspensia s-a cam inmuiat si acum suna prea "cald" fara un atac cum trebuie al bas-ului. Boxele sint prea pirjoale ca sa merite sa schimb difuzoarele cu unele scumpe de calitate si as vrea sa incer sa mai intaresc suspensia putin sa vad ce iese dar nici sa le distrug de tot ca n-am bani acum sa le schimb. Cea mai buna varianta ar fi sa schimb toate difuzoarele si sa reconstruiesc filtrele dar acum nu am banii (peste 2000RON) si timpul necesar. Nu se poate pune problema de alte boxe noi sau second pt ca nu este pe piata ceva care sa-mi placa si sa se potriveasca in setupul meu (cel putin sub 1000-3000E). Aveti ceva idei constructive legate de spider? Va multumesc anticipat pt toate sugestiile! Link spre comentariu
adrian lucian Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Cat sa intaresti suspensia ?E cascadorie, crescind aleator amortizarea mutzi parametri T&S in balarii. Eu le-as masura perametrii la starea actuala si as ajusta filtrul. Altfel, intarind suspensia il faci claxon. E numai o parere, eu asa as face Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum