Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinaj si tot ce tine de difuzoare

diff

Postări Recomandate

V-as ruga, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un difuzor la care s-a dezlipit si descentrat portiunea care contine magnetul.In acest moment bobina nu mai e centrata (este un difuzor chinezesc YinYang parca, de 250W / 4Ohm cu membrana de carton, alba).Multumesc.

Link spre comentariu

ar fi frumos un filmulet :da cat despre furatul meseriei ......nu stiu...nu cred ca daca cineva vede filmuletul si este complet pe dinafara cu asa ceva sar apuca sa bobineze cum spuneai si tu iti trebuie maini de doctor si precizie e destul de migalos.astept sa vad filmul :freaza:

Link spre comentariu

Dupa cum o sa vedeti si in urmatoarele imagini voi arata si voi explica rolul cartonului albastru cat si centrajul bobinei.Tabla avand ambele suprafete lucioase nici o solutie nu adera foarte bine pe acestea de aceea se lipeste acest carton tot cu epoxi ca dupa lipire sa adere foarte bine de conul inferior al membranei,dupa cum se vede si in poza tabla are aproape de ambinare o mica fereastra de 1.. 2 mm deoarece daca s-ar atinge asta inseamna spira in scurt intr-un camp magnetic si cam cu totii stim ce inseamna asta :da ,In ultima poza se vede cele 3 laine de centraj de 0,2mm special pt acest intrefier cu pricina folosind si alte grosimi pt diferite cazuri.Uzual se masoara miezul interior al difului si exteriorul stiind in prealabil ce grosime are tabla si cele 2 infasurari se calculeaza si lainele de centraj lasind minim 0,2 spatiu interior pt centraj.In poza 3 arat snurul de solutie dat de fabricant si inlaturarea acesteia la cald asta numai in cazul fericit in care membrana este din carton presat specific difuzoarelor profi si nu din plastic,caldura ducand la sticarea conceptului de membrane de plastic :ras:

Link spre comentariu

V-as ruga, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un difuzor la care s-a dezlipit si descentrat portiunea care contine magnetul.In acest moment bobina nu mai e centrata (este un difuzor chinezesc YinYang parca, de 250W / 4Ohm cu membrana de carton, alba).Multumesc.

Dupa cate anteleg magnetul s-a dezlipit de pe flansa exterioara sau cea interioara care este prinsa cu suruburi de basketul(sasiul) difuzorului.Daca s-a intamplat asta conul interior s-a lipit automat de flansa disparind intrefierul si blocand bobina int-o parte cazuri des intalnite si in special de la socuri mecanice puternice.Ca reparatie nu cred ca se renteaza trebuie desfacut in totalitate atentie sporita la suspensii in dezlipirea lor de pe basket,iar dupa toate acestea cand aveti numai scheletul gol trebuie masurat diamentru miezului si exteriorul flansei pt a stabili intrefierul acesta putindu-se recalibrat numai cu o bucsa facuta la strung de un mester.Dupa achizitionarea ei(daca renteaza reparatia) se curata suprafetele de lipire foarte bine se aplica un strat de solutie gen epoxi dupa care se introduce bucsa facuta prin flansa si interiorul acesteia in miezul flansei a doua.Spor la treaba
Link spre comentariu

Va multumesc pt. amabilitate. Sa stiti ca respect f. mult aceasta activitate. Cu ani in urma, am incercat si eu dar, desi am avut la dispozitie materiale si scule adecvate, mi-a lipsit TALENTUL si RABDAREA in mod special. Inca o data va multumesc.O sa incerc sa gasesc si eu pe cineva in Braila. Stima.

Link spre comentariu

spuneai ceva de un filmulet aaa si unde as putea gasi acel kit cu membrana si bobina co tot are si acea extensie pe kit ? mar interesa

Link spre comentariu

Drepturile de autor :ras: ,folosisem o melodie prea cunoscuta si filmuletul era interzis in vreo 200 de tari :da cu scuzele de rigoare acesta este ok

ceva pareri?

Link spre comentariu

Chiar azi m-am dus personal sa le montez in incinte si am facut si o mica auditie,se misca cimentu din temelie si altceva nimic :ras: .Sunt 4 basi de 21 in incinta respectiva si 6 sateliti tip Function one cu difuri Precision Device care suna intr-un fel :da .Am mai umblat putin pe la limitarile procesorului de sunet si ceva setari sperind sa nu mai vina un DJ invitat urechi de tabla si sa prejeasca iar tot mergand cu mixerul in rosu,amplificatoarele la fel si inclusiv procesorul.Pe de-o alta parte nefiind sculele lui al cam doare la basca cum se spune in ceva termeni mai vulgari dar asa sunt DJ de azi mai ales cand o ia cu uleiu de sarpe cum spun ceva oameni pe aici :da ,pentru unii este medicament iar pentru altii devine extacy brutalizind si fortind un sistem audio la capacitati ridicole,pe timpuri tata avea un amplificator visonik(japan) 2x 18W cu care se ducea la evenimente tip nunti,intruniri etc,azi nu mai ajung 20 000W in 100 de metri patrati,stau si ma intreb o fi vina watilor de altadata ca cei chinezesti parca lasa de dorit :ras: ,distorsiunile omor difuzoarele asta e clar :da ,cu stima

Link spre comentariu

O problema ar fi reclama idioata din zilele noastre. Adica pe un sistem scrie 100W output power. Dar nu scrie ca la puterea asta are THD=10% sau mai mult. Si este relativ simplu de stiut daca luam in considerare clasa amplificatorului si citim pe eticheta puterea consumata. Un amplif uzual in clasa AB are un randament real in jurul a 60% (adica din 100W consumati poate oferi la iesire 60W cu distorsiuni minime). Cu ceva timp in urma m-a umflat rasul cand pe eticheta unui sistem 5.1 de productie China bineinteles am citit: Total output power=200W iar mai jos Power Consumption=120W :nebunrau: . Adica astia sunt asa destepti ca au inventat randamentul supraunitar. Plec pe Marte :rade:

Link spre comentariu

Doresc sa rebobinez un tweeter. Cu ce solutie sa lipesc spirele bobinei ? Calitatea sunetului va avea de suferit daca folosesc un conductor cu diametrul mai mare decat cel original ?

Link spre comentariu

Drepturile de autor :ras: ,folosisem o melodie prea cunoscuta si filmuletul era interzis in vreo 200 de tari :da cu scuzele de rigoare acesta este ok

foarte tare filmuletul, dar ma asteptam la un filmulet complet, adica de cand ajunge difuzorul la reparat pana este probat sau testat functional :da sunt curios mai ales cum se desfac bobinele de pe difuzoare fara a lasa prea multe urme sau cum se procedeaza, se scoate membrana cu tot cu suspensie sau se desface doar bobina din centrul membranei... cand eram mai mic (14-17 ani) am incercat si eu sa repar difuzoare si unele chiar am reusit desi nu stiam de impedanta sau lungimea bobinei... cert este ca se auzeau dupa ce le reparam :ras: insa ma chinuiam sa desfac toata membrana su tot cu suspensie si sincer unele difuzoare se cam sifonau :nebunrau:

ps. in filmulet se vede cum este bobinata carcasa dar nu se vede de unde vine firul, cum este tensionat, ce anume il ghideaza... tot ansamblul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări