djvas Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Pai nu ar trebui sa fi uimit deloc pentru ca nu cred ca ar fi cineva idiot care a dat pe un difuzor pe 15 inch de la RCF, 850 de lei sa il arunce ca doar sa ars, cand un bobinaj costa in jur de 100 lei. daca esti baiatul lui becali da.....se merita sa il arunci ....doar da tata iar pe doua RCF-uri 2000 de lei si sa rezolvat )))) Nu a zis nimeni ca trebuie aruncat... De aia se gasesc piese de schimb adica Rekon Kit. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Cind un recon kit poate sa ajunga sa coste si peste 40-60E pt un difuzor de 100E-150E, prefer sa-mi fac singur bobina. Am mai facut-o pt alte citeva sute de difizoare si am sa o fac in continuare. Link spre comentariu
Vizitator florentinel Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Mergeți la un atelier de bobinaj, nu cred că va fi o problemă să vă dea o bucată de Nomex....le mai rămân și resturi de care se pot dispensa.Mergeți cu o cutie de Ness și întrebați dacă au vreo bucată de Nomex cu care să puteți înveli cutia, apoi ,,uitați,, cutia acolo.....vă va ajuta sigur și altă ată. Am inteles, sa incerc si asa sa vedem ce rezolv ) stima Cind un recon kit poate sa ajunga sa coste si peste 40-60E pt un difuzor de 100E-150E, prefer sa-mi fac singur bobina. Am mai facut-o pt alte citeva sute de difizoare si am sa o fac in continuare. Asta e !!! bravo !!! Link spre comentariu
enderman Postat Noiembrie 29, 2020 Partajează Postat Noiembrie 29, 2020 (editat) Cu ce se poate lipi bobinajul pe portbobina de aluminiu? E desprins pe o treime, inculpatul e un dif. de bass. Ati incercat asa ceva? https://www.dedeman.ro/ro/adeziv-universal-bison-super-glue-liquid-control-transparent-3-g/p/5014704 Editat Noiembrie 29, 2020 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 29, 2020 Partajează Postat Noiembrie 29, 2020 Super glue nu e bun, are greutate fata de altele, se usca prea repede, nu poti corecta. Mai degraba ceva lac. Sau este Bison pt plastic. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 cel mai ok este lacul de bobinaj https://midarchim.aaz.ro/detalii/809023/PROFIRAL-SPRAY-ELECTROIZOLANT-SEZ-551B https://www.emag.ro/lac-special-de-protectie-si-de-izolatie-cramolin-400-ml-c1211611/pd/DT36YVBBM/ Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 (editat) Spray-urile alea au un mare defect: sint spray. Cind fac o bobina pt un difuzor prefer sa ajunga adeziv doar acolo unde vreau eu: intre firele cu care bobinez nu peste tot de unde arunca un spray. In rest cred ca e OK. Eu foloseam ceva gen nitrolac diluat cu acetona si in functie de preferintele de moment cu adaos in cantitate mica de ceva adeziv similar superglue - nu l-am mai vazut de mult prin magazine si nu mai stiu denumirea exacta. Aplicarea o faceam cu o seringa cu ac ceva mai gros retezat ca sa nu ma intepe. Editat Noiembrie 30, 2020 de sesebe Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 http://vopsea-auto-moto.ro/Lac_acrilic_2K_sprint se poate folosi si varianta asta o gasesti si la 50g+ intaritor in magazinele de vopsele auto Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Nitrolacul este o alegere comoda dar gresita, se aprinde la temperatura relativ mica si arde cu flacara rapida (aproape exploziv). Am vazut de vreo doua ori la niste transformatoare mici impregnate cu asa ceva, intr-un atelier scoala. Link spre comentariu
enderman Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Problema e cum bag orice adeziv intre bobina si portbobina fara sa dau bobinajul jos. Deci e doar de pe o treime desprins bobinajul... de aceea ma gandesc sa apelez la adeziv cianoacrilat gen superglue. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Buna Eu am folosit de toate dea lungul timpului. Inclusiv oja pentru unghii,lacuri de diferite tipuri.Toate diluate la greu. Deci asta te sfatuiesc sa faci,diluezi ceva lac,de preferinta de transformator. Diluat la greu va patrunde peste tot si nu va avea greutate prea mare.Eventual doua straturi. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
deneinvins Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Părerea mea : Din moment ce s-au desprins cîteva spire, difuzorul este compromis. Remedierea se face cu multă atenție și de persoane care au scule adecvate și ceva experiență. Căutați lac de motor sau lac de transformator. Dacă nu găsiți, căutați la un atelier de bobinaj. Diluarea o poate face chiar cel care vi-l dă (tot din experiență). Dacă nu, trebuie făcută pînă la consistența care duce la pătrunderea lacului între bobină și carcasă. Poate merge. Se mai găsește la magazinele de specialitate sub denumirea de Email electrotehnic. Dar ... atunci cînd s-au desprins spirele, este foarte probabil să se fi compromis lacul/emailul de pe sîrmă. O singură spiră în scurt duce la modificare impedanței, crearea unei sarcini mărite pentru amplificator, distorsiuni mari, zgomote și chiar defect mecanic în difuzor. Vă recomand să duceți difuzorul la un atelier de specialitate și să-l bobinați de la început. Succes ! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Acum 29 minute, deneinvins a spus: Părerea mea : Din moment ce s-au desprins cîteva spire, difuzorul este compromis. Remedierea se face cu multă atenție și de persoane care au scule adecvate și ceva experiență. Căutați lac de motor sau lac de transformator. Dacă nu găsiți, căutați la un atelier de bobinaj. Diluarea o poate face chiar cel care vi-l dă (tot din experiență). Dacă nu, trebuie făcută pînă la consistența care duce la pătrunderea lacului între bobină și carcasă. Poate merge. Se mai găsește la magazinele de specialitate sub denumirea de Email electrotehnic. Dar ... atunci cînd s-au desprins spirele, este foarte probabil să se fi compromis lacul/emailul de pe sîrmă. O singură spiră în scurt duce la modificare impedanței, crearea unei sarcini mărite pentru amplificator, distorsiuni mari, zgomote și chiar defect mecanic în difuzor. Vă recomand să duceți difuzorul la un atelier de specialitate și să-l bobinați de la început. Succes ! Subscriu! Odată ce spirele s-au desprins trebuie bobinat de la zero nu merge numai cu lipirea spirelor desprinse. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum