Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinaj si tot ce tine de difuzoare

diff

Postări Recomandate

Asa cum a spus si colegul Validae v-o spun si eu nu trageti ciobaneste tensionand sarma de bobinaj pentru ca se strange bobina pe madril de o gasesc toti dracii.

Sarma in procesul de bobinare ( cu masina sau manual ) trebuie doar ghidonata cu mana pentru a se aseza spira langa spira .

Sa vedeti ce se intampla daca bobinati twetere tragand ciobaneste  de sarma pentru a o tensiona ...........se poate evindentia efectul cu ajutorul aparatului de masura .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator florentinel

Si mai am o nelamurire: ce se pune pe restul de suport ramas gol ? de ex pe un suport de aluminiu se bobineaza pina la jumate si restul de suport ramas gol fara sarma pe el, se pune ceva dar ce ??  ce hartie se pune s-au carton ( de unde pot lua?) acela care are rolul de a tine capetele bobinei si care face aderenta pe conul difuzorului, ce se pune acolo? si cu ce adeziv se lipeste? numai bine va doresc , o zi buna.

Link spre comentariu

Si mai am o nelamurire: ce se pune pe restul de suport ramas gol ? de ex pe un suport de aluminiu se bobineaza pina la jumate si restul de suport ramas gol fara sarma pe el, se pune ceva dar ce ??  ce hartie se pune s-au carton ( de unde pot lua?) acela care are rolul de a tine capetele bobinei si care face aderenta pe conul difuzorului, ce se pune acolo? si cu ce adeziv se lipeste? numai bine va doresc , o zi buna.

Pe suportul de bobina metalic ( in speta tabla de aluminiu sau cupru ) partea ce ramane libera poate fi acoperita cu a spus colegul Validae si lipirea se poate face cu epoxi

Link spre comentariu

Merge sa pui acolo orice tip de prespan folosit la bobinaje cit si stratifoliu ori nomex,toate materialele sunt foarte bune si te poti baza pe ele,putina vointa si se poate ajunge departe....

Link spre comentariu
Vizitator florentinel

Merge sa pui acolo orice tip de prespan folosit la bobinaje cit si stratifoliu ori nomex,toate materialele sunt foarte bune si te poti baza pe ele,putina vointa si se poate ajunge departe....

multumesc mult pt raspuns dar de unde se poate cumpara ?

Se poate pune hârtie Kapton sau Nomex, ambele rezistă bine la temperatură. Dacă vrei poți să te documentezi și de aici: http://www.mother-of-tone.com/speaker.htm

multumesc pentru raspuns o sa incerc asa dar de unde pot cumpara? stima

Link spre comentariu

Mie nu mi se pare in 2016 o problema treaba asta, mai ales daca vorbim ca traim in Romania.

In sectiunea amplificatoarelor este un coleg care e in Austria si care vrea sa-si repare un amplificator sau doua, defecte sau incomplete, de la centrele de colectare.

Deci daca tinem cont cat costa niste difuzoare de calitate sau cat sunt de fidele unele ieftine... mai ales daca cuiva ii place aceasta treaba eu zic jos palaria deoarece eu nu am indemanarea necesara.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu
Vizitator florentinel

Sunt uimit de faptul ca in 2016 inca se rebobineaza difuzoare...

Pai nu ar trebui sa fi uimit deloc pentru ca nu cred ca ar fi cineva idiot care a dat pe un difuzor pe 15 inch de la RCF, 850 de lei sa il arunce ca doar sa ars, cand un bobinaj costa in jur de 100 lei. daca esti baiatul lui becali da.....se merita sa il arunci ....doar da tata iar pe doua RCF-uri 2000 de lei si sa rezolvat :)))))

Mie nu mi se pare in 2016 o problema treaba asta, mai ales daca vorbim ca traim in Romania.

In sectiunea amplificatoarelor este un coleg care e in Austria si care vrea sa-si repare un amplificator sau doua, defecte sau incomplete, de la centrele de colectare.

Deci daca tinem cont cat costa niste difuzoare de calitate sau cat sunt de fidele unele ieftine... mai ales daca cuiva ii place aceasta treaba eu zic jos palaria deoarece eu nu am indemanarea necesara.

Asa e aveti perfecta dreptate, toata stima !

Link spre comentariu
Vizitator florentinel

dar de unde pot lua prespan? ca am gasit dar la suluri de 50 kg

Link spre comentariu

Mergeți la un atelier de bobinaj, nu cred că va fi o problemă să vă dea o bucată de Nomex....le mai rămân și resturi de care se pot dispensa.Mergeți cu o cutie de Ness și întrebați dacă au vreo bucată de Nomex cu care să puteți înveli cutia, apoi ,,uitați,, cutia acolo.....vă va ajuta sigur și altă ată.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări