Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect mixer mono 5 intrari

liviu

Postări Recomandate

salutare.dupa cum spune si titlul , lucrez la un mixer cu amplificare si difuzor in aceasi cutie.mixerul contine 5 intrari > 3 pentru microfon , 2 pentru linie . pe fiecare intrare folosind un corector de ton . pe partea de master am optat pe un corector , egalizator ,cu 3 benzi copiat din mixerul PM300 pioneer , la care am o problema, din cauza ca nu am folosit potentiometrele din schema ,> in shema se cer potentiometre de 10k, iar eu am folosit potentiometre de 22k , in care ,normal , se simte cresterea acea aproape de maxim. ca amplificator , am optat pentru SAE MARK31 , iar pentru difuzor am optat pentru BEYMA 12AG. cutia difuzorului , e o cutie inchisa de 60 l.mentionez ca , tot tacamul asta , o sa fie folosit mai mult pe voce.o fac pentru un prieten care canta bine muzica populara si vreau sa fac scula , ca la carte. detine un microfon SHURE SM 58. eu acuma , ca prostul am comandat pentru intrariile de microfon doar mufe jack.dar am vazut, ca in general se folosesc mufe cu 3 pini si normal schemele de rigoare , care au 2 intrari , pozitiv negativ fata de masa. eu am facut ceva preamplificatoare pentru microfon , dar doar cu o intrare fata de masa. schemele clasice , sa zic asa .am mai observat , ca cei de la pioneer , pentru intrariile de microfon , cel putin astea mai vechi , folosesc schemele clasice. acum , intrebarea mea este > \ are legatura cele 2 intrari si pe amplificatoare mono? de ce se folosesc 2 intrari , pentru un microfon mono? eu din ce am citit , e ca influenteaza zgomotul , captarea e mai buna , etc . sunt curios daca diferentele sunt mari .\ are rost sa ma complic , avand in vedere ca trebuie sa il termin cat mai repede?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu

6

• remus68

3

• __farad__

2

Exista destule microfoane (semiprofesionale sau de amator) care desi au mufe DIN cu 3 pini folosesc doar 2 (masa si intrarea pozitiva).Realizat bine un preamplif de microfon clasic cum spuneai tu va fi ok.Alege o schema verificata cu zgomot mic (eventual cu reglaj al amplificarii pe panou-gain) si totul va fi ok.

Link spre comentariu

de ce se folosesc 2 intrari , pentru un microfon mono?

Intrarea XLR are sensibilitate ceva mai mare si impedanta mica, iar intrarea Jack este pentru impedanta mai mare de intrare si sensibilitate ceva mai scazuta. Microfoanele se cupleaza in general pe conectorul XLR unde este disponibila si alimentarea Phantom Power pentru microfoane condensator.Conectarile pe distante mari se fac pe linii simetrice pentru a imbunatati raportul semnal/zgomot.Atit conectorul XLR cit si Jack prezinta conexiuni simetrice de intrare.
Link spre comentariu

la asta ma gandeam si eu , am facut deja una , schema din mixerul PM300 pioneer , care merge super .uf , un pic de usurinta pentru mine. mersii de raspuns

Link spre comentariu

remus68 , mersii de raspuns ., asta am dedus si eu din toate schemele , dar imi place ca in 2 cuvinte ai dat un raspuns concret.stiam de phantom power , 48v , etc . atunci , o sa cumpar jackuri stereo , ca sunt tare curios de sensibilitate. desii , preamplificatorul care l-am facut , e destul de sensibil ,merge cu microfonul asta . maine poate trimit niste poze. am ales o schema , D&R-300Seriesmix.maine o , termin.

Link spre comentariu

Toate aceste intrari pot fi utilizate in conexiune asimetrica fara a afecta sensibilitatea si impedanta respectivei conexiuni. La conectorul XLR masa este pe pinul 1, pe latura opusa fiind pinul 2 unde se conecteaza intrarea neinversoare; intrarea inversoare este pe pinul 3 situat intre celelalte doua; prin scurtcircuitarea pinilor 1 si 3 (masa + intrarea inversoare) conexiunea devine asimetrica. La intrarea Jack este suficienta introducerea unui jack-tata mono, intrarea devenind astfel asimetrica ("tubul" de masa fiind mai lung va scurtcircuita atit clema conexiunii de masa cit ci clema conexiunii intrarii inversoare).

Link spre comentariu

mai am o intyrebare? eu ca prostu , cand am comandat piesele , am comandat 20 de circuite TL072 , fara sa ma gandesc la NE5532 , 5534 , etc. merg si cu TL072 , dar parca ma bate gandul sa folosesc alte circuite. detin cateva placi , din deckuri mai vechi , etc am acest circuit NJM2068SD , are 9 pini. am gasit datashetul , doar pentru NJM 2068 care are 8 pini si e de zgomot redus. cel de 9 pini , ma gandesc , ca la fel e pentru zgomot redus , doar ca nu stiu pinii de conectare. partea de alimentare am dedus-o de pe placa . ar fii>pinul 1 plus , pinul 5 minus. mai detin , circuitul NJM45556S , la care am gasit datashetul si cred ca modul de conectare se potriveste cu NJM 2068SD. mai detin un 4556D JRC, 4556AD JRC ,4562DD JRC, si bineinteles TL072. daca ati putea sa-mi recomandati , care dintre ele e mai bun.

Link spre comentariu

pozele care le-am promis

ma scuzati ca trimit post dupa post .

asta am facut pana acum,.; in schema originala se folosesc tranzistoare bc560 , eu nu am avut aceste tranzistoare si am folosit 2sb641 , din care am inteles ca sunt echivalente cu 2sa1015 , deci ar merge.

detin bc 558 , dar nu-mi plac ca au zgomot mai mare.

ma gandeam la o modificare < in loc sa folosesc PNP-uri sa folosesc NPN-uri , bineinteles conectate invers, tocmai din cauza ca detin tranzistoare bc549.

ce ziceti?

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=45860. aici gasiti schema

Link spre comentariu

in varianta tranzistoarelor PNP , plusul e legat la emitor , iar cele NPN plusul la colector. la asta ma refeream. ce sa am cu baza tranzistoarelor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări