Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat Sudura .. Ar fii posibil ?

Postări Recomandate

Am renuntat din alte motive acela ca trebuia sa rebobinez primarul si era prea multa munca asa ca mai bine renunt. Am un miez foarte mare de la alt aparat de sudura miezul gol fara sarma are 23KG este mare dar nu stiu ce sarma sa ii pun cata lungime asa ca nu ma complic o sa le dau la fiare vechi.

Hai nu ne lasa balta, ca suntem curiosi ce scula are vecinul tau. Macar fa pozele si arata-ne minunea... E Duminica si ai si timp...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am renuntat din alte motive acela ca trebuia sa rebobinez primarul si era prea multa munca asa ca mai bine renunt. Am un miez foarte mare de la alt aparat de sudura miezul gol fara sarma are 23KG este mare dar nu stiu ce sarma sa ii pun cata lungime asa ca nu ma complic o sa le dau la fiare vechi.

Chiar aici pe forum cred ca s-a mai discutat de transformatoare de sudura;in principiu un transformator coborator de tensiune 220v/48v.Din proprie experienta pot spune ca:nr. spire/volt = 45/suprafata sectiunii=>nr spire primar=220 x nr.sp./volt,si pt secundar acelasi calcul.De precizat ca traf-ul va avea un consum in gol de1,5-2A,fapt diferit de calculul 50/sectiune,insa va duce la ceva economie de sarma de bobinaj.
Link spre comentariu
Hai nu ne lasa balta, ca suntem curiosi ce scula are vecinul tau. Macar fa pozele si arata-ne minunea... E Duminica si ai si timp...

Eu unul nu vreau sa aflu. Daca era vecina de 20 de ani :da

Daca are vecina de 20 ani, sa-i faca si ei poze! Daca mai si sudeaza... :freaza:

Link spre comentariu

Eu as zice sa verificati ca are cel putin 21, ca sa nu ne trezim ca ne "salta" careva din zonele cu majorat la 21 de ani...Din pacate, cei mai multi care cer asistenta (tehnica) ne dispera prin lacune serioase in domeniul cunostintelor de baza... Daca ati fi ceva mai informati, ati alege mai usor intre a realiza ceva personal (un trafo de sudura se poate construi personal, problema fiind accesul la anumite materiale), sau a va adresa unei persoane sau organizatii (firma sau asociatie) care sa va construiasca ceva.Sau sa optati pentru achizitionarea unei scule (Atentie, chestiile foarte ieftine care au aparut sunt foarte....sensibile! Au tendinta de a ceda foarte usor la prima (supra)solicitare!)Spor!

Link spre comentariu

Eu as zice sa verificati ca are cel putin 21..., ca sa nu ne trezim ca ne "salta" careva din zonele cu majorat la 21 de ani...Din pacate, cei mai multi care cer asistenta (tehnica) ne dispera prin lacune serioase in domeniul cunostintelor de baza... Daca ati fi ceva mai informati, ati alege mai usor intre a realiza ceva personal (un trafo de sudura se poate construi personal, problema fiind accesul la anumite materiale), sau a va adresa unei persoane sau organizatii (firma sau asociatie) care sa va construiasca ceva.Sau sa optati pentru achizitionarea unei scule (Atentie, chestiile foarte ieftine care au aparut sunt foarte....sensibile! Au tendinta de a ceda foarte usor la prima (supra)solicitare!)Spor!

Subscriu in totalitate. Un invertor nou la 1000 lei e acceptabil. Au trecut vremurile realizarii in regim "home made" de trafuri de sudura si dupa mine nici un invertor de sudura nu merita realizat acasa. Cea mai buna solutie este sa procurati pe nimic un invertor stas defect si sa-l reparati (ptr cine stie...)
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

wapnet cu ceva ani in urma am construit tr de sudura din statoare de electromotoare unele mai functionau cu 3 ani in urma sectiunea miezului 40 45 cm 2 50/s numarul de spire /volt tensiunea in secundar 40 +5+5 sectiunea cond 18 mm2 iar in primar 4 mm 2 izolat bine fata de miez cit si intre primar si secundar nu am avut informatii despre calitatatea miezului magnetiac pentru anii 90 era ceva sa ai tr de sudura succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări