Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat Sudura .. Ar fii posibil ?


Florin31

Postări Recomandate

Salut am vazut la un vecin de al meu un aparat de sudura facut din motorul de la masina de spalat si merge binisor cu electrod de 2 maxim 2.5 a fost curios lucru acesta deoarece parea mic si nu prea aveam incredere ca merge asa ca mi-a dat si mie un motor ca al lui l-am desfacut si zic sa ma apuc de treaba mi-a dat si sarma si tot... am sa atasez cateva poze sa va dati cu parerea daca ar fii posibil sau daca nu...mentionez ca motorul functioneaza dar l-am desfacut eu.. astept pareri sa stiu daca are rost sa incerc sau nu. Motorul este de la o masina de spalat.

 

 

http://img6.imageshack.us/img6/672/img0319q.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/9083/img0320h.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/86/img0321n.jpg

http://img848.imageshack.us/img848/6486/img0322d.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/8052/img0323ca.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/5959/img0324dt.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/2244/img0325osc.jpg

http://img593.imageshack.us/img593/5589/img0326ug.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/6730/img0327ah.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • __farad__

    4

  • pusu

    4

  • Florin31

    4

  • cristian_draghiescu

    2

Statorul este tot un miez feromagnetic deci ar merge.Primar si secundar ca la orice traf (prin rebobinare desigur) si gata. Totusi este mai greu de bobinat pe un stator decat pe un miez obisnuit (tole).In plus problema spatiului (deci si diametrul maxim al sarmei) este evidenta.Dar teoretic ar merge.

Link spre comentariu
am vazut la un vecin de al meu un aparat de sudura facut din motorul de la masina de spalat si merge binisor
mi-a dat si mie un motor ca al lui
astept pareri sa stiu daca are rost sa incerc sau nu.

Poftim ?!! :nebunrau:

Mie imi scapa total logica postarii dvs., nu va fie cu suparare !

Link spre comentariu

@cristian_draghiescu am mai auzit (dar nu vazut) bomba asta.Se foloseste un stator ca miez.Sincer nici beat nu m-as apuca sa bobinez la mana fara masina un stator.@wapnet primarul deja existent este format din mai multe bobine inseriate si in plus nu cred ca sarma ar suporta un electrod de 2,5.Cel mai corect ar fi sa cautati un transformator mai mare pe la fier vechi (existau unele de separatie de 1kW folosite pe la diverse masinarii cu multi ani in urma) si pe care sa bobinati frumos si comod un traf de sudura.

Link spre comentariu

Problema nu este daca se poate confectiona (sau daca va functiona)un transformator de sudura folosind ca miez statorul unui motor !Omul a vazut functionand "binisor" un astfel de transformator, a primitun motor identic (adica practic va avea un transformator identic caredesigur ca va functiona si el "binisor") si acum intreaba daca are rostsa incerce si el unul ! :rade:Acum ati sesizat lipsa de logica a topicului ?

Link spre comentariu

da am acelasi motor ca al lui insa eu nu am vazut in interiorul bobinajului cum este bobinat daca este lasat asa sau rebobinat asa ca deasta cer pareri de la voi care va pricepeti pentru ca nu vreau sa muncesc in zadar.

Link spre comentariu

lorik199 zice bine, fa cum a facut vecinul tau. Dar, ne scapa poate ceva si nu intelegem pe ce principiu de functionare sa se bazeze acest ap de sudura. Eu, personal, am orece retineri... De aceea, fa niste poze cu ap vecinului sa le vedem si noi.

Link spre comentariu

S-au construit multe aparate (magnetofoane si phono) folosind motorul si pe post de alimentator al tensiunilor necesare....totusi in cazul de fata rotorul trebuie sa inchida cimpul magnetic....sau aparatul de sudura (motorul) al vecinului nu se invirte :rade: in timp ce sudeaza!? De fapt e chiar necesar montind o elice pe ax vei avea si o racire fortata ce-ti va raci permanent "aparatul"Cu alte cuvinte "aparatul va lucra "fortat" si va avea tendinta de a se incalzi puternic pt ca va trebui sa scoti din sirma initiala ca sa faci spatiu pt bobinajul secundar .....care de asemeni pt a cistiga spatiu ar fi util sa-l bobinezi cu fir dreptunghiular dublu inzolat(email si matase)Nu e simplu dar se poate :limb:

Link spre comentariu
wally_gatter

am si eu un "vecin" care are o chestie asemanatoare , dar: miezul folosit e un stator de motor de 6kW , deci cu mult mai mare, sarma de pe primar e groasa , acu nu stiu ce diametru are , dar pe iesire are o sarma foarte groasa , a folosit cablu izolat cu banda izolatoare :rade: , diametrul fiind de aprox 6 mm .. sudeaza din "orice pozitie" cu el :rade: ,deci ceea ce a facut el acolo se numeste traf toroidal pan' la urma.. in concluzie miezul feromagnetic este statorul de motor.. se poate folosi dar cum zixcea colegul de mai sus "nici beat nu as bobina asa ceva la mana" :rade:

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Transformatoare de sudura se pot realiza si pe foste motoare(se rebobineaza statorul).

Cam orice configuratie ai alege,apare o tensiune de 220V (mortala) ; stiu caz de mort de la o pamantare inexistenta+betoniera.

Puterea necesara pt o sudura buna cu electrod de 2,5 e de 2kW;unele motoare de masina de spalat au si 800W pe infasurarea principala si 400W pe cea de viteza mica=> se forteaza pt sudura.

Desigur,sant mai multe forme de sinucidere: te arunci de pe un pod inalt, in fata trenului(creezi probleme mecanicului) sau sudezi cu un autotransformator.

Link spre comentariu

Am renuntat din alte motive acela ca trebuia sa rebobinez primarul si era prea multa munca asa ca mai bine renunt. Am un miez foarte mare de la alt aparat de sudura miezul gol fara sarma are 23KG este mare dar nu stiu ce sarma sa ii pun cata lungime asa ca nu ma complic o sa le dau la fiare vechi.

Link spre comentariu

Am renuntat din alte motive acela ca trebuia sa rebobinez primarul si era prea multa munca asa ca mai bine renunt. Am un miez foarte mare de la alt aparat de sudura miezul gol fara sarma are 23KG este mare dar nu stiu ce sarma sa ii pun cata lungime asa ca nu ma complic o sa le dau la fiare vechi.

O decizie ff inteleapta :aplauze :aplauze :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări