Vizitator tyc Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Ledurile de 5mm au eficienta luminoasa de ~75lm/W ; la fel si lampile fluorescente.In ultimul timp ,ledurile au depasit cu mult aceasta limita(ex: 167lm/W la XM-L) si producatorul se lauda cu o noua versiune comerciala care depaseste si pragul maxim teoretic.Dr.L , cam ce marime are camera in care sant cei 50klm?Lumina fiind reflectata,iar eficienta 'oglinzi' e de ~50% (de ex),tot raman 25klm...un bec de 100W are 1200lm. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Eu as fi tare curios sa vad o poza ceva cu cei 48K lumeni. Referitor la alimentarea celor 1000 de led-uri eu as merge pe varianta cu alimentat la o tensiune mai mica (48, 24, 12 etc) pentru ca este mai usor de diagnosticat in caz de defect. Daca ai 100 de led-uri in serie si pica unu, e cam greut de reparat. Eu as merge pe varianta cu 6 led-uri in serie cu o rezistenta la 24V. Pentru controlul intensitatii se poate face PWM la toata jucaria. Daca se vrea scc in loc de rezistenta simpla se poate merge pe tranzistor cu rezistenta in emitior si apoi toate bazele legate la o tensiune stabilizata de 2V, de exemplu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Te contrazic ,reparatia e mult mai simpla la 100leduri in serie...pur si simplu se sunteaza,curentul creste un pic;important e sa se foloseasca conductori de colori diferite pt fiecare circuit in parte. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Pai da, asa e. Dar tot dureaza mai putin daca ai un sir mai scurt. Eu unul as prefera o tensiune mai mica daca as face circuitul asta, nu 300+ V pentru un sir foarte mare de led-uri. Link spre comentariu
__farad__ Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 In ceea ce priveste fasciculul luminos se pot folosi leduri fara lupa (cum sunt cele pt unele displayuri retroiluminate).Dar sunt mai scumpe (de ce naiba nu stiu ca doar in interior sunt identice). Iar daca vor fi montate pe un perete indiferent de tipul ledurilor se vor observa clar, creind impresia de puncte de lumina. Oricum pt impresia de perete luminos este nevoie de un panou suplimentar semitransparent care sa elimine acest efect. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Sant mai scumpe pt ca sant folosite mai putin;orice electrocasnic(aparat) are macar un led,d'ala cu lupa.Transparent,asezat...tot un sistem optic e. Link spre comentariu
yo9hmd Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Am 100 de leduri piranha, concentrate pe un cablaj de test si le-am alimentat de la reteaua de 220V! Pentru fiecare 50 de buc, folosesc o celula de alimentare formata dintr-un condensator, un rezistor si o punte de diode! Ambele celule conectate, imi consuma 9 mA, masurat cu un Fluke Scopemeter (binenteles ca are si multimetru). Poate fi o varianta ieftina de alimentare pentru un numar mare de leduri! Cam de 4 luni functioneaza neintrerupt, montate intr-o aplica pe hol si lumina este chiar prea puternica! La consumul asta nu m-am deranjat sa le trec printr-un intrerupator! Link spre comentariu
Vizitator hitune Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 orientativ , 900 LED-uri rosii cu un curent de 20mA rezulta 18 A trasi din sursa.. banuiesc ca LED-uri de 3,2 Vnu mai dati sfaturi eronate,ledul rosu se aprinde la 2.1 v,la 3.2 se arde,si nici nu are nevoie de 18A!are nevoie de o sursa de curent constant,iar cea mai simpla si la indemana tuturor este acea sursa cu condensator direct de la 220v,sa faca 9 serii de cate 100 leduri si sa aiba grija sa nu se curenteze Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 si sa aiba grija sa nu se curenteze Bravos, colegu'! Vad ca sunt unii pe aici care indeamna la nerespectarea unor norme elementare de siguranta. Aveti grija, unii colegi mai putin experimentati (ori membrii familiilor lor) s-ar putea electrocuta. Astfel de "solutii" invita necazurile, nu va jucati. Daca da vreun copil de dispozitivul respectiv? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Hmm...am vazut multe prize care spanzurau de perete ,inclusiv in case cu copii mici. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 orientativ , 900 LED-uri rosii cu un curent de 20mA rezulta 18 A trasi din sursa.. banuiesc ca LED-uri de 3,2 Vnu mai dati sfaturi eronate,ledul rosu se aprinde la 2.1 v,la 3.2 se arde,si nici nu are nevoie de 18A!are nevoie de o sursa de curent constant,iar cea mai simpla si la indemana tuturor este acea sursa cu condensator direct de la 220v,sa faca 9 serii de cate 100 leduri si sa aiba grija sa nu se curenteze ia si tu niste datasheeturi de LED-uri si o sa gasesti si cu tensiune de 3,2 chiar 3,4V .. pe urma sari la gatul omului.. de unde sa stiu eu ce model de LED foloseste? am scris ca "orientativ" , deci era pur exemplu.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 A rezolvat,intr-un fel sau in altul(initiatorul topicului). Link spre comentariu
Vizitator hitune Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 ia si tu niste datasheeturi de LED-uri si o sa gasesti si cu tensiune de 3,2 chiar 3,4V .. pe urma sari la gatul omului.. de unde sa stiu eu ce model de LED foloseste? am scris ca "orientativ" , deci era pur exemplu.. ok!nu sar la gatul nimanui,dar daca tot vrem sa-i dam un sfat colegului hai sa-i spune-m ca are nevoie de de o sursa de curent constant,daca vrea sa aprinda acele leduri in siguranta si sa mai si lumineze dupa o luna doua ca altfel nu face nimic cu cei 18 Amperi!! de care spunei tu ca trebuiesc,pentru ca ledurile nu se pun in paralel,asta am citit in "datasheeturi" apropo la 12 v are nevoie de doar 4.5A!!! si multa munca,stiu asta ca am facut si eu asa ceva dar cu 500 leduri. Link spre comentariu
nicul Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 se pun leduri in paralel in produse care se dau cu 5 ani garantie. nu se foloseste pwm. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Ledurile au 50 000h de functionare pana ajung la 70% din puterea luminoasa,iar 5 ani sant 42300h. Cine pastreaza 5ani factura? Poate un arhivar de meserie( deformatie profesionala).Apropos,care e produsul cu leduri in paralel (direct)care are 5ani garantie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum