Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentode-tetrode conexiune trioda ca tub final in clasaA-SE

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

16

• adrian_pic

15

• mișa

10

• ggg

6

Top autori în acest subiect

Pai da, efectul e zero, normal. Dar nu ar trebui sa existe pe dreapta de functionare un punct comun, unde lampile au aceeasi tensiune si acelasi curent, respectiv 220V si 0.2A? Doar intreb, pentru ca in mintea mea asa ar trebui sa arate deapta de functionare. Adica dreptele celor 2 lampi in prelungire si suprapuse pe zona 0-0.2A. Unde gresesc?

Link spre comentariu

.............................................................................................................................................................................................. Foarte didactice si sugestive graficele dv. d-le ,de aici se pot trage multe concluzii,eu personal am concluzionat ca situarea dreptei de sarcina sub hiperbola de disipatie maxima este benefica,se vede clar ca randamentul cel mai bun obtinut pentru un tub,nu este neaparat acolo unde "inrosim" ca naiba anodul,iar puterea utila deja incepe sa scada (randament prost!).Pentru EL34,modelul in cauza discutat si prezentat de dv.,personal imi place cel mai mult diagrama pentru Pda=17,5W.

Link spre comentariu

Un alt tub 6p13s ,cu destinatie initiala final linii clasaC(15625Hz) , acum in clasaA-SE-trioda etaj final audio.Divizorul special g1-6p13s poate lipsi functie de configuratia etajului de atac(sau valoarea de 47k poate fi ajustata).Se poate miza pe 3W in secundar/sarcina(puterea in primar depasind 3,8W ,nu am vrut sa reprezint dinamic mai mult de +2V g1-6p13s).

Link spre comentariu

Foarte interesant si util acest topic.Lampile astea ce se foloseau in finalele de linii (15625Hz),se zice ca sunt foarte audio si "sufera" si ele de asimetria modulatiei de curent anodic,deci se potriveste perfect cuideea dv.In exemplul dat cu 6P13S,daca vad eu bine se pare ca lampa lucreaza putin si peste caracteristica de G1=0 in semnalul de atac,adica in curenti de grila,este o lampa care stie asta?? Exemplul este bun si cred ca multi il va trata cu interes,lampa este echivalenta cu EL36.Daca tot ati inceput cu aceste exemple,mergand pe tehnica stiuta de "mura-n gura" faceti-va pomana pana la cap si puneti cateva exemple si cu 6P36S (EL500-EL504) si cu 6P45S (EL509-EL519), cu astea epuizand lampile finale de linii.Astfel de exemple trebuiesc indosariate undeva si nu glumesc cand spun asta.

Link spre comentariu

Erata*Cand am spus ca EL36 este echivalenta cu 6P13S am spus la modul general-practic,adica oricand 6P13S poate fi inlocuita cu EL36 dar nu si invers.Cel mai apropiat de EL36 intr-adevar este 6P31S,dar din toata seria octal cea mai buna este EL36. (multumesc !). :da

Link spre comentariu

O sa caut sa vin cu toata seria nominalizata "6P36S (EL500-EL504) si cu 6P45S (EL509-EL519)".Deocamdata (asa cum se poate observa aceasta dreapta de sarcina se mai poate roti foarte usor in jurul PSF).

Link spre comentariu

O sa caut sa vin cu toata seria nominalizata "6P36S (EL500-EL504) si cu 6P45S (EL509-EL519)".

Cel putin eu va multumesc si va "astept" cu interes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări