mișa Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Pe mine ma intereseaza si parerea lui Traian B! E vreo problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Prietene Traian B in aceasta conexiune trioda GU-81 cum se mai manifesta condensatori din culot ?! ,sau ce este contrar ?! ,specificasem cumva conexiunea/detalii... sau in ce consta contrar ala al TAU ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Conexiunea mea trioda GU_81 NEPOSTATA , Traiane nu este musai cum vrei/crezi tu , uite asa acele condensatoare din culot devin un VAX.(un filmulet sa te "delectezi" GM-81 trioda fara M in coada ). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 In pdf-ul de la EL84 postat la topicul sectiuni mari miez trafuri SE am vazut ca sunt date datele si pentru conexiunea trioda. Pe net se spune ca o pentoda conectata in mod trioda ar fi mai audiofila (are rezistenta de anod mai mica, zgomot mai mic, dar necesita tensiuni mai mari de atac). Cum nu tot ce zboara se mananca , as dori sa stiu si opiniile celor care au ascultat de exemplu EL84 si in conexiune trioda si pentoda mai ales ca asta este si denumirea topicului (stiu ca ferivisky dorea sa faca un astfel de test dar mai trebuie sa asteptam). Merita un EL84 conectat in conexiune trioda? Care ar fi tensiunea maxima care poate fi folosita in conexiune trioda la EL84? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 NU prea(o parere) ,300V.Pentru conexiune trioda EL84 SE devine greu de apreciat/ascultat/comparat in raport cu EL84 SE pentoda ,in conexiune trioda EL84 SE va furniza o putere in secundar de cca 1,5W cind Ra este in jurul a 4k asadar nivelul presiuni acustice va fi foarte mic(chiar si pe incinte cu 88-90db/1w/1m) practic un etaj final SE de putere asa mica ar trebui sustinut de incinte 100-102db/1w/1m("probabilitate" scazuta...).Am un etaj final clasaA cu EL84 de 1,7W-sinus-nelimitat in sarcina secundar(pentru demo)face ceva impresie in "compania" unor incinte cerwin vega (95db/1w/1m).Mai de graba o trioda autentica gen 6H13C cu sectiunile in paralel (cca 4-5W in sarcina secundar clasaA). Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Mie imi place sa folosesc pentoda ca pentoda. Daca doresc trioda, folosesc trioda nativa. Singurele teste comparative pe care l-am facut au fost cu EL34 si GU50 dar nu in conditii absolut "stiintifice". Rezultatul final a confirmat ca pentoda o voi folosi ca pentoda. Personal cred ca daca nu tinem cont de reducerea puterii, alegerea depinde mai mult de filozofia fiecaruia.Foarte mare atentie trebuie sa aiba cel care face o astfel de comparatie. Cind comuti pentoda in regim trioda, trebuie sa te asiguri ca si trioda vede impedanta optima, deci trebuie comutate si infasurarile trafului. De asemenea, reducerea puterii e o alta cauza de apreciere gresita in defavoarea triodei. De obicei, cind compari amplificatoare cu puteri diferite ai mari sanse sa zici ca cel cu putere mai mare e mai bun, chiar daca nu e asa. Prin asta vreau sa zic ca nu e simpla o asemenea comparatie. Oricum fara sursa buna de semnal, fara boxe bune si fara un spatiu de auditie, aceasta comparatie nu are relevanta. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Multumesc pentru raspunsuri. Daca misa a adus in discutie EL34 si GU50 se poate preciza si pentru acestea tensiunea maxima care poate fi folosita in conexiunea trioda? (ar mai fi si 6P3S din cele uzuale). Asa se aduna mai multa informatie utila in acest topic. valderama o trioda autentica gen 6H13C cu sectiunile in paralel poate fi catalogata hi-end? Unii sustin ca si in acelasi balon fiind doua triode nu sunt chiar identice. misa am vazut ca tu ai folosit 6C33C in paralel deci la tine impresia este "calda". misa legat de Mie imi place sa folosesc pentoda ca pentoda. Daca doresc trioda, folosesc trioda nativa. Asa ne spune simtul ingineresc dar sunt sigur ca unii au ajuns sa foloseasca pentodele in conexiunea trioda pentru ca nu au avut bani de triode audiofile. Este normal sa bati cuie cu ciocanul dar din dorinta de a face treaba mai sunt persoane care bat cuiele si cu papucul de casa . Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Triodele dintr-un tub 6n13 sun atit de asemanatoare cit permite executia mecanica. Normal ca nu sunt identice. Nu exista 2 chestii identice. (ba da, eventual continutul a 2 fisiere )Referitor la 6p3s, eu am avut numai surprize placute cu aceasta lampa, dar inca nu am facut masuratori concludente care sa ateste ca e chiar ca 6l6. Unii zic ca e. Altii zic ca nu e. Eu n-am masurat, respectiv nu am distrus vreo citeva lampi ca sa aflu. Nu ca n-as fi curios, dar inca nu am avut timp. Referitor la tensiunea maxima, totul e foarte discutabil. Comparati foaia ce catalog cu unele proiecte publicate. Chiar si eu am depasit tensiunea maxima data in catalog si totul merge bine de citiva ani....Ca trioda, cred ca e aceeasi situatie - am zis CRED, de fapt nu stiu. Poate ne lumineaza cineva... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Chiar si eu am depasit tensiunea maxima data in catalog si totul merge bine de citiva ani.... , deci misa daca iti aduci aminte care a fost valoare tensiunii as vrea mult sa o scrii aici sa fie cat mai tehnic topicul. Daca tu scrii o valoare si merge bine de ani de zile => sigur un reper pe care lumea se poate baza. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Sunt adeptul sfatului lui Misa si voi folosi pentoda ca pentoda si trioda ca trioda.Pe de alta parte, tentatia de a folosi GU81M, pe care le am, e asa mare, ca as face o exceptie.Am inteles ca 6P3S, poate merge linistit pe la 400 V. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Chiar si eu am depasit tensiunea maxima data in catalog si totul merge bine de citiva ani.... , deci misa daca iti aduci aminte care a fost valoare tensiunii as vrea mult sa o scrii aici sa fie cat mai tehnic topicul. Daca tu scrii o valoare si merge bine de ani de zile => sigur un reper pe care lumea se poate baza.360V masurat intre anod si catod. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Mi-am adus aminte ca si danzup a folosit 6P3S deci il rog frumos si pe el sa ne puna niste cifre. Cred ca in final vor ajunge altii din tari cu apa mai calda sa intre aici pe forum si sa traduca din romana in limba lor . Link spre comentariu
ggg Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Adrian_pic ! Ai auzit cumva , cum se manifesta o lampa finala de putere (indiferent de tip sau marca) care nu este deschisa suficient ? Intrebare : Stii cumva din ce cauza se produce aceea inconsistenta in sunet care duce la cele mai urate distorsiuni care le poate suporta o ureche normala ??? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Cand ai spus nu este deschisa suficient te-ai referit la tensiune anodica mai mica? (adica pastrez Ra-ul acelasi si tensiunea in g1 la fel? pentru ca daca scad tensiunea g1 si micsorez si tensiunea anodica voi avea doar mai putina putere la iesire dar daca g1 nu scade cu mult nu vor fi distrosiuni (g1 sa ramana negativa)) sau te-ai referit la cazul cind tensiunea anodica ramane aceeasi si micsorez doar tensiunea de negativare? De auzit nu am auzit ca n-am avut unde Aici este cazul cind scad tensiunea de alimentare si scad de asemenea si tensiunea de negativare g1. Pentru ca se vede ca segmentul A nu este egal cu segmentul B , folosind formulele lui feri.visky => rezulta distorsiuni mari. .[attachment=1]1.JPG[/attachment] Ramane acum sa desenez cind pastrez g1, Ra-ul si micsorez doar tensiunea de alimentare. Nu cred ca valderama face desenele in PAINT!!! La el sunt bine desentate si ar lua o caruta de timp sa fie facute in Paint. [attachment=0]6p14p_desen.GIF[/attachment] La fel ca mai sus Segmenul A nu este egal cu segmentul B => distorsiuni si nici puterile pe fiecare semialternanta nu sunt egale. Am gasit un grafic de la valderama si am scapat de ceva munca. L-am folosit ca sa raspund la intrebare, daca mi se cere il sterg ca nu-i proprietatea mea si nu l-am facut eu. Link spre comentariu
ggg Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Adrina_pic!!! Te-ai dus cu gandul mult prea departe.Fiind dat subiectul topicului eu doresc sa ma refer numai la g1 si faptul ca prin montarea unei pentode ca trioda, tensiunea catod-anod si rezistenta interna a tubului(aduci anodul mai aprope de catod din cauza grilelor care vor avea potentialul anodului) se modifica substantial,inclusiv regimul tranzitoriu al intregului tub.De fapt, oricine se va chinui sa pondereze sarcina spatiala (norul de electroni din catod) specifice pentodei si sa evite emisiile secundare, care sunt responsabile pt distorsiuni din cele mai variate.Un tub cand se spune "ca nu este deschis suficient" tocmai asta se intampla : electronii "zboara" catre anod nefiind controlati prin grila si totul se traduce , acustic, prin niste paraieli si distorsiuni greu de suportat.Am dat acest exemplu in ideea ca se poate extrapola si la "pentoda ca trioda".Dar nu stiu daca a fost o idee prea buna. Este ca si cum ai dori sa versi niste apa din galeata intr-un lighean dar printr-o palnie care nu face fata debitului de apa si se scurge apa si pe langa ea(adica palnia).Daca mai prind un pic de timp liber, revin. Am de demolat niste transformatoare din '69 . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum