Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

merita sa mergi la mare anul asta?

Vizitator ti_ti

Postări Recomandate

M-am intors de la mare si pot sa zic ca a fost acceptabil. Cazarea a fost 30 lei pe noapte cu bucatarie, baie si tveu in camera. Bucataria o foloseam doar dimineata ca in rest mancam "in oras". La impins tava(autoservire) era cam 15-20lei o masa, iar la restaurant te ducea ceva mai mult(5-8lei o ciorba, cam 15 lei media friptura/pastrama/tigaie picanta etc, 10-15lei salata bulgareasca etc). Bauturile iarasi mi s-au parut ok: 3lei berea la jumate, 3.5lei apa la 1.5litri, 6lei nestea/cola, 15lei vinu, 4-65lei votka, wiskey de la 75 in sus. Cei care prefera fast-food scoteau 10-15lei pe shaorma, 6lei sandwich, 3-4lei felia de pizza sau 30lei toata pizza de 50cm.Apa si plaja au fost curate in limita bunului-simt romanesc. Plaja era plina de chistoace ingropate sau nu, iar prin apa te mai loveai de un pahar, o alga de 5-10cm sau vreun prezervativ :ras: Ca si chestie, puteai sa-ti vezi cracii prin apa.Pentru amatorii de club gen Ring, Midnight Sun si Tineretului trebuia ceva mai mult cash. 20lei intrarea, 10lei tuborg la 0.33, 150-200lei wiskey/votka, vreo 2-3milioane masa.... Preturi de genu`.

Link spre comentariu

Da, in Costinesti Tabara am fost. Pe tren ne-am intalnit cu cativa "metalisti" (rock-eri) si ziceau ca au spart vreo 6-7 milioane, de persoana parca, intr-un weekend si nu erau multumiti, mai ales mancarea fiind foarte proasta. Bineinteles ca se plangeau de Vama Veche.Din poze arata promitator Gura Portitei. Poate te intorci cu ceva poze :da

Link spre comentariu

numai ce m-am intor de la gura portitei

mie unul mi-a flacut , e libertatea acolo , nu sunt manele si cocalari

sa incep cu inceputul

am ajuns la jurilovca cu masina , ca sa treci lacul razim trebuie sa ajungi in port. aici ai doua optiuni fie treci cu un ponton tras de o barca (gabara i se ma spune) fie cu barca cu mototr rapida (particulari) pretul este acelasi 25 ron de persoana , cu gabara iti ia cam o ora si 20 de minute cu particularii 15 minute. singura problema este ca , cu particularii trebuie sa fii minim 6 insi altfel pretul este mai mare ei spun ca nu trec decat cu minim 150 de ron), bagaje am avut grupa mare si nu au zis nimic

noi la dus am mers cu particulari la intoarcere cu gabara

la portita este un complex turistic cu cazare la un fel de hotel , casute si camping . nu stiu preturile la cazare deoarece noi am mers cam 400 m la sud de complex si ne-am cazat gratuit pe malul marii. plaja este curata in complex fara gunoaie si alte minunatii. unde ne-am campat noi nu sunt gunoaie in schimb este vegetatie pe plaja , un soi de boscheti pitici dar nu aproape de apa .important sa aveti la voi apa potabila , tarausi solzi pentru cort( a batut un vant puternic in prima seara si a trebuit sa ancoram corturile f bine chiar si cu niste pietroaie mari care spre surprinderea mea le-am gasit pe acolo),un reppelent pt tanzari care sunt f enervanti dar daca ai ce iti trebuie nu te mai supara (noi am avut spray crema de la autan si spirale pe care le arzi de la aroxol ). toalete sunt in camping dar am folosit cu succes cei cativa boscheti care sunt asezati startegic in spatele liniei de corturi

apa este limpede fara gunoaie si fara alge, in schimb au fost ceva meduze sambata(pe mine unu chiar nu m-au deranjat si m-am jucat cu ele , btw in marea neagra nu sunt meduze care te inteapa)

pentru gratar am luat carbuni de acasa

frumosi au fost pescarusi care de abia asteptau sa terminam de manct sa le dam resturile

am avut norocul sa vedem si un pui de delfin sambata seara

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

post image wordpress

cu vecinii nu am avut probleme , in prima zi a trecut si un domn de la politia de frontiera pe ATV care ne-a cerut buletinele ne-a notat pe un caiet , ne-a dat si un nr de telefon din caz de avem probleme si ne-a urat sedere placut

a-s mai avea mult de povestit dar mi-e ca va plictisesc , asa ca daca aveti intrebari fiti liberi sa intrebati

Link spre comentariu

Anul acesta, constrans si de problemele financiare, am zis ca impac capra cu varza si merg cateva zile la mare. Zis si facut, am aranjat sa ajung in sudul litoralului romanesc in Jupiter.

Drumul din Bucuresti pana pe litoral nu a pus probleme deosebite decat intarzierea din Cernavoda si bucata de jumatate de autostrada de la nicaieri (fiindca incepe undeva in mijlocul campului) catre Aigigea. Aici circulandu-se pe jumate de autostrada impreuna cu basculantele, cisternele si fadromele specifice santierului, drumul lin catre mare s-a transformat intr-o cursa "cine accelereaza mai repede de la 60 la 120". Caii multi, tractiunea pe spate, traficul intens din sens opus au facut deliciul copilului, supliciu motorului si spaima sotiei......

Buuuun..... ajung la hotel, parcare pusa la punct, gazon verde intens, receptia frumoasa, chiar un acvariu imens in holul hotelului; prima impresie a fost buna. Ajung in camera de hotel.... aici, surpriza. Toata camera era cu gresie pe jos!!! Acord "circumstante atenuante" si ma gandesc ca, poate, este o idee buna din punct de vedere al igienei. Nu trece mult si varsa copilul un pic de suc pe podea, iau un servetel, sterg sucul si..... minune... gresia, inital gri, capata o culoare.... galben pai..... deci, papucii sunt obligatorii. Trec peste alte aspecte gen dimensiuni camera, balcon cu balustrada prea jos asezata (pericol pentru copil), suruburi atoforante cu varful indreptat catre vizitator, sapun uscat pe suportul dusului, lipsa dulapuri, lipsa priza pentru laptop, frigider gol, etc... chestiuni rezolvate de mult pe alte meleaguri mai la sud de noi.

Ajung pe plaja si incepe cotizarea: 15 RON / sezlong; 5 RON berea; 6 RON sucul. In pretul sezlongului intra undeva intre 20 si 30 chistoace de tigari, un cocean de porum fiert, si unul maxim doua servetele de unica folosinta ingropate in nisip. Iau copilul din preajma tomberoanelor de 30 RON/zi si-l duc la baita. Accesul in apa se face exclusiv cu copilul in brate pentru a putea trece peste bariera de alge si scoici strategig instalata la mal. Partea buna este masajul la talpi gratis care este inclus atunci cand intrii in apa care iti aduce aminte de vechiul proverb "unde nu-i cap e vai de picioare". Zic pass scaldatului in apa marii si duc copilul la piscinele pentru copii instalate in imediata apropiere a tarmului chiar pe plaja. Aici cei mici primesc cursuri intensive de adaptare la mediu. Prima lectie: deosebeste toboganul de scara, urmatoarea lectie: cat de adanca este o piscina la care nu se vede fundul. Raspuns 50 de centimetrii.

Urmatorul capitol: hai la masa!. Bucuros de introducerea metodelor moderne de plata (in speta un card cu 1000 RON pe care il primesti pentru masa, bar, terasa) ne infigem la restaurantul hotelului. Dupa o vizualizare a cinci mese libere o alegem pe cea mai curata. Apoi asteptam 30 minute pana ne aduce meniul, 30 minute pana ia comanda, 60 minute pana aduce comanda, 3 minute pana platim cu faimosul card. Costul mediu al unei mese cu 2 ciorbe, 2 feluri principale, doua deserturi, un suc, o cafea si o bere undeva la 110 - 130 RON. La masa de dimineata am admirat tehnologia in care se reuseste executarea unui cremwusti de 8 cm lungime la 7 mm diametru. Demential!!!! Aproape ca nu te mai intereseaza cei 5 RON pe care i-ai platit pe doua exemplare atat de reusite.

Ce mai este de mentionat este restaurantul mexican din statiune unde chiar a fost placut (singurul loc de altfel) si plaja de la Venus care are un aspect aproape decent, iar teava pe care curge apa in mare din lacul din apropiere aduna un numar sporit de pescarusi. Despre plaja de la Venus vreau sa spun ca are chiar parcare amenajata cu toalete si dusuri. Totusi nu pot sa nu remarc ideile novatoare ale ministresei de la turism de a amplasa 3 piscine in parcarea aflata la 500 de metri de plaja si toalete de santier pe marginea plajei.

La finalul aventurii de anul acesta am ramas cu una din cele mai frumoase amintiri. O recenzie fulger facuta de al meu fecior litoralului romanesc:

Posted Image

Link spre comentariu

+1 pentru mine ca am ales costinesti. In venus am fost acum cativa ani cu tata` si am prins cam nasol. Algele erau prezente, dar intr-un golfulet undeva pe stanga era jale, parca se adunasera toate. Tot atunci am aflat ca "chestia aia mare si rosie" pe care stateam cocotat dupa o mica plimbare in mare e geamandura :ras: Pe langa alge, am prins si o vreme cam nasoala si am stat mai mult la pescuit pe lacul ala mare si o pe o balta care era fix langa complexul ala cu 3 hoteluri identice si o piscina in mijloc. Cand era vremea mai buna, tot la piscina aia imi faceam veacul.@Patefon mi-a placut mult fraza asta

[Patefon]Caii multi, tractiunea pe spate, traficul intens din sens opus au facut deliciul copilului, supliciu motorului si spaima sotiei......

Link spre comentariu

Din cauza motivelor expuse de @Patefon am renuntat la luxul indoielnic si costisitor al hotelurilor si m-am orientat spre ... rulota. Pentru primul concediu petrecut cu rulota pe litoral, am fost foarte multumit. Asa ca, din partea mea, hotelurile pot astepta mult si bine. Am "hotelul" meu :da .

Link spre comentariu

Din cauza motivelor expuse de @Patefon am renuntat la luxul indoielnic si costisitor al hotelurilor si m-am orientat spre ... rulota. Pentru primul concediu petrecut cu rulota pe litoral, am fost foarte multumit. Asa ca, din partea mea, hotelurile pot astepta mult si bine. Am "hotelul" meu :da .

asta da vacanta :) Daca ai rulota de ce te limitezi la Romania ? :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări