Vizitator Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Ce se vede in poza "NG", in departare? O orca?!? :smt103: Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 E ceeace în armată se numea ''mama şi copilul''. Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Marea Neagra va avea mereu probleme cu algele pt ca e mare cu apa "salmastra", nu sarata. Adica amestecata jumi-juma cu dulce. Si faptul ca se revarsa Dunarea atat de aproape de litoralul turistic e una din cauzele problemei, pe litoralul NOSTRU. Mai la sud , scade problema. Restul (Mediterana si restul de sateliti ai ei) au chiar apa sarata, de aia e mult mai usor sa cureti putinele vegetale care mai ajung pe uscat... Nu fac apologia litoralului romanesc, dar...mai e si fizica in peisaj. A, ca ar trebui curatat zilnic, si il curata saptamanal sau anual, ok, asta nu e vina marii...Dar, insa, totusi, etc... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Corect, cu cît e mai deschisă marea, cu atît e mai curată. Milioane de ani hominizii s-au ferit de soare, ca orice vieţuitoare cu un minim de sistem neurovegetativ, de vreo 100 de ani i-a apucat dorinţa de a-şi arde pielea, probabil ptr obţinerea rîvnitului melanom. http://www.sfatulmedicului.ro/Cancer-de-piele/cancerul-de-piele-sau-melanomul_779 La români, doar boierii mergeau la mare înainte de război, dar nu stăteau să se prăjască, după aia comuniştii îi trimeteau în colonii pe muncitorii din mediile grele şi pe copii cu rahitism, destul de mulţi în acea perioadă. Azi românii exagerează ca în orice domeniu. Am în cartier nişte bronzate natural care se prăjesc iarna la solar şi vara la mare, glasul strămoşilor africani... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 E ceeace în armată se numea ''mama şi copilul''. Tinta 10A pe aliniamentul de 330m.........constituia asa zisa tinta " mitralior inamic insotit de servant " care era supranumita " vaca " deoarece oferea o suprafata mare , relativ usor de lovit cu gloante sau varianta glumeta " mama si copilul " prin contrast , deoarece in lege ( si de atunci si cea de azi ) uzul de arma este interzis impotriva copiilor si femeilor cu semne vadite de sarcina si se evita uzul de arma impotriva minorilor , femeilor si batranilor , cu cateva exceptii . Ma bucur ca nenea ZAL a retinut amanunte de genul celor de mai sus , cred ca sunt peste 25 de ani de la trecerea sa in rezerva ! Felicitari pentru o asemenea memorie ! Desigur meritul este si al celor ce i-au oferit sansa de a memora asemenea cunostiinte ( mult hulitii APVisti de pe vremuri cam betivi si retarzi dar destul de eficienti.......... ) si banuiesc ca a retinut si celelalte cunostiinte despre constanta ochirii si precizia tragerii ....... si probabil cate ceva despre balistica interna si balistica externa , sau cunoasterea regulilor de securitate intr-un poligon de tir precum si identificarea si remedierea unor tipuri de incidente de tragere....... Ar putea exista posibilitatea ( intr-un viitor incert ) ca nenea ZAL sa aibe nevoie din nou de acele cunostiinte si competente legate de tragerea cu armament de infanterie !? Sunt cumva semnale ca se va schimba ceva in zona ? Devine mersul la mare periculos ? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 Stau şi mă întreb... dacă mai sînt în stare să dezmembrez Kalaşnicovul în sub 15 secunde sau să-l asamblez în... ?Sau în cîte secunde mă mai echipez/dezechipez, în cît timp mă satur de masca de gaze... dacă mai am răbdare să sap un locaş individual de tragere, să alerg prin bălării cu cutia de 30 kg de muniţie în cîrcă, să sar de pe TAB... ehee! Puştimea de azi e total anemică. Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Spuneam candva pe aici faptul ca nu se merita a se cheltui bani pe plajele marii negre, am avut dreptate, mass-media vuieste de stiri cu plaje plina de alge urat mirositoare, imagini dezolante cu turisti pe sezlonguri iar in fata parca stateau ca broastele in fata unui lac statut infect. Printre interviuri erau familii care cheltuisera pentru cateva banale zile mai bine de 2.000 de roni, nici nu era nevoie sa ma uit in globul de cristal plecat la garantie pentru ca stiu bine in ce tara traiesc si cu ce oameni. Prin urmare decat sa le faceti "fundu mare" comerciantilor romani care au pus "umbra" pe plaje si de asemenea plaje si litorale promovate din banii tarii in favoarea comerciantilor care dubleaza an de an preturile, va indemn cu caldura spre Antalya ori Grecia, acolo altfel se vede concediul. Singura solutie viabila determinatoare sa schimbe lucrurile in plajele noastre este sa vad in urmatorul an toate plajele goale si toti plecati prin alte meleaguri unde calitatea e pe primul loc, la noi e sacrificata calitatea pentru cantitate. Iata si ceva informatii http://www.ziare.com/articole/alge+marea+neagra Felicitari celor care au ales plajele strainilor, mai am o saptamana si ceva si plec si eu, anu trecut am ales Marea Neagra si m-am ars "romaneste" asa ca nu se vor mai include concedii curand romanesti. @zal, cei care au facut armata si mai stiu sa demonteze / monteze un kalasnikov sunt rari ca trenurile, e bine asa, presimt ca multi or sa moara nu de batranete ci otraviti cu plante in munti in caz de razboi. Lasa-i sa duca apoi discutam altfel. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Ce caraghios se înghesuie lumea printre alge şi rahat. Dacă-i plăteai, nu făceau asta.Prost obicei cu mersul la mare. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 sa inoate cine vrea in alge ca atat ii duce capu sa mearga la mamaia si navadoariweekendul asta am fost in statiunile din sud , si nu am vazut nici o alga Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 cat am fost eu impotriva mersului la mare la romani ... ete s-a intamplat sa am ocazia sa trag o fuga pe la mare de pe 9 pana pe 16 iulie si am ramas surprins: la TV anuntau tone de alge in Mamaia, dar in Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud (statiunile in care am fost) a fost totul ok, chiar foarte ok daca exceptam mizeria tipic romaneasca lasata pe inserate pe plaja dupa ce lumea se retrage in barloguri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 am ramas surprins: la TV anuntau tone de alge in Mamaia, dar in Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud (statiunile in care am fost) a fost totul ok Unele posturi TV au un talent deosebit in a deforma realitatea.Transforma orice barfa sau intamplare intr-o problema apocaliptica, de dimensiuni epice si imposibil de depasit. Metoda lor de a capta atentia e cea a unui copil de cativa ani. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Păi da, dar nimeni nu poate spune că avem un litoral şi o mare aşa cum trebuie. Chiar aseară arătau la tv cum fură amărîţii fierul vechi din epava aia celebră şi ca o comparaţie cu altă epavă, pe altă plajă: http://images.google.ro/search?q=zakynthos&ndsp=18&um=1&hl=ro&lr=lang_en|lang_it|lang_ro&start=0&sa=N&biw=1440&bih=768&tbm=isch Link spre comentariu
Vizitator StoRo Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Merita dar nu in Romania. ) Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Păi da, dar nimeni nu poate spune că avem un litoral şi o mare aşa cum trebuie.Chiar aseară arătau la tv cum fură amărîţii fierul vechi din epava aia celebrăEpava aia, la cum arata... sa o fure cu totul. Link spre comentariu
aygun Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Depinde unde mergeti . Sunt zone frumoase si pe litoralul romanesc . Va rog sa ma credeti !Un loc frumos este la cherhanaua de la 23 august :)Cea de pe malul marii !Mai e frumos in eforie sud . Daca sunteti cu copii este genial . Apa nu prea adanca , calduta mereu , golfulete mici ....Frumos este si la Eforie Nord . Plaja de acolo este printre putinele in care nu gasesti pietroaie mari in nisip .In schimb preturile sunt foarte mari . O sticla de apa minerala la 1,5 litri 4,5 ron . Calculati singuri adaosul ;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum