Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reincarcare baterie alcalina...e posibil?...

Vizitator h3x_your_nightmare

Postări Recomandate

Vizitator h3x_your_nightmare

Am gasit din intamplare pe net(via StumbleUpon) un articol in care scrie ca se poate incarca o baterie alcalina de 9V printr-o schema de la o sursa de 12V. Daca sunteti cunoscatori de limba engleza va las si linkul sa nu credeti ca visez... Totusi din ce stiu eu, daca incerci sa reincarci bateriile normale risti sa ai parte de o baterie fierbinte, zemoasa sau chiar focoasa :d Link aici: http://www.afrotechmods.com/reallycheap/batteries/batts.htm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

2

• bogdan_

1

• gica70

1

• ain

1

Top autori în acest subiect

In link este prezenata o banala sursa de curent constant . In principiu acest tip de incarcare a bateriilor alcaline este posibil insa exista scheme mai bune .Am experimentat astfel de incarcare pe baterii tip R6 si R3 alcaline cu rezultate bune ( pot fi incarcate de circa 4 5 ori pana la circa 80% din capacitatea initiala ) .Din pacate incarcarea dureaza cam mult : 48-72 ore .

Link spre comentariu

Cred ca fiecare sau aproape fiecare dintre noi incercam sa prelungim "viata" acelor elemente, baterii scumpe! (cu mercur, argint, alcaline), asta pe vremuri; acum nu cred ca se mai justifica..Fiti sigur ca multi au descoperit asta de mult timp..

Link spre comentariu

junior are dreptate. Si eu am dat de mai multe articole pe internet care spun ca se pot incarca alcalinele. (cumva cred ca toti incercau cu duracell). Personal nu am incercat, nu folosesc alcaline decat in telecomenzi/ceasuri unde tin cu anii si nu s-ar justifica. In rest doar acumulatori. Din punct de vedere al costului si poluarii cred ca e mult mai justificata folosirea acumulatorilor. Mai ales ca acum poti cumpara un set de 4 accu R6 cu tot cu un incarcator lent la pretul a 3-4 seturi de alcaline din alea mai sanatoase.

Link spre comentariu

Raspunsul strict ontopic: da, bateriile alcaline se pot reincarca, insa nu la capacitatea initiala, nu cu curentul obisnuit pentru acumulatoare, nu de multe ori si nu fara riscuri (in special scurgerile de electrolit).Obisnuiesc sa reincarc bateriile de buna calitate (durecell) de cateva ori, la un curent de aprox 100 de ori mai mic fata de capacitatea de stocare. Insa doar acele baterii care sunt de buna calitate la care riscul de scurgeri de electrolit este redus.Riguros vorbind, clasificarea in surse/pile primare (baterii) si surse/pile secundare (acumulatori) de energie este urmatoare: doar a doua categorie se poate reincarca eficient. Doar o anumita categorie de pile cu litiu functioneaza ireversibil si nu se pot reincarca. La restul se poate, dar incet, nu total si nu de multe ori.

Link spre comentariu

O baterie e doi lei cincizeci. Un acumulator e zece lei. Din patru incarcari (rapide, 2-3 ore) iti scoti banii. Care e scopul atunci?ps: acumulatorii sint buni in chestii care consuma, nu in telecomenzi (acumulatorii se descarca incet incet si daca nu sint folositi; telecomenzile consuma foarte putin si schimb bateriile odata la un an sau doi)

Link spre comentariu

Sanyo Eneloop sunt acumulatori Ni-Mh care nu se autodescarca, chiar si dupa 2 ani constat ca mai au tensiunea nominala. La fel Uniross Hybrid. Baterii nu merita cumparate, se gasesc acumulatori suficient de ieftini, care suporta minim 1000 cicluri incarcare. 2,5 lei o baterie alcalinaX1000= 2500 lei!!!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Sant accu NiMH pe ebay si cu 4lei - in ideea de economie nu merita sa incarci baterii alcaline. Ca distractie, e cam f scump (nu neaparat in bani).Curge electrolitul in aparat si ai mesterit degeaba cateva saptamini.

Link spre comentariu

Perfect adevarat insa solutia poate fi utilizata la incarcarea unor baterii alcaline folosite in protezele auditive (AG5 ) a caror pret depaseste 3lei /bucata iar acumulatori de acest format mai rar . Desi protezele auditive folosesc baterii zinc_aer (1.4V ) se potriveste perfect si o baterie alcalina tip AG5 care desi are capacitate un pic mai mica merge reincarcata de cateva ori .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Eneloop

Am gasit din intamplare pe net(via StumbleUpon) un articol in care scrie ca se poate incarca o baterie alcalina de 9V printr-o schema de la o sursa de 12V. Daca sunteti cunoscatori de limba engleza va las si linkul sa nu credeti ca visez... Totusi din ce stiu eu, daca incerci sa reincarci bateriile normale risti sa ai parte de o baterie fierbinte, zemoasa sau chiar focoasa :d Link aici: http://www.afrotechmods.com/reallycheap/batteries/batts.htm

Sunt multe incarcatoare de baterii de calitate de vanzare. Pretul in jur de 10EUR sau mai mult nu se justifica mai ales de noi aparutele tehnologii tip Eneloop cu autodescarcare Foarte mica.

Recomand Eneloop au si gama lite pentru aparatura casnica.

Cautati:

Acumulator lite Eneloop AA realizat de SANYO din Japonia

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări