MazyMan Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 am dat aparatu pe MASURA TEMOPERATURA si pe bobina am pus sonda de temperatura ! Link spre comentariu
liviu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 problema mea , e ca stau prost cu exprimarea ma refeream la ...... ce ai zis ........ Problema e ca ai sarma subtire => rezistenta mare => putere disipata mare asta nu inteleg , daca el foloseste sarma de 1mm , nu cred ca ar trebuii sa se incalzeasca asa de tare in 5 minute. eu ma gandesc si la amplificator , sarcina , etc....eu cred ca orice bobina , de 1mm grosime , indiferent de putere , nu trebuie sa se incalzeasca fortat Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Am inteles. Poza era neclara si nu am vazut ce masurai acolo.Bun, Vezi ce rezistenta are bobina si rezolvam misterul.Liviu, o bobina de 2mH pe aer si cu sarma de 1mm trece de 0.6ohmi rezistenta serie.Daca diful e de 4 ohmi e cam nasoala treaba. Link spre comentariu
MazyMan Postat Mai 13, 2011 Autor Partajează Postat Mai 13, 2011 din cate stiu eu rezistenta se masoara cu Ohmetru ( sau gresesc ) ? imi indica 0 ! TOTUSI eu nu stiu ce unitate de masura este " mH " !!! ??? ma ajuta cineva ? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 decat sa intrebi de doua ori puteai incearca cu googlesau aici viewforum.php?f=66la aceasta sectiune se presupune ca exista deja niste cunostinte minime de genul 1+1=2 hai sa-ti dau un pont,daca F e pt capacitate si Ω pt rezistenta,H pt ce ar putea fi?referitor la pctul 1,gresesti sigur ceva sau e aparatul de vina Link spre comentariu
MazyMan Postat Mai 13, 2011 Autor Partajează Postat Mai 13, 2011 ma gandeam ca poate imi explica cineva " mura-n gura " mai pe intelesul meu. nu inteleg un lucru pe acest forum, de ce unii mult mai avansati in domeniu, le e chiar greu sa explice pe intelesul incepatrului. ( scz ca am deviat de la subiectul initial ) !multumesc pt. sfat, o sa caut pe google. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 pai mai omule,ce mura-n gurade aseara pana acum nu ai fost curios sa aflii cu ce se mananca si dupa 2 pg de discutii te trezesti ca nu stii ce e aia inductanta ,dar faci/vrei sa faci bobine si filtre pasive pai asta ar insemna ca noi ceilalti ne-am pierdut timpul degeaba pana acumunitatea de masura e Henry iar m ala din fata(mili) e o subdiviziune cum e si micro nu ne e greu sa explicam,e lenea mare pt ceilalti ca sa dati un google si bagati scuza ca sunteti incepatori.Majoritatea forumistilor stiu raspunsul,dar nici macar nu se deranjeaza sa scrie pt ca poti invata si singur mult mai bine si afla mult mai multe decat dintr-o fraza aruncata in sila.Pe un forum de electronica acestea sunt chestii elementare,se presupune ca le stii cand intrii Link spre comentariu
MazyMan Postat Mai 13, 2011 Autor Partajează Postat Mai 13, 2011 ok, multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum