Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NEVOIE URGENTA de BURETE pt PLACA VIDEO

Vizitator cojocariustefan

Postări Recomandate

Scuzați-mi îndrăzneala dar am o problema cu un ASUS X59GL la sistemul de răcire al plăcii video. Acum 1 lună am dus laptopul la un „profesionist” la curățat de praf și schimb de pastă conductoare. NU fusese curățat niciodată iar zgomotul care-l făcea ventilatorul tindea spre o curățare. Zis și făcut. Se curăță, se schimbă pasta ... După 1 săptămână jumătate apar problemele: la o solicitare mai mare a procesorului, laptopul se închidea. După 3-4 pățanii de genu îl sun pe Gigel care făcuse curățarea. Mă duc cu laptopul la el, curăța pasta, aplică un nou strat dar SCOATE și buretele de pe placa video. Explicația: pasta nu face contact bine cu buretele. ok! Toate bune și frumoase încă 1 săptămână jumătate, după care apar problemele la placa video (la procesor totul funcționa normal): la solicitări ale acesteia (video de pe YOUTUBE) se închide imaginea și în 2 secunde se închide și laptopul. După ce am sunat pe tip mă trimite la MAD Electronics în Păcurari (Iași) să caut pasta de răcire ARCTIC. Acolo aflu de la băieți că problema mea cu placa video este faptul că buretele a fost înlăturat. GIGEL al meu promite marea cu sarea că face rost de burete, dar după 2 zile nu mai răspunde la telefon. Vă rog ajutați-mă! Orice sfat îmi poate fi de ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• idm_luci

2

Top autori în acest subiect

Primul sfat e sa nu mai dai scule scumpe pe mana oricui , adica si eu sunt un fel de Gigel al tau , adica lucrez acasa ca hobby mai mult in timpul liber , dar decat sa imi bat joc de oameni mai bine stau in gradina si ma dau in leagan. Thermal pad gasesti la un tip Sony_g73 pe okazii mai usor si destul de ieftin.

Link spre comentariu

Primul sfat e sa nu mai dai scule scumpe pe mana oricui , adica si eu sunt un fel de Gigel al tau , adica lucrez acasa ca hobby mai mult in timpul liber , dar decat sa imi bat joc de oameni mai bine stau in gradina si ma dau in leagan. Thermal pad gasesti la un tip Sony_g73 pe okazii mai usor si destul de ieftin.

Să înțeleg că greșeala lui se poate repara. Bine ar mai fi! Mulțumesc mult pentru sfat.
Link spre comentariu

Pai in principiu manifestarea descrisa de tine ma duce cu gandul la o racire necorespunzatoare a GPU poate chiar a procesorului , deci cu rezolvarea acestei probleme de racire ar trebui sa se repare greseala lui GIGEL.La GPU sau Northbridge daca a existat din fabrica thermal pad intre ele si radiator cel mai indicat este sa il puneti la loc tot cu pad termic , nu cu solutii ciudate gen Youtube , iar daca se pune cu pad termic , pasta termica nu mai are ce cauta acolo sub nici o forma(thermal pad-ul tine loc de pasta termica) Grija la aplicarea pastei termice cand este cazul , pasta se aplica f.putina pentru ca la montarea radiatorului se intinde singura iar daca e in exces ajunge in zone unde poate provoca probleme. Pasta termica doar umple neregularitatile microscopice din cip si radiator pentru a maximiza transferul de caldura deci aplicarea in exces a pastei nu isi are rostul si poate face mai mult rau , ideea "pune mai multa sa raceasca mai bine"este complet gresita. Imi cer scuze daca explic ceva ce probabil ca majoritatea stiti , dar vreau sa stie si cei ce inca nu s-au lovit de aceste probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări