Vizitator buzaiandras Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Salut,Mai am o nelamurire :daSa zicem ca am un adaptor cu urmatoarele specificatii: IN: 230 VAC, 30mA OUT: 3.7V, 200mA.Ce reprezinta exact cei 30mA de pe partea de "IN" (cu partea de out ne-am lamurit deja )? Cine/ce poate "trage" acei 30mA?Va multumesc mult,Buzai Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Normal ca primarul va "trage "cei 30 mA de la retea,cand in sec vei avea cuplata o sarcina ce va consuma un curent de 200mA.De regula,acele alimentatoare nu sunt si stabilizate,in cel mai bun caz au doar filtraj,si ala de multe ori mic...asa ca sa nu te sperii daca pe un asemenea alimentator vei masura la iesire in gol 5-6V...cei 3,7 V ii vei putea vedea doar cu sarcina de 200mA cuplata. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Si ca sa te dumiresti mai bine Pp (putere in primar)=Ps (putere secundar, e mai putin, e aprox., dar nu intram in detalii). Cum P=U*I (e mai putin, tot aprox., dar nu intram in detalii!) rezulta ca Up*Ip=Us*Is. Sa facem o verificare pe parametrii alim. Deci in primar avem 220V*0,03A=6,6W Acesta putere este pe partea de alternativ (de la retea atat se consuma). Acum sa vedem ce primim: (atentie este pe partea de continuu) deci 3,7V*0,2A=0,74W. Destul de putin! Eu nu sunt obisnuit inca cu aceste surse in comutatie deci puterea din primar este IN si cea din secundar OUT; sa nu dau apa la moara carcotasilor.. Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Va multumesc mult pentru lamuriri ... Pp (putere in primar)=Ps (putere secundar, e mai putin, e aprox., dar nu intram in detalii). ...O parte din energie se va transforma in caldura; de aceea tot timpul Ps va fi mai mic decat Pp. Este corect? Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 "Acum sa vedem ce primim: (atentie este pe partea de continuu) deci 3,7V*0,2A=0,74W. " Gica , cu partea de continuu din secundar m-ai facut ... praf. Omul vorbea de TRANSFORMATOARE , nu de ...surse !!! Andras intra aici si te lamuresti,sper : viewtopic.php?f=41&t=89&hilit=Totul+despre+transformatoare Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Eu m-am referit la: "Sa zicem ca am un adaptor cu urmatoarele specificatii:IN: 230 VAC, 30mAOUT: 3.7V, 200mA." Am zis ca acel adaptor e unul uzual de incarcare baterie de telefon.. :jytuiyuSi transformatorul e o sursa ..din alta! :nebun:Si, ca sa-ti fac in il intreb pe leoncris de unde a aflat mai repede si mai bine! ce-l interesa: de la link-ul tau sau de la mesajul meu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum