Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Imi poate recomanda cineva un strungar ? Am nevoie de diferite piese facute la comanda. Ideal ar fi sa poata lucra si in lemn. Va multumesc.ttt Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 A disparut profesia asta ? ;) Link spre comentariu
cristimm Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Aproape... Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Va imaginati cam ce ar putea cauta un strungar pe un forum de electronisti :finga: ? Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 ttt: cauta si tu un mic atelier de strugarie, cel putin la noi in oras dupa falimentarea marilor intreprinderi foarte multi si-au cumparat utilajul pe care au lucrat, l-au pus intr-un garaj si-au tras trifazat si acum muncesc la negru si fac arbori pentru circulare de taiat lemne.... din fier vechi cumparat de la colegii nostrii mai inchisi la culoare. Doar eu stiu cel putin vreo 5 ateliere de astea (intr-un oras cu 40.000 de locuitori) deci tre sa fie si prin Bucuresti destui. In schimb strugar pentru lemn cred ca gasesti mai greu... ca nu-si fac prea multi bucse din lemn pentru Dacie. Pana si strungul pentru lemn e destul de diferit de cel pentru metal. UncleFucker: tu strangi posturi? sau de ce postezi auirea? omu cauta un strungar, nu neaparat in lumea virtuala... ca doar nu-si trimite piese la strunjit prin e-mail. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Da normal ca strang posturi. Tu de ce crezi ca postez aici, ca doar vreau sa fac vechime aici ca sa pot sa-mi iau pensia.( nu fi si tu absurd ).Gandestete un pic logic, este ca si cum ai merge in piata si te-ai duce la lelea floare care vinde mere si-i ceri datasheetul la un anume integrat.Nu am nimik nici cu tine si nici cu nimeni de pe forumul asta pentru ca imi place, dar mai reactioneaza lumea la chestii mai ciudate ( nu acesta era locul pentru topicul lui ci pe la diverse sau unde or fi vrand sa-l puna operatorii )Astai parerea mea si ar fi bine sa nu mai dezbatem pe aceasta tema pentru ca ar fi inutil, in special pentru cel care a creat acest post unde nu trebuie.Sa aveti o zi buna :smt003 Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Va imaginati cam ce ar putea cauta un strungar pe un forum de electronisti :finga: ?Well... nu ma gandeam la asta. Imi amintesc, insa, (sorry pentru aceste amintiri din preistoria diy-ului mioritic... ) prin anii '70-'80 nu prea exista mai nimic pe piata, atat in privinta componentelor electronice cat si a carcaselor pentru proiecte. Oamenii se descurcau prin cunostintele care lucrau in fabrici, mai ales la IPRS, Electronica si intreprinderile de mecanica fina.Asa apareau bijuterii de carcase lucrate in dural, cu butoane mari, sablate, cu o serigrafie aproximativa... strungari si frezori erau anonimii din spatele multor proiecte de gen.De asta am intrebat de un strungar, UncleFucker. Ma gandeam ca se mai apeleaza la aceste pasari rare atunci cand e nevoie de ceva mai special facut din metal.Scuze daca te-a deranjat intrebarea.Cineva care s-ar pricepe sa lucreze lemnul la strung mi-ar fi si de mai mult folos. Ma gandeam sa fac din lemn niste masti (inele) pentru dif-urile de la boxele pe care le reconditionez acum, ca sa maschez marginea dif-ului si suruburile de prindere. Inca nu m-am decis.A mai incercat cineva ceva similar ?Nexus, intre timp am gasit vopselele, grund-ul si lacul de care aveam nevoie. Se poate inchide thread-ul "Vopsire prin pulverizare si tub bass reflex". Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Nu ar fi mai usor cu ceva kit de lemn, multa rabdare si ceva smirghel ?Si mai putin costisitor Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Nu ar fi mai usor cu ceva kit de lemn, multa rabdare si ceva smirghel ?Si mai putin costisitorNu stiu. Nu cred. S-ar putea sa se desprinda din cauza vibratiilor. Oricum, nu sunt sigur ca le vreau. Ma gandesc ca ar arata mai bine asa, "raw". Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Astai parerea mea si ar fi bine sa nu mai dezbatem pe aceasta tema pentru ca ar fi inutil, in special pentru cel care a creat acest post unde nu trebuie.L-am postat aici fiindca am nevoie pentru incinte.Poate ai dreptate si trebuia sa il fi postat la diverse. Link spre comentariu
Vizitator Americanul Postat Noiembrie 30, 2005 Partajează Postat Noiembrie 30, 2005 Frate ,ai ramas cu nostalgia de acum 30 de ani cind te impiedicai de fiare prin curtea intreprinderilor si cind luai o bucata de fier ziceai "am facut rost".Cine crezi ca i-ti va face inele din lemn la diametrul difuzoarelor tale? Pe vremuri un amic de al meu a facut inele din aluminiu la strung.i-ti dai seama de risipa. strung de lemn am eu.Te invit sa ti le faci singur gratis cu materialul tau Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Decembrie 1, 2005 Partajează Postat Decembrie 1, 2005 ttt: e supraomenesc sa faci inele de boxe din lemn masiv, se pot face, dar nu in conditii homemade. Si nu merg nicidecum facute dintr-o bucata, trebuiesc facute din sectoare incleiate, lipite pe un suport cu un strat de hartie. Dupa care se pot freza cu un sablon pe masina de frezat (de sus sau verticala). La strung exista posibilitea foarte mare, ca de la forta centrifuga sa se dezlipeasca sectoarele, si sa se transforme in OZN-uri. Eu iti recomand cu cea mai mare caldura sa renunti la idee. Daca totusi nu vrei sa renunti poti incerca sa le faci din placaj de 8-12-16... dar astea trebuiesc finisate opac, pentru ca straturile de furnir tehnologic din interiorului lui nu arata prea bine. p.s. Acu vreun an, neavand incotro cand mi-am montat difuzoarele in usile din fata am fost nevoit sa-mi fac niste inele distantiere, le-am facut in mare graba dintr-o bucata, pentru ca era deja tarziu si vroiam sa aud sitemul de pe masina. Le-am facut doar prin decupare si slefuire. Dupa cateva zile au si crapat, asa sunt si acum, dar fiindca sunt prinse intre usa si difuzor inca n-a picat nici o bucata din ele. Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Decembrie 1, 2005 Partajează Postat Decembrie 1, 2005 ttt: Eu iti recomand cu cea mai mare caldura sa renunti la idee. Pana la urma am renuntat, dar nu din cauza dificultatilor ci fiindca imi place mai mult cum arata fara. Oricum, nu voiam sa le faca cum ai spus tu. E vina mea ca nu am explicat: De fapt, voiam sa-mi profileze pe margine (cu raza simpla) un disc de lemn de vreo 25 cm, si apoi sa decupez pe interior, din disc,, la marginea unui alt profil rotund. Astfel se detasa inelul exterior. Trebuie sa fac un desen, dar cred ca ai inteles. Poate daca ma apuca dorul de vreo masca o sa o fac din dural sau similare. Dif-ul de joase e un P.Audio HP10W recomandat de un coleg. Azi am asamblat de test incinta si se aude exceptional de bine. Mai precis: exact cum am vrut: joase "calde", mai lungi, foarte bine distantate de medii si inalte. BTW: pana la urma am renuntat si la vopsirea panoului frontal. Asta tocmai bine dupa ce am gasit si chit de pulverizare... E un PAL gros de vreo 30 mm care are o culoare superba si nu e texturat (cel putin asa mi se pare mie) si se potriveste la fix cu tonurile calde ale nucului de pe laterale. Cand sunt gata o sa postez tot filmul reconditionarii incintelor astora, inclusiv schema Xover-elor (amintesc ca sunt niste Marantz HD66) pe care am incercat sa o refac din ceea ce am vazut in incinta. Probabil va fi un pdf. Cred ca e interesant, am folosit si niste decapanti (cu teama, sincer) pentru lacul care devenise oribil. Cred ca am reusit sa le redau viata pastrand aspectul original si linia design-ului anilor '70. Gata, ca vorba lunga e... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum