Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilator LC cu amplficator operational ?

Nemesis

Postări Recomandate

Salut. Am nevoie sa masor niste inductante (sa construiesc niste bobine de 200 si de 1000 de microH). L-metru nu am, sa cumpar sau sa ma apuc sa fac unul ca lumea nu prea ma tenteaza pentru ca am nevoie foarte rar de asa ceva.In concluzie m-am gandit sa fac un oscilator LC cu amplificator operational, cu C-ul cunoscut si cu L-ul valoarea bobinei a carei inductanta vreau s-o aflu. Frecventa de oscilatie o aflu bagand semnalul de la iesirea oscilatorului intr-un soft care permite masurarea semnalelor audio.Problema mea ? Am nevoie de o schema f simpla de oscilator LC cu operational (am la indemana 741), una care sa respecte cat se poate de bine formula aia cu f=1/2*pi*radical din (L*C).Stiu ca era una foarte simpla in care LC-ul era pus intre o intrare a AO-ului si masa, dar cand am cautat acum pe net, n-am reusit s-o gasesc.Can you help me, pliz :dans: ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

3

• yo9hnf

1

• cristian_draghiescu

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

yo9hnf a spus:
Pai se poate face si cu un singur tranzistor, dar daca folosesc un AO am si optiunea unui gain prin care pot regla nivelul de iesire dupa necesitati.P.S. ms pt link, dar deocamdata la mine am doar operationale si ceva bipolare. Mai caut si eu, mai astept sa vad ce raspunsuri mai primesc si daca tot nu gasesc ceva mai bun o sa-mi iau maine si BF-urile alea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări