Vizitator io_mihai23 Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Buna, doresc sa fac telefonul bunicii sa sune mai tare pentru ca dansa nu aude cand o sun.Cum pot realiza acest lucru? am o sonerie care merge la 220v, iar la telefon merg(am masurat) 36V.Ar trebui sa pun ceva condensator pe cablul care merge la telefon impreuna cu soneria la 220v? daca da ce fel de condensator? de cat? cum calculez? Multumesc Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 condensatorul nu ajuta la nimic...nu faci tu rost de o sonerie dinaia speciala pt telefon care se punea acu' 100 ani la coltul casei si avea doua calote dinalea de metal? daca stai la tara nu se poate sa nu aiba vre-un vecin una in plus Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 nu am asa ceva si nici nu gasesc asa ceva de aceea am cumparata una la 220v. Nu are nimeni o ideea cum sa o adaptez? Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 ai putea sa pui un releu care cand suna telefonul sa ii dea curent de la priza dar te complici aiurea faci mai mare dracia....tu ai 36V cand suna telefonul sau normal"? Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Ar trebui sa pui un releu care sa aiba tensiunea de lucru apropiata de 36 de volti si releul ala sa iti comande soneria pe care zici ca ai cumparat-o. E posibil sa trebuiasca sa redresezi tensiunea pentru bobina releului. Dar incearca intai asa, fara redresare. Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Swmnalul de apel este realizat cu tensiune alternativa.Se poate inlocui soneria originala(pastrand c-ul serie cu linia existent in telefon) cu un trafo de 220V/48V , cusecundarul in locul vechii sonerii si cu iesirea de 220V legata la noua sonerie. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 mai intai sa faca rost de releu si apoi sa vada daca e bun pt alternativ sau continuu.daca nu are l-andemana mai bine cauta unu de alternativ Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 36v am normal, cand suna am vazut ca scade initial si apoi urca iar la 36v. Mi se pare ca ma complic foarte tare, cred ca mai bine fac o cautare mai amanuntita sa gasesc o sonerie mai veche, dar daca sa zicem ca gasesc una mai veche cum o fac sa sune sa zic de 2 ori mai tare decat cea a telefonului? Link spre comentariu
ionionel Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Poate ar fi mai bine să faci un avertizor luminos.De exemplu pui lîngă televizor un bec (beculeţ)alimentat corespunzător de la 36V şi bunica cînd se uită la tv. vede şi becul cînd se aprinde.Sau poţi face un mic montaj astabil cu un led sau cu două leduri care se aprind pe rînd. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 36v am normal, cand suna am vazut ca scade initial si apoi urca iar la 36v. Mi se pare ca ma complic foarte tare, cred ca mai bine fac o cautare mai amanuntita sa gasesc o sonerie mai veche, dar daca sa zicem ca gasesc una mai veche cum o fac sa sune sa zic de 2 ori mai tare decat cea a telefonului?pai ea ar trebui sa sune destul de tare... si poti sa o pui intr-o incapere sau intr-un loc mai aproape de unde sta buni' de obicei ca sa o auda... mai tare nu prea ai cum sa o faci sa sune... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Nu merita sa va bateti capul, cu circa 30 de lei gasitide cumparat amplificatoare de sonerie pentru telefonul fix.Cred ca este cea mai corecta solutie, deoarece topicul dvs. indicao necesitate (mai indica si lipsa de cunostinte in electronica) si nu un hobby. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Daca va rog,imi poate pune cineva o schema cu actionarea unei sonerii de 220v prin intermediul unui releu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum