Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte cu Selenium 15pw3 si Paudio pht-411

Mircea Bartic

Postări Recomandate

Am cumparat de ceva vreme niste difuzoare dela Dj DAN (http://www.difuzoare.ro) si le-am facut niste incinte, pe care acum vreau sa le schimb.

Incintele finalizate le puteti vedea pe:http://www.nextech.go.ro/1/nexus.htm

actualele incinte au urmatoarele caracteristici conform BASS BOX PRO:

volum: 65 Litri

Fb: 52 Hz

F3: 62,15 Hz

si suna cam plat (slabut bass-ul)

incintele care vreau sa le fac vor fi cam asa:

volum 111 Litri

Fb: 47,95

F3: 49,86

As vrea sa stiu daca ceea ce am proiectat eu este corect, sau daca ar trebui modificat ceva.

Astept sugestiile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

3

• titro

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

Pentru 15PW3 ai nevoie de o incinta mai mare, peste 90Litri ca sa ai un bas satisfacator si acordata la 50Hz.Eu tot ce am facut cu aceste difuri au avut in jur de 95-100 litri si mergeau in bas satisfacator.Vezi ca si producatorul zice ca incinta de test avea 110 litri daca nu ma insel (ca-mi este lene sa ma uit)

Link spre comentariu

Eu am facut cu 15 PW3 incinte pe 3 cai de 85 de litri acordate la 52 de Hz.Ai nevoie de doua tuburi rezonatoare de 75 mm diametru si 56 mm lungime. Astfel punctul de -10 dB va cadea in jurul frecventei de rezonanta a difuzorului si in zona 60-200 Hz vei avea un castig in SPL. De asemenea pentru ca efectul de unde sonore stationare sa fie minim, in cazul in care faci incinte trapezoidale, raportul intre latimea fetei si latimea spatelui incintei sa fie in jur de 2,5. Frecventa de taiere de 3,5 KHz e buna. Asta as folosi-o si eu daca as face sateliti pe doua cai cu aceste difuzoare. Pe 3 cai suna excelent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări