mihaighe Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Am gasit aceasta scula si nu stiu ce este ,poate ma ajuta cineva. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Nu sunt de meserie, dar din ce am vazut prin fabrici as zice ca e un varf palpator pentru un instrument de masura a dimensiunilor facut de Tessa (de exemplu adancimi, deschideri interioare). 55 ar putea fi unghiul varfului, iar 75,000 lungimea in microni. Presupun ca aparatul avea un set de asemenea varfuri interschimbabile, ca sa acopere un domeniu dimensiunal larg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Este un calibru de unghi, insa nu am vazut niciodata folosindu-se asa ceva. Filetele pentru instalatii, cu etansare in filet au unghiul profilului de 55º. Probabil ca se verifica profilul acestui tip de filet. Capatul conic probabil verifica forma profilului santului filetului, iar unghiul crestat de la capatul celalalt, verifica probabil profilul crestei filetului. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Corect, aveti dreptate, e mai degraba calibru de 55 grade.Partea din dreapta nu e o simpla coada pentru fixare cum am crezut eu. Crestatura accepta eventuale bavuri de pe varfurile filetului. Are dimensiuni suficient de mici ca sa intre in santuri. Varfurile sunt rotunjite ca sa intre in santuri, chiar daca exista si degajari incomplete de material pe fundul lor. Am schitat niste unghiuri de 55 grade pe poza. Partea conica din stanga are de asemenea varful rotunjit. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Si W poate sa vina de la notatia filetului Whitworth care are unghiul 55 grade, ca si filetul Gas (G) de care se amintea mai sus pentru instalatii. Punctele 5 si 6 in descrierea atasata. http://www.calibre-filetate.ro/tehnic.aspx Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 13, 2011 Autor Partajează Postat Mai 13, 2011 Multumesc de raspunsuri ,eu nu stiam si am crezut ca este un varf de centrare sau asa ceva.Mai stiam eu ca la unele cutite de strung este important unghiul de 55 grade ci credeam ca merge si acolo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 ...stiam eu ca la unele cutite de strung este important unghiul de 55 grade ci credeam ca merge si acolo.Cred ca partea crestata a calibrului, poate verifica si unghiul la varf al unui cutit. Link spre comentariu
pcostica Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 este un calibru pt. regarea(verificarea) micrometrelor pentru masurarea filetelor. Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum