Luca Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 O sa intru in curand in posesia a 2 boxe RFT B 9261 , 50 Vatt 4 Ohmi Intrebarile mele sunt: 1) O sa isi mai faca datoria filtru dupa atata timp ? 2) Ar trebui schimbatii condensatori ? 3) E posibil sa se arda difuzoru de bass/inalte chair daca are protectie ? Link spre comentariu
VTP Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Un up-gradese face simplu, inlocuind electroliticii din filtru cu polipropilena iar cei din protectie (partea de sus ) se schimba cu unii de aceiasi valoare, dar proaspeti (cum se spune!) E suficient! Link spre comentariu
Luca Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Este posibil sa fie rebobinat , sau asa sunt ele cu lipici pe langa difuzor ? am insemnat cu rosu. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 asa e lipiciulin rest,conzi mkp sau mkt la tweter,iar cei in paralel merge si bipolari de calitate nu te astepta sa simti diferente uriase daca faci aceste schimbari! Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Se pot folosi,cum a sugerat Dl.VTP ,22UF/63V,la joase,6,8 uf/63v la inalte (capacitate echivalenta)MKP,MKT.Pentru a functiona corect protectia -la inalte-,trebuie verificat circuitul de alimentare(din semnal)say17,33ohm,1000uf,sz600/12,circuitul format din say17,220uf,p=22kohm-cursorul,releul,eventual tranzistorul,calitatea lipiturilor(au fost foarte bune,dar incintele au o varsta).Nu e indicat sa aplicati mai mult de 40w.Eu am capitonat peretii laterali cu pasla sintetica (cca.5mm grosime) lipita cu aracet. Link spre comentariu
Luca Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Ps: Pe schiema de la filtru nu arata clar cum releu trece - (minus) al ambelor difuzoare printro rezistenta de 470 Ohmi ? deci protectia este pentru ambele difuzoare ? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 protectia este pt ambele difuri in aca schemaexista si varinate in care protectia este numai pt tweterpe siteul unde se gaseste aceasta schema scrie acest lucru,daca traduci Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Aveti link-ul cu site-ul de unde este preluata schema? As vrea sa imi construiesc asa ceva pentru o incinta cu doua cai de magnetofon Kashtan. Cred ca asta e cea mai buna varianta, desi nu stiu inca datele bobinelor. Din schema nu imi dau seama unde e conectata bobina releului si nici la ce tensiune e acesta....LE : Am vazut bobina releului, e RS1 cu o dioda in paralel Link spre comentariu
Vizitator alinharhata Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 man spune si mie te rog de pe ce site e schema filtrului sau unde as putea sa gasesc mai multe scheme pentru filtre pe 2 cai ?eu nu am gasit pana acum schema cu tot cu specificatiile condensatorilor si a bobinelor , etc.multumesc! Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2011 Nucred ca poti gasi specificatile bobinelor. incearca sa cauti pe net scheme de filtre. Link spre comentariu
electricu" Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Ps: Pe schiema de la filtru nu arata clar cum releu trece - (minus) al ambelor difuzoare printro rezistenta de 470 Ohmi ? deci protectia este pentru ambele difuzoare ?Salut, da protectia este pentru ambele difuzoare.daca imi permiti voi face un mic comentariu legat de modul de functionare al protectiei:In conditii normale de lucru bobina releului Rs1 nu este alimentata de catre tranzistorul SS216D iar contactul NI ( normal inchis al releului RS1 se gaseste exact ca in schema atasata, boxa functioneaza normal ).In momentul in care apare o componenta de curent continuu (din diferite motive, de ex. arderea etajului final din statie sau un grad mare de distorsiuni asociate cu o putere mare audio, oscilatii sau limp mode ale etajului final..etc..) in anodul diodei SAY 17 va apare o tensiune care va fi redresata si filtrata de Condensatorul electrolitic de 220 uF, acest semnal va comanda in baza prin intermediul potentiometrului de 22Kohmi ( sensibilitate protectie, e bine sa nu se umble la el! va salveaza de un rebobinat sigur al difuzorului ) tranzistorul SS216 D care la randul lui va alimenta bobina releului pentru activarea protectiei active.Intradevar cele 2 difuzoare fiind inseriate acum in modul de protectie cu R=470 ohmi vor avea sanse mari de supravietuire P.S. Acest mod de protectie dovedeste ca pe vremuri producatorii puneau accent pe fiabilitatea echipamentelor, nu ca in ziua de azi cand fiabilitatea este limitata intentionat chiar din faza de proiectare..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum