FlorinPTM Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Vreau sa bobinez si eu un traf dintr-o sursa de pc EL-33,sa imi scoata 220.Cite spire sa pun in primar,si cite in secundar? cu apoximatie macar, vreau sa alimentez un bec de 220v :rade:Scuze daca nu am postat unde trebuie Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 si la intrare ce tens ai?cred ca nu tot 220v ca altfel puneai becul direct in prizadaca la intrare ai 12v de ce nu pui un bec autoprin eliminari se pare ca vrei sa alimentezi la 12v un bec economicspuneti detaliat ce doriti,vreti ca cei ce raspund sa umble si cu carti de tarot la ei Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 si la intrare ce tens ai?cred ca nu tot 220vNu,normal ca nu la intrare o sa am 12v.Vreau sa il fac sa alimentez un bec normal sau eco depinde... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 si de ce ar alimenta cineva un bec normal de 220v de la 12v,ca sa descarce bateria si cu pierderea prin randamentul invertoruluiacest invertor se realizeaza diferit pt bec cu filament 220v fata de bec economic care accepta si tens continua Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 Deci eu vreau sa testez citi A trage un bec auto direct din baterie si un bec de 220v alimentat de smps.Un bec auto trage 1.5A .Eu ma gindesc ca poate o sa am un consum mai mic cu citva mA,si o lumina mai puternica... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 becurile cu filament au randament mai mare la tensiuni mici pt ca filamentul este mai gros si poate accepta densitati de curent mai mariin plus au aparut becurile cu halogen de 12v care aveau o sursa specialaideea este ca sau folosit becuri de tens mica cu traf pt un randament optic bun iar dumneata vrei sa parcurgi drumul inverseste ca si cum cineva incearca motorul cu aburi ca poate cel cu benzina are el un randament nu prea bine calculat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Asa ,direct?12V la 220? De fapt intrebarea trebuie pusa in felul urmator: "Vreau sa fac un convertor de cc,cu integratul ...,in topologia...,la frecventa...,transformatorul fiind realizat pe E33.Cate spire trebuie sa am in primar si cate in secundar?Tensiunea de alimentare e de 12V,iar curentul e de nA. Vreau sa alimentez un bec de ...W sau unul economic." Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 intr-adevar n-ai postat bineNu inteleg ce vrei sa faci,asa ca titlul reflecta asta Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Din cate stiu eu...invertoarele care iti "transforma" 12 V intr-o tensiune mai mare, au si niste semiconductori...care sant plasati pe radiatoare...ca atare Energia Utila este mai mica decat Energia Consumata....ca atare nu vad ce "economie" ai face! Din toata afacerea asta nu o sa aiba de profitat decat cei de la RENEL. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum