Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru de master volume ?

Vizitator bzfcocon

Postări Recomandate

Vizitator bzfcocon

SalutUnde pot sa gasesc un potentiometru cu mai multe sectiuni (cel putin 3) in tara asta ? Imi trebuie pt master volume la un amp multi-canal.Stiu ca exista kitul lui Frunzila pt control de volum si atenuatori cu intrerupator rotativ, dar mie imi ajunge un simplu potentiometru !Daca chiar nu gasesc, o sa incerc sa cuplez mecanic niste potentiometri stereo ordinari - poor man's Master Volume.Ma gandeam ca as putea sa gasesc unul printr-un receiver defect, se vand pe undeva piese de la dezmembrari ? :)Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

1

• adi_0106

1

• Cristi2005

1

Top autori în acest subiect

in cel mai rau caz,pui semireglabili dinnaia, si pui un az la ei..asa poti pune cat vrei tu..si 10 daca ai destul de lung axul...o alta idee e sa iti faci potentiometru digital comandat in tensiune..astfel cu un singur potentiometru mono o sa poti comanda cvati potentiometre digitale vrei...dar iesi mai scump...asta daca chiar nu fasesti unu triplu...

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

in cel mai rau caz,pui semireglabili dinnaia, si pui un az la ei..asa poti pune cat vrei tu..si 10 daca ai destul de lung axul...o alta idee e sa iti faci potentiometru digital comandat in tensiune..astfel cu un singur potentiometru mono o sa poti comanda cvati potentiometre digitale vrei...dar iesi mai scump...asta daca chiar nu fasesti unu triplu...

Problema e ca nici macar nu stiu unde sa mai caut...
Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

Am renuntat sa mai caut potentiometru - mi-am facut unul din potentiomeri dubli pusi cap in cap ca in poze (axul fiecaruia e pilit hexagonal sa intre in gaura urmatorului) Merge ok, mai trebuie sa vad cat de mare e diferenta inre canale. Dar, ca principiu, e ok, eventual trebuie "imperecheati" potentiometrii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări