zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 continuare .................................................. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Continuare .......................................... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Miezurile folosite au o vechime de peste 30 de ani si au fost produse in Romania, fiind rebutate la vremea respectiva, pentru ca au abateri dimensionale in anumite limite (rezonabile). Un cetatean stringator (cei mai in virsta stiu despre ce vorbesc) le-a pus deoparte si astfel am ajuns eu sa le folosesc acuma, aproximind o sectiune de miez de 4 cm2. Nu le-am pus intrefier, strinse la maxim au 87 respectiv 96 H in CC. Am schimbat legaturile si le-am strins in jurul a 82 H. Transformatorul Tc (clasic) are o distantiere la mijloc (gap), pe fiecare strat, de 3 mm, pentru reducerea capacitatii. Astept intrebari si comentarii. Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Doar prin acest tip de masuratori se poate incepe un proiect serios, felicitari ! Trebuie totusi sa verifici calitatea drosselui fiindca acesta piesa este extrem de importanta pt acuratetea rezultatelor, cred ca un CCS performant ar fi mai potrivit Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Multumesc Blue! Dupa cum am zis, e o prima punere in scena si am luat un traf SE oarecare pe post de drosel (cel mai mic in privinta dimensiunilor). Daca este slab calitativ si cu rezonante conditiile vor fi insa (cvasi)identice pentru ambele piese in test, nu?!... Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Multumesc Blue! Dupa cum am zis, e o prima punere in scena si am luat un traf SE oarecare pe post de drosel (cel mai mic in privinta dimensiunilor). Daca este slab calitativ si cu rezonante conditiile vor fi insa (cvasi)identice pentru ambele piese in test, nu?!...Ai dreptate este totusi un test comparativ ... ce valoare are capacitatea rezultata a transformatorului bobinat bifilar ? de asemenea cred ca merita verificata inductanta de pierderi in cele doua cazuri si rezonantele proprii, aceste date pot fi de folos la interpretarea oscilogramelor, inca o data foarte interesant testul Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Te-ai straduit sa faci masuratori care par interesante, dar eu sunt mai greu de cap, si nu prea inteleg cum vin lucrurile prin poele astea. In fapt, nu stiu ce urmaresti? Prima data am inteles ca faci comparatia dintre bobinaj bifilar si ne-bifilar. Dar urmarind pozele, nu inteleg comparatia. Erau nevoie de cateva ecrane si ne dadeam seama imediat! Adica cateva frecvente de semnale dreptunghiulare, unde sa vedem pe acelasi ecran semnale de la cele doua trafuri. Se intelege ca e bine sa ne avizezi unde e unul sau altul. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Pai tocmai asta-i, ca nu urmaresc nimic deosebit, in afara de a obtine doua drosele de buna calitate! Nici n-am stat sa analizez, le-am descarcat aici (recunosc c-am exagerat cu bunavointa privitorilor) ca sa le analizam impreuna. O comparatie e la fel de valoroasa si cind rezultatele sint identice, nu-i musai sa avem un cistigator... Sus e cel clasic si jos e cel bifilar, toate ecranele sint gestionate la fel, scrie in schita, Y1 sus, Y2 jos...Oare or fi bune ca drosele? :-) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 ce valoare are capacitatea rezultata a transformatorului bobinat bifilar ? de asemenea cred ca merita verificata inductanta de pierderi in cele doua cazuri si rezonantele proprii, aceste date pot fi de folos la interpretarea oscilogramelor, inca o data foarte interesant testul Cu siguranta, miine-poimiine o sa-mi scot puntea din... de pe unde am depozitat-o, si-o sa testez amanuntit... Acuma ma deconectez un pic c-am tras tare in dupa-amiaza asta ca sa nu mai amin partea de ecrane ... icon_jook Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Interesant, dar de ce pomenesti de drosere? Eu vad in schema transformatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Sint multe img. dar, Trebuie inteles asa sebi_c , in fiecare oscilograma in parte sint prezente ambele transformatoare , sus-cel clasic , jos-cel bifilar Practic Y1 cuplat la iesire secundar trafo-clasic si Y2 cuplat la iesire secundar trafo-bifilar. De altfel se poate vedea diferenta clasic-bifilar in trei sitatiii sqw CLAR : 1-partea stinga a img. download/file.php?id=69277&mode=view 2-partea stinga a img. download/file.php?id=69275&mode=view 3- partea dreapta a img. sus-jos download/file.php?id=69259&mode=view sau download/file.php?id=69274&mode=view __Din aceasta img. stinga reiese clar superioritatea bifilar download/file.php?id=69277&mode=view sau in aceasta img. dreapta sus colt download/file.php?id=69259&mode=view bifilarul este superior. Ambele transformatoare au usoare carente la frecvente scazute-sqw(aproximez un -3db pt sinus la 20Hz ,bine nu avem primar/secundar raport amplitudine sa putem fi mai precisi...) acest lucru incadrinduse in normalitate. Transformatorul bifilar fiind si mai "usor" de realizat. Cel mai interesant ar fi de fapt fuga fazei la frecvente superioare daca aceste transformatoare ar fi introduse intr_un montaj cu bucla de reactie negativa (apreciez ca bifilarul se va comporta mai bine) , daca montajul nu are bucla de reactie negativa acest aspect (fuga fazei) nu mai conteaza. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Marea mea nedumerire este faptul ca atit testele lui Zbodeoc cit si testele facute de mine au aratat o comportare foarte buna a transformatoarelor interstage. Aceasta situatie e contrarara parerilor expuse in multe locuri pe internet. Deja rezultatele par a fi concludente: Zodeoc a confectionat si testat 2 trafuri, eu doar unul, deci e totusi vorba de 3 trafuri! Nici unul nu poti sa zici ca e rau. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Misa in cazul interstage 1:1 ce probleme sa fie ?!(pe net se pot spune multe...), lucrurile se complica oarecum in cazul interstage+NFB sau in cazul unui interstage-defazor etc. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Obervati ce frumos se observa diferenta? La traful clasic, capacitatea parazita e intre spirele aceleiasi infasurari si creeaza rezonante cu inductanta. In cazul trafului bifilar, capacitatea intre spirele aceleasi infasurari e mai mica si apare capacitatea intre primar si secundar. In cazul nu mai apar rezonante si creste viteza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum