mitokadona Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 un alt bec tot de prin anii 80, e inca in stare de functionare... Link spre comentariu
bansaraba Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Este stil "flacara", nu-i asa? Link spre comentariu
mitokadona Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 da, este in stil flacara, lumineaza portocaliu-galbui si palpaie. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 Dar becuri cu cruce pe dinăuntru se produceau înainte de 1989? Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 22, 2011 Autor Partajează Postat Mai 22, 2011 Cineva a văzut becuri cu cruce şi înainte de 1989.Fază interesantă: în cartea de telefoane din 1960 apare "Electrofar" secţia lămpi fluorescente pe Str. Parângului, dar mai apare şi secţia de pe Şos. Basarab. Probabil mutarea definitivă s-a făcut în 1961 când a apărut I.M.S.A.T.-ul.P.S. Eu nu am cărţile de telefon din acei ani. Le-am găsit pe net şi la un domn bătrân. Link spre comentariu
bansaraba Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Doua reclame Osram din 1944: Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Vă rog să reataşaţi pozele... că nu ştiu de ce au dispărut Link spre comentariu
nicolae57 Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Cineva a văzut becuri cu cruce şi înainte de 1989.Fază interesantă: în cartea de telefoane din 1960 apare "Electrofar" secţia lămpi fluorescente pe Str. Parângului, dar mai apare şi secţia de pe Şos. Basarab.Pe soseaua Basarab a functionat pana la nationalizare fabrica de becuri TUNGSRAM, transformata ulterior in Electrofar. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 "Hagenuk ... fara fading" . Se pare ca marketingul bazat pe reclame mincinoase nu este caracteristic doar epocii contemporane, se purta si acum 80 de ani Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 E totusi doar o exagerare publicitara, in banda de unde scurte fadingul poate fi compensat cu montaje ingenioase, reactii cu factor de amplificare variabila, etc, dar fadingul nu poate fi eliminat in totalitate decat prin digitizarea transmisiei, asa cum e sistemul DRM, unde durata in care poate fi transmis semnalul e mai lunga decat capacitatea memoriei tampon. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 ... dar fadingul nu poate fi eliminat in totalitate decat prin digitizarea transmisiei, asa cum e sistemul DRM ... Exact asa este, doar pe un aparat care lucreaza in sistem DRM se poate scrie "fara fading". Personal, nu cred ca acel aparat reflex ar fi avut performante (sau eventuale circuite RAA) macar apropiate unei superheterodine Darclee, Select, Selena, Gloria etc. Ori si la acestea din urma fenomenul este usor observabil chiar in gama de unde medii la receptionarea statiilor indepartate, ca sa nu mai vorbim de US.Asta e ... reclama a fost intotdeauna sufletul comertului Referitor la becurile cu cruce, pot sa confirm ca ele existau si inainte de '89. Avea bunica la tara unul, altul l-am vazul prin '86 - '87 intr-o casa din Sinaia. Banuiesc ca nu erau de productie straina, exista probabilitatea ca si in perioada comunista sa se fi produs asa ceva. Posibil pentru biserici, manastiri sau ceva de genul. Se produceau si atunci obiecte cu specific religios, de ce nu si becuri. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 Dar care vi s-a părut cele mai bune/proaste becuri româneşti din perioada post 1990? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Ălea de dacie!!!!!!!Ba sa vezi dracie,la Dacie n-am schimbat cu anii becuri,nici macar pe far(si aveam incarcarea ok,pusesem un releu de VW,pe care l-am gasit pe un suport de perii expirate de la una straina,era in capsula asemanatoare cu 2N3055),si de cand am alta,m-am saturat de schimbat pozitii,frana sau faza scurta...noroc ca pe frana sunt tot dublu filament(5+21) si am montat din stocul vechi si am scapat,dar la pozitie si far e belea. Incet,incet,o sa pomenim daciile pt simplitatea lor,si becurile pt fiabilitate :rade:Ca sa nu fie chiar offtopic,pe far aveam halogen Tesla,si in rest Tungsram,dar acum aproape ca nu mai conteaza ce firma le face(multe nici nu mai sunt marcate sau marcajul nu spune nimic)... Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Eu eram curios care erau/sunt mai bune dintre: "Luxten", "Romlux" şi "Steaua Electrică" (Selum). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum