Vizitator TheCybo Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Buna ziua Am construit programatorul JDM2 ( http://www.jdm.homepage.dk/newpics.htm ), conectare RS232 9 pini. Controllerul "cu pricina" este PIC 16F628-20/P (nu am nici cea mai mica idee ce reprezinta 20/P din coada). In WinPic imi da eroare la verificarea de dupa scriere, iar in IC Prog observ ca citeste 0 in toate campurile dupa ce scriu ceva pe el (in winpic citeste 3FFF). Am incercat sa scriu doar Config-ul in el din ICProg si la citire mi-l arata iarasi pe cel initial. Am urmat si sfatul de pe pagina sus-mentionata legat de 16F627, anume sa duc RB4 la GND. (sa nu mai intre pe LVP) Mentionez ca incerc programarea dintr-o masina virtuala cu windows XP, in VMWare, deoarece am instalat windows 7 x64 care nu se intelege deloc cu driverele unsigned. Timerul in ICProg a fost setat la 40, am inteles ca sunt probleme pe procesoarele multicore la valori mai mici. Sa fie sistemul de operare de vina? Nu am reusit inca sa instalez un XP si sa-l rulez "clasic". Sa fie portul serial? Este direct de pe placa de baza, fara vreun adaptor usb. (cum il pot testa daca "face fata"?) In programator am verificat toate traseele, nu sunt intreruperi, ce pleaca din mufa serial ajunge unde trebuie pe placa. Multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
pspsuceava Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 20/p din coada maximul la care poate functiona e 20Mhz ( oscilatorul adica ) . Eu folosesc PonyProg foarte bine cu Win7 Ultimate. Link spre comentariu
Vizitator TheCybo Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 PonyProg functioneaza doar cu hardware-ul lui, pe care nu am nici timp nici chef sa-l execut momentan.Ma intereseaza cu programatorul JDM2 daca pot face ceva.Edit: observ ca ultima varianta are si optiune de JDM dar nu mi-l detecteaza in Win7. O sa incerc in XP mai tarziu. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Si eu am avut probleme cu un programator JDM in windows 7 64 biti, culmea ca pe windows 7 32 biti mergea bine.Eu nu am reusit sa il fac sa mearga pe cel de 64 biti Link spre comentariu
pegas Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 intra in winpic, la partea de test si activeaza pe rand mclr, data, clock si spune-ne ce tensiuni ai pe montaj, in punctele corespunzatoare. adica: cu mclr dezactivat, ar trebui sa ai ~ -12V. cu el activat, ~ +12V etc. sunt aproape sigur ca ai o problema pe montaj (scurt undeva). nu am timp si rabdare sa ma uit pe schema asta... e cam veche, depe vremea cand serialele erau seriale cu 20 de pini si barbatii barbati :-) e posibil sa ai tensiunea prea mica la RTS...eu mi-am facut asa ceva viewtopic.php?f=205&t=80533 Link spre comentariu
Vizitator TheCybo Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 O sa verific maine, sa vad cum reusesc, ca am luat din greseala cablu serial tata-tata, pe montaj am mama si pc-ul are tata. Drept urmare stau cu montajul in carcasa folosind un cablu pe placa de baza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum