mihaighe Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Imi cer scuze, am o intrebare si nu am inteles f. bine din discutia anterioara:Pot umple cu oxigen pt sudura un tub de CO2 care provine de la un dozator de bere? Ca dimensiuni e mai subtire (aprox 150mm) si mai scund (aprox 1.3m) decat unul de oxigen original.Trebuie schimbat robinetul? Se accepta verificarea unui astfel de tub?Nu este raspunsul la toate intrebarile Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Ca sa fiu mai explicit uite un tabel de la TEHNIC GAZ unde se specifica presiunile de incercare si de incarcare . gaze_tehnice.pdf Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Ca sa nu deschid alt topic, aveti idee unde pot verifica, respectiv, incarca un tub de oxigen tehnic in Iasi, in afara de Linde? P.S. Spunea cineva mai sus despre toxicitatea argonului si de faptul ca mai multe persoane ar fi fost diagnosticate cu cancer in urma folosirii argonului. Vreau doar sa precizez ca argonul este un gaz care se gaseste in aer, in procent de cca. 1% procente de volum. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Si dioxidul de carbon se gaseste in aer, dar dupa o anumita concentratie de omoara. Editat Ianuarie 18, 2016 de ndc74 Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Se vorbea de faptul ca ar argonul ar produce cancer. Si argonul te omoara peste o anumita concentratie. Intr-o atmosfera ce contine numai argon, ai facut repede pasi spre taramul lui Hades. Te omoara, de fapt, lipsa oxigenului. Link spre comentariu
neluelectron Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Am si eu o interbare vreau sa-mi cumpar un tub de oxigen pentru sudura acetilina propan ,asi dori sa ma lamureasca si pe mine cineva cite atmosfere se incarca intr-un asemenea tub la mine regulatorul cel cu ciasuri pentru oxigen este pina la o 100 atmosfere, tubul se incarca cu mai multe atmosfere sau doar cu pina in o 100 ... Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) De obicei se incarca pe la 110 -150 atm ,110 atm asa este la Bacau,asa mi le incarca mie. Editat Aprilie 24, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) As avea si eu o intrebare,tuburile de oxigen(folosite in spitale),prin ce difera de cele de oxigen tehnic? Aici ma refer la material(?),presiunile probabil sunt diferite...altceva? Desigur,stiu ca in spitale nu se foloseste acelasi gaz(O) care se foloseste la un arzator oxi-acetilenic... (compozitia gazelor%) Editat Aprilie 25, 2016 de morocanosul Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Nu difera cu nimic,poate sant unele diferite la robinet daca nu sant din UE. Daca vrei pot sa-ti pun o poza cu unul de pe salvare din germania care s-a potrivit la filet(G3/4) cu reductoarele obisnuite. L-am cumparat cu 200 lei si m-a costat 150 lei verificarea si incarcarea. Editat Aprilie 25, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Nu e nevoie,multumesc,ma intrebam daca pot folosi unul de la spital in locul unuia "obisnuit"! Cat despre compozitia gazelor....cred ca cel de la spital are concentratia mai mare de ..(O) si este si purificat...nu stiu..50 si de ani nu am fost pe acolo...nici nu i-mi doresc,nici mie, nimanui fie ei EL-forumisti sau nu! Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 O2 de spital este mai pur. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 (editat) Scot topicul de la naftalina. Dintr-un vechi atelier erau niste tuburi de oxigen incarcate prin 2006 parca. Revizie, verificari, sa fim seriosi, ala era oxigen luat sa fie, evident in exces alea de multe vreme tot umplute stau, ca oricum nu sunt folosite. Momentan s-a dat drumul la ele de la 150 ka 80 bari, am dat drumul direct in aer, prin regulator evident. Cat de sigure sunt? Momentat stau intr-un hambar unde nu umbla nici naiba. Care ar fi o presune sigura oare? Editat Decembrie 30, 2020 de Sharky Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Presiunea sigură probabil e zero bari.Dacă vine vreun Dorel cu mîinile unse şi dă drumul la robinet....Bum chaka laka.. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Daca vine cu atat mai bine, ca nu e nimeni in zona decat un eventual borfas... AStea cum si cand expira? E ca la GPL unde la 10 ani schimbi butelia cu alta noua? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Se face verificarea din 10 in 10 ani fiind gaze tehnice sub presiune si se reinoieste valabilitatea buteliei dar nu mai mult de 40 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum