boku Postat Iunie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2011 "boku", nu se pune problema de tub erodat, tubul poate fi nefolosit, peste durata de viata nu-ti stanteaza nimeni.Nu se pune problema in cazul meu...ale mele sunt recent fabricate Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Sa nu deschid alt topic,stie cineva daca un tub de co2 se poate "transforma" in tub de argon?adica ma gandesc eu ca in mod normal ar trebui sa mearga asa cum este,regulatorul de presiune cu care folosesc acest tub pentru sudura MAG este utilizabil atat in co2 cat si in argon...singura problema de care m-as putea lovi ar fi la reincarcare unde trebuie sa ai ceva acte(cred ca si un pfa merge) caci altfel e considerat gaz periculos... Din cate am inteles s-ar schimba robinetul,si supapa de suprapresiune,desi atat co2-ul cat si argonul stiu ca se baga la maxim 200bari,sau cel putin asa am ramas cu impresia... Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Sa nu deschid alt topic,stie cineva daca un tub de co2 se poate "transforma" in tub de argon?adica ma gandesc eu ca in mod normal ar trebui sa mearga asa cum este,regulatorul de presiune cu care folosesc acest tub pentru sudura MAG este utilizabil atat in co2 cat si in argon...singura problema de care m-as putea lovi ar fi la reincarcare unde trebuie sa ai ceva acte(cred ca si un pfa merge) caci altfel e considerat gaz periculos... Din cate am inteles s-ar schimba robinetul,si supapa de suprapresiune,desi atat co2-ul cat si argonul stiu ca se baga la maxim 200bari,sau cel putin asa am ramas cu impresia... Asta ma interesa si pe mine mai de mult si drept urmare am "vorbit" cu cineva care incarca tuburi cu CO2 la care a zis ca nu se poate, nu am mai insistat, insa presiunea CO2-iului in tub e sub 100bari deoarece se incarca lichid fata de argon care se incarca gaz si de aici diferenta de presiune, probabil ca de asta nu merge ce ai intrebat, dar cu toate astea nu stiu chiar precis.... Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Multumesc de raspuns...asta este,cred ca va trebui sa "rup" niste bani pentru o butelie dedicata cu argon si termin cu balciul Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 CO2 se incarca lichid si daca tubul este incarcat la greutatea stantata atunci in el este cam 55-70 bari ,la 130 bari sare supapa de siguranta ,pe tuburile de co2 este stantata si presiunea maxima de incercare (250 bari) Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Multumesc de raspuns...asta este,cred ca va trebui sa "rup" niste bani pentru o butelie dedicata cu argon si termin cu balciul Partea proasta ca asa ceva se da numai in chirie, eu cel putin nu am gasit altfel.... dar totusi vezi si pe aici: http://www.tehmag.ro/index.php/butelie- ... 76501.html Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 De aproape 10 ani utilizez un tub pentru CO2 fabricat in 1953 si transformat din oxigen in CO2 in anii '80 (date mentionate pe tub); ultima data a fost verificat in 2008 si nimeni nu mi-a atras atentia ca ar fi prea vechi sa il mai incarce, desi l-am incarcat in mai multe locuri din Timisoara si Buzias. Link spre comentariu
nelute8 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Spuneam anul trecut, ca mi se expira in septembrie. Fiind la primul termen, mi-a dat inca 5 ani, si pretul verificarii, 150 lei. N-am fost multumit cu cei 5 ani, pentru ca tubul e e calitate si in opinia mea, cam 8 ani se cuvenea. Presiunea de incarcare la oxigen, e 140 atm. Eu lucrez cu ele din '81 si n-am avut la incarcare alta presiune, decat in cazuri extreme (graba, tub facut din mai multe cand nu mergea fabrica...). Acetilena nu mai folosesc la sudat, din anul 2000, cand am expeimentat si realizat un bec, cu care sudez cu GPL. Am mai spus p-aici. Sudura e identica cu cea cu acetilena, o butelie mi-ajunge la 7-8 tuburi, pretul e stiut. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 In Timisoara dau la fiecare verificare 5ani. In tubul de CO2 imi incarca 50atm daca e cu factura si 70atm daca e "la ciubuc"... La ultima verificare m-am uitat atent la interiorul tubului (aveau un fel de laparoscop) si arata surprinzator de bine; nu le venea sa creada ca este din 1953. Corgon nu mai folosesc de mult timp - prefer CO2 si cind am chef imi fac si-un sifon... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 ...Corgon nu mai folosesc de mult timp - prefer CO2 si cind am chef imi fac si-un sifon...Regulile intrebuintarii unor recipiente in scop alimentar, interzic astfel de intrebuintari. Avand in vedere ca in recipient a fost stocat un gaz toxic - indiferent in ce perioada a utilizarii - el nu va mai fi folosit pentru uz alimentar. Este de presupus ca atomi ai gazului toxic persista pe toata perioada de intrebuintare. Nu am ideie cat de toxic este argonul, insa au fost cazuri in care persoane neinitiate in asemenea chestiuni au utilizat recipienti proveniti de la insecticidele utilizate in agricultura. Dupa o perioada relativ lunga de folosire, s-au prezentat la controlul medical si au fost diagnosticati cu cancer. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 S-a inteles gresit. Buteliile de corgon le inchiriam de la o firma. Butelia de CO2 este cea din 1953 si a fost initial utilizata pentru oxigen.... ce buna e berea vara cind ii mai adaug putin CO2... icon_jook Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Regulile intrebuintarii unor recipiente in scop alimentar, interzic astfel de intrebuintari. Avand in vedere ca in recipient a fost stocat un gaz toxic - indiferent in ce perioada a utilizarii - el nu va mai fi folosit pentru uz alimentar. Este de presupus ca atomi ai gazului toxic persista pe toata perioada de intrebuintare. Nu am ideie cat de toxic este argonul, insa au fost cazuri in care persoane neinitiate in asemenea chestiuni au utilizat recipienti proveniti de la insecticidele utilizate in agricultura. Dupa o perioada relativ lunga de folosire, s-au prezentat la controlul medical si au fost diagnosticati cu cancer.Si cei care "inghit" cel putin 2 ore pe zi, 5 zile pe saptamina, continuu argon se pun la socoteala? adica sudorii.... Si CO2-ul este toxic... de fapt cred ca mai repede sint axfisiante. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Ceea ce stiu eu despre ambele gaze, este ca sunt inerte din punct de vedere chimic. CO2-ul, nu este in nici-un caz toxic. Despre argon, doar am auzit ca ar avea o anumita doza de toxicitate pentru organism, fara sa am multe detalii. Bineinteles ca nici unul nu poate fi tras in plamani - tocmai pentru faptul ca sunt inerte si ar invada sangele cu un gaz care nu poate favoriza arderile vitale din organism. De aceea este evident ca provoaca stari de sufocare, inhalate in locul aerului. In ceea ce priveste CO2-ul, el se foloseste in bauturile carbo-gazoase, datorita favorizarii dezvoltarii bacteriilor intestinale anaerobe, benefice organismului. In ceea ce priveste intrebarea din postare, ea se refera la un anumit tip de activitate profesionala si nu la ceea ce mancam, sau bem. Pentru asemenea activitati profesionale, s-au pus la punct diverse metode de protectie si siguranta a muncii. Raspunsul trebuie deci sa tina cont, de masura in care aceste reguli sunt respectate de catre cei implicati. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 ...... In ceea ce priveste intrebarea din postare, ea se refera la un anumit tip de activitate profesionala si nu la ceea ce mancam, sau bem. Pentru asemenea activitati profesionale, s-au pus la punct diverse metode de protectie si siguranta a muncii. Raspunsul trebuie deci sa tina cont, de masura in care aceste reguli sunt respectate de catre cei implicati.In cunostinta de cauza spun ca normele de protectie si siguranta in munca nu se respecta nici 10%, pe unde am trecut numai asa am vazut lucrindu-se, gaze inhalate la greu.... efectiv le stiu si "gustul", i-mi dau seama imediat care e argon si care Co2. A nu se intelege ca lucrez ca sudor.Oricum e bine totusi ca sa se tina gazele in recipienti specifici, iara despre sifonul "home made" pot spune ca am "gustat" si eu asa ceva, ghiata carbonica dintr-o teava de refulare Co2 pe care o lasam sa cada in peturi de 2l dupa care le agitam bine pentru a se dizola in apa, insa atentie la presiune, zboara petul ca racheta daca nu-i desfaci dopul repede.... Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Imi cer scuze, am o intrebare si nu am inteles f. bine din discutia anterioara:Pot umple cu oxigen pt sudura un tub de CO2 care provine de la un dozator de bere? Ca dimensiuni e mai subtire (aprox 150mm) si mai scund (aprox 1.3m) decat unul de oxigen original.Trebuie schimbat robinetul? Se accepta verificarea unui astfel de tub? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum