allez Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Credeti ca se poate obtine frecventa de 20MHz cu LM555? forma undei dreptunghiulara , si la iesinre sa am 9 V si 0.15 ~ 0,13 A Alimentand circuitul la 10 V si 0.60 A....Daca raspunsul este NU imi puteti sugera un montaj cu Quartz ( nu foarte complict , tinant cont ca sunt incepator ) Link spre comentariu
vsurducan Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Credeti ca se poate obtine frecventa de 20MHz cu LM555? forma undei dreptunghiulara , si la iesinre sa am 9 V si 0.15 ~ 0,13 A Alimentand circuitul la 10 V si 0.60 A....Daca raspunsul este NU imi puteti sugera un montaj cu Quartz ( nu foarte complict , tinant cont ca sunt incepator ) http://www.seekic.com/forum/22_circuit_ ... YSTAL.html Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 nu sunt convins nici ca acel TTL va lucra la 20 MHz, in plus cu o tensiune de alimentare de 5V(mai mult nu suporta) nu veti obtine decat vreo 3,3V la iesire. cel mai bine e cu tranzistori. http://2.bp.blogspot.com/_zLj1Mx-ENMA/S ... tled-1.jpg Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 ... nu veti obtine decat vreo 3,3V la iesire....Montajul propus, cu un tranzistor, cat scoate la iesire? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 ... nu veti obtine decat vreo 3,3V la iesire.... Montajul propus, cu un tranzistor, cat scoate la iesire? Cam tot pe acolo, undeva in jurul valorii de 2.5 ... 3V. Am testat eu o schema de oscilator foarte asemanatoare alimentata la 12V. Ca sa scoti 9V/ 0.15A radiofrecventa cum vrei tu iti trebuie un etaj de amplificare in clasa C cu 2N3866 pe langa oscilatorul cu cuartz, practic un mic etaj de emisie care sa elibereze 1.4W/60ohmi Si forma de unda va fi sinusoidala, nu dreptunghiulara. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 [attachment=0]colpitts1.png[/attachment] Link spre comentariu
allez Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 ok multumesc .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 spune si aplicatia,pt un incepator pare ceva serioseu cred ca se poate cu circuite mosrevin,am gasit ceva Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Nu e mai simplu cu 2 tranzistori? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 dacia 1300 nu e mai simpla decat audi q7?hc85 nu era mai simplu ca un pc?ca un vechi depanator te asigur ca diamant 253 era mult mai simplu decat orice tv colorschemele cu tranz sant simple dar trebuie sa umbli la polarizari functie de tens,de beta,cate o data si functie de producatortocmai acesta este saltul produs de aparitia ci-se acupa proiectantul de maruntisuri electronistul avand menirea sa gaseasca aplicatii miilor de variante aparute pe piatasi apoi eu prezint variante,nu impun solutiistii cat timp pierd eu la aproape 60 ani pt a raspunde cat mai adecvat pregatirii(si asta intuita,nu sigura) celui ce intreaba?daca in iarna mai erau cativa interesati de diverse montaje vad ca nr lor se reduce si apar mai multi ,,strambisti" cum ii numeam noi in copilariesi apoi de ce ar fi scapat forumul de bolile societatii romanesti,cum ar putea aparea o oaza de liniste si seriozitate fara a fi repede inundata de cei care nu stiu sa faca nimic pe pamant,decat cel mult zgomot sa arate ca existacer scuze din nou moderatorilor si colegilor care deja s-au impus prin seriozitate si profesionalism Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Din cate am vazut eu in postul initial userul @allez doreste sa obtina 9V/0,13 ... 0.15A curent de radiofrecventa cu f = 20MHz.Asta inseamna aproximativ 1.4W radiofrecventa, care nu vad cum i-ar putea obtine fara tranzistor de putere si HF gen 2N3866, 2N3553, 2N3375, etc. Poate ne aratati dvs alta varianta sau vreo schema cu circuite CMOS care sa elibereze aceasta putere, as vrea sa o pun si eu in practica ca prea am ramas la nivelul de tranzistori si nu am pic de profesionalism in a intui nivelul incepatorilor :cry: Apropo, tranzistoru' asta final de RF n-are nevoie de testarea polarizarilor pentru ca n-are nevoie nici de polarizare daca lucreaza in clasa C. Vedeti? ... e precum integratele !Cred ca nu v-ati suparat, d-le miticamy, mai glumim sa ne mai descretim fruntile, dar in situatia data eu prefer sa merg cu Dacia decat cu Q7 ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 salut,am mai scris de vreo 5 ori,nu are nici-o legatura supararea cuiva care poate sa fie provocata si de o boala de care persoana respectiva nici nu este constientaaici vorbim de timpul pierdut raportat la eficienta interventieia spus clar ca doreste semnal dreptunghiular;in electronica cand ai niste constrangeri trebuie sa recurgi la un montaj mai stufosfaci eventual oscilatorul mai simplu urmat de un etaj asa zis de putere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum