Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator bormasina

danutz-

Postări Recomandate

am o bormasina autofiletanta dewalt de 12v(are acumulatori unu de 2A si unu de 1.4A) care i sa stricat incarcatoru in el am gasit o dioda crapata si nu mai gasesc asemenea dioda pe ea scrie: PKP6KE5IAC442 (in loc de I poate fis si unu dar nu cred)pot gasi una echivalenta cu asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

8

• high_voltage_tm

3

• sorinpavel

3

• ionionel

1

Top autori în acest subiect

Vizitator comfel

am o bormasina autofiletanta dewalt de 12v(are acumulatori unu de 2A si unu de 1.4A) care i sa stricat incarcatoru in el am gasit o dioda crapata si nu mai gasesc asemenea dioda pe ea scrie: PKP6KE5IAC442 (in loc de I poate fis si unu dar nu cred)pot gasi una echivalenta cu asta?

Aceasta dioda nu prea exista in catalog .mai posteaza o data ce scrie pe dioda .. eventual o poza ...... :da
Link spre comentariu

dioda arata ca una normala (este neagra) iar pe ea scrie ON intrun cerculet sus si PK (mai jos) p6ke (mai jos) 5IA (mai jos) c442

Link spre comentariu

Este vorba de o diodă transil unidirecțională (transient voltage suppression diode), model P6KE51AG de la ON Semiconductor.

E relativ ușor de găsit și costă cam 1 leu. Eventual se poate înlocui cu alt model care să aibă parametrii cu valori asemănătoare sau superioare.

Presupun că dioda e undeva pe ieșirea încărcătorului... verificați să nu fie ceva în scurt în acea zonă, sau bateria cu probleme.

Link spre comentariu

Daca citea linkul pus de mine mai sus se lamurea singur. Dioda supresoare la 50V. La ade...laida au ceva dar nu valoarea pe care o cauta el.

Link spre comentariu

tata a scosdin carxcasa lui si din gresala a pus bateria invers iar din acea dioda a iesit fum iar cu ea arsa daca pun multimetru pe + si pe - unde intra bateria imi arata scurt iar cand am scoso nu mai era in scurt stiti vreun nue de astfel de diode?

Link spre comentariu

Domnule Danutz îmi ziceţi şi mie cum aflaţi cu multimeterul că e în scurt bormaşina?Pe ce poziţie aţi pus multimeterul?Am şi io o bormaşină.

Link spre comentariu

nu bormasina e in scurt! ci incarcatoru bateriei ei!am multimetru pe pozitia care testeaza diode iar daca pun pe un simplu codnducor multimetru face bip! de curiozitate am pus si pe bornele unde intra bateria sa o incarci iar multimetru a facut bip ! de acolo miam dat seama ca e in scurt

Link spre comentariu

Dar,daca masori dioda,iti da tot scurt? Dioda o poti face din BZW06-15V inseriata cu BZW06-33v.Succes

da tot scurt imi da oricum as pune bornele pe ea mersi de sfat!a si am mai gasit cv pe un site BZW06-43=P6KE51A ,e adevarat?
Link spre comentariu

Până faci rost de altă diodă, scoate-o din circuit pe aia defectă și folosește încărcătorul fără ea, o să meargă și așa... dacă nu faci iară o "inginerie".Datasheetul l-am postat anterior, te uiți acolo ce caracteristici avea originalul și compari cu alte variante... dar presupun că nu ai pe acasă ceva asemănător, deci tot de la magazin o să cumperi; așa că ia același model folosit de producător, nu-ți mai bate capu' cu înlocuitori...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări