Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antenna Mixer 26-28 MHz, FM-LW-MW

valentin23

Postări Recomandate

Am si eu niste intrebari*1) Cam care e lungimea de unda a undelor lungi, medii si ultrascurte? Asta e chiar banala, dar interepretarea ei ma intereseaza2) Nu-i asa ca diodele antiparalel modifica ceva ? Chiar, in ce fel si cum? Adica ce se intampla fizic? 3) cate scheme de radiocasetofoane ati vazut ca folosesc acesta schema de protectie? Vreau linkuri, fara numar, fara numar..4) De ce oare au pus prostii aia care au proiectat instalatia un cablu care nu era de 50 ohmi? 5) legata de 4) care sunt calcule si criterile pe baza carora niste ingineri au ajuns la concluzia stiintifica ca un cablu trebuie sa aiba 50 ohmi? Si nu 731234645, 124556465mOhmiUltima e extrem de simpla. Raspunsul e in cursul de Tehnica Microundelor audiat in anul IV al Fac de Electronica cu celebrul profesor dr. ing. Rulea, mama lui...6) concluzia ce bine e ca exista internetul...mama ei de meserie.*Ma rog, stiu si raspunsurile, dar sunt curios sa le citesc pe ale dvoastra.PS. de fapt, ce treaba am eu? Sincer nu inteleg de ce ma agit..

Banuiesc ca cei de la RM care au proiectat diplexorul sunt ingineri :jytuiyu L-am probat si functioneaza foarte bine (pierderile sunt nesemnificative si reflectata 1,2 ) Antenele CB care au bobina cu priza functioneaza la radio doar in FM (bobina pusa la masa prezinta scurtcircuit pentru frecvente mici LW-MW ).Atasez fotografii facute de mine si prospectul de la dipexor.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentin23

6

• marius69

5

• Flor

3

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Na acuma hai sa-ti povestesc si eu ceva ... despre RMItaly... Zetagi... Lemm, EuroCB si altii de-astia care fac "transceivere" si "amplificatoare liniare"... Uite de exemplu, Zetagi B300p, scrie acolo ca scoate 300W... stii ce are inauntru? 2XMRF455, dica cate 70 W maxim fiecare. Cum dracu or scoate 2X70=300 ??? EuroCB EA 150 zice 150W, dar are inauntru 1 bucata MRF455... cum?? In plus, ei zic ca fac amplificatoare liniare pentru radioamatori, dar marea lor majoritate nu au nici un filtru pe iesire... cam ce imprastie "liniarele" alea in eter?Una peste alta insa, daca zice acolo 100W, probabil ca pana pe la 50 rezista fara probleme si nu distruge radioul de masina. Eu vorbeam de altceva... de reglaj, care trebuie facut perfect, ca sa obtii atenuarea necesara... mai ales in regim de amator...73 de 233YO161 / 14CT002 / yo6pmx

Link spre comentariu

mutlumesc pentru sceme Marius. O rugaminte mai am la tine , da-mi si valorile la componente pentru cel produs de rm italy. multumesc

Link spre comentariu

mutlumesc pentru sceme Marius. O rugaminte mai am la tine , da-mi si valorile la componente pentru cel produs de rm italy. multumesc

Valorile sunt aceleasi ca si la schema de President care ti-am trimis-o, singura diferenta e la filtrul de LW-MW la care cele 2 bobine sunt de formatul unui rezistor (nu se vede sarma). Succes.
Link spre comentariu

Banuiesc ca banuiti ca raspunsul dvoastra "l-am incercat si merge""nu ma multumeste. Da absolut deloc. Cat despre documente de fabrica, hai sa fim seriosi. Hartia si netul suporta multe.Presupun ca stiti celebrul amplificator de antena turcesc care cu 5 trz ofer 120dB.Din cei 5 trz doar doi fac ceva ..Restul erau pusi pe cablaj, dar neconectati, hgi, hi...Era sa imi cada fata cand am vazut tampenia asta..Noroc ca aveam niste adeziv la mine..Si nu e singurul exemplu de pseudo electronica..Astept in continuare raspunsul punctual la intrebarile mele, ca sa am cu cine sa dialoghez punctualPS. Asteapta tu, mult si bine, pana prima joi dupa Miercurea Ciuc, pa dreapta, ca azi a inchis la non stop..Daca nici sa iti spuna lambda..mai departe..sarim peste..

Link spre comentariu

Na acuma hai sa-ti povestesc si eu ceva ... despre RMItaly... Zetagi... Lemm, EuroCB si altii de-astia care fac "transceivere" si "amplificatoare liniare"... Uite de exemplu, Zetagi B300p, scrie acolo ca scoate 300W... stii ce are inauntru? 2XMRF455, dica cate 70 W maxim fiecare. Cum dracu or scoate 2X70=300 ??? EuroCB EA 150 zice 150W, dar are inauntru 1 bucata MRF455... cum?? In plus, ei zic ca fac amplificatoare liniare pentru radioamatori, dar marea lor majoritate nu au nici un filtru pe iesire... cam ce imprastie "liniarele" alea in eter?Una peste alta insa, daca zice acolo 100W, probabil ca pana pe la 50 rezista fara probleme si nu distruge radioul de masina. Eu vorbeam de altceva... de reglaj, care trebuie facut perfect, ca sa obtii atenuarea necesara... mai ales in regim de amator...73 de 233YO161 / 14CT002 / yo6pmx

Nu cumva se refera la PEP acolo (modul de lucru SSB) ??La fel se poate scoate 1Kw PEP dintr-un QRO cu 4 tuburi GU50........(a se vedea articolul din revista noastra 1/2002)
Link spre comentariu

Salut Cristi,Mai, nu stiu cum e sa scoti 1Kw din 4XGU-50, eu am un astfel de liniar, merge de rupe, dar mai mult de 450w nu scot din el. Acuma, e drept ca l-am masurat cu un watt-metru din asta obisnuit, cu ac, dar si in ssb si in AM/FM imi arat tot atat... 450. E drept ca am vazut pe net un articol care zicea ca scoate 250W dintr-un GU-50, dar am crezut ca sunt minciuni... :))

Link spre comentariu

Nu era mai simplu ca pe intrarea de antena a radioreceptorului sa fie montat un releu reed care sa decupleze radioreceptorul cand statia trece pe emisie? Cele 2 intrari sunt legate impreuna si functioneaza corect la receptie pentru ca in fiecare receptor exista la intrare filtre de selectie care elimina interferentele generate de celalalt receptor. La emisie oricum radioreceptorul nu va functiona din cauza suprasaturarii si intrarii in conductie a diodelor de protectie din primul etaj, indiferent de metoda aleasa la antena. Existenta acestui releu reed, comandat de iesirea statiei, care activeaza si amplificatorul extern, doar pe emisie, elimina situatia injectarii directe a semnalului in radioreceptor in aceasta situatie nemafiind nevoie de reglaje complicate la bobine de separatie.Cat despre lungimea antenei, mai putin conteaza ca este pentru CB sau FM, cat timp receptioneaza la fel ca cea originala. Aici ramane la baza experimentarea pentru confirmarea acestei situatii (in teorie lungimea unei antene "ideale" pentru FM este de 75cm, si se apropie, daca nu luam in considerare bobina de adaptare de la baza antenei, de jumatate din lungimea unei antene CB). Singura necunoscuta este diferenta de timp intre intrarea in emisie a statiei si declansarea releului reed, situatie in care semnalul emis de statie va fi injectat in partea de intrare a radioreceptorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări