Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antenna Mixer 26-28 MHz, FM-LW-MW

valentin23

Postări Recomandate

salut, vreau sa inlocuiesc antena auto cu una cb potrivita dar in acelasi timp sa o pot folosi si la receptia radioului. Ma poate ajuta cineva cu o schema de antena mixer pentru 27mhz si fm? Stiu ca se gaseste de cumparat dar as vrea sa il fac eu fara sa mai dau banii pe unul gata facut.multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentin23

6

• marius69

5

• Flor

3

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

In partea de jos forumul are functia de cautare, daca dai sa caute dupa cuvintele ce te intereseaza poti gasi topicuri in care au fost deja discutate subiectele.Asa se poate evita deschiderea a N topicuri pe acelasi subiect.Detalii se gasesc aici:viewtopic.php?f=29&t=83281Nici nu era asa greu, este pe aceeasi pagina, doar la cateva posturi distanta mai jos.

Link spre comentariu

Da am vazut dar nu e nimic concret. Am gresit ca nu am postat acolo, rog un moderator sa mute acolo daca se poate. ma gandeam la schema asta e improvizata dupa un amplificator. Ce parere aveti?

Link spre comentariu

In principiu e inregula...dar exista acel dar-posibilitatea ca timpii de comutare sa nu fie adecvati si adio radio auto-adicatelea sa scape RF din statie pe intrarea receptorului.Cred ca cel mai bun ar fii un diplexor sau si mai bine antene separate.Eu folosesc pentru info trafic o statie CB cu antena cu talpa magnetica montata la 15 cm de amntena radioului si de 2 ani nici o problema.73!

Link spre comentariu

da aceiasi dilema o aveam cu timpii de comutare, duplexor nu ma pricep sa construiesc. Nu se poate face ceva ca sa nu mai existe posibilitatea intrarii semnalului rf de la statie in radio auto?multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Nu iti cere nimeni sa devii expert in Google Search , dar noua ne este mai lene decat tie , poti cauta singur ce doresti pe net..........Sau ai probleme de intelegere ? Oamenii te ajuta , dar nu pot face nimic in locul tau.........

Link spre comentariu
Vizitator

Eu nu as merge pe aceeasi antena. Iti trebuie transmach pentru adaptare, de radiat tot prost radiaza indiferent cum o acordezi cu transmach-ul (de altfel despre transmach si acordat antene naspa cred ca am mai vorbit acum vreun an...). Exista antene President de numai 15 cm care merg binisor pe distante scurte (3-4Km) daca chiar nu vrei sa defilezi prin oras cu catargul... In plus, nu ai nevoie de transmach. Lasa antena radioreceptorului sa fie numai a radioreceptorului, e mai sanatos asa.

Link spre comentariu

da rautacioasa e una lume. Cred ca asa am sa fac antena separata pentru fiecare. am schimbat masina si nu as vrea sa o gauresc sa i pun antena cb, de talpa magnetica nu se pune discutia ca nu imi place deloc.Credeam ca pot sa pun o antena cb potrivita in locul celei existente si sa ma folosesc si cu statia si cu radio de ea. multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu
da rautacioasa e una lume. Cred ca asa am sa fac antena separata pentru fiecare. am schimbat masina si nu as vrea sa o gauresc sa i pun antena cb, de talpa magnetica nu se pune discutia ca nu imi place deloc.Credeam ca pot sa pun o antena cb potrivita in locul celei existente si sa ma folosesc si cu statia si cu radio de ea. multumesc pentru ajutor[/quote

Si eu vreau sa folosesc aceeasi antena pentru CB si radio. Am montat un spik de Avanti sqadra in locul celui original,am primit de la un coleg o schema de diplexor CB FM LW MW president dar intre timp a sosit si un diplexor RM CB FM LW MW pe care l-am comandat , sunt asemanatoare la ambele.Acum nu sunt acasa dar cand ajung o sa va trimit schemele.

Link spre comentariu

valentin23Da, unii sunt cam rautaciosi ca va invata sa va descurcati singur. Si la femei cereti sa ajutor sa le ..?Dvoastra nu intelegeti ca antena auto este gandita sa receptioneze doar anumite game de unde, in care CB nu este inclus?In plus una este sa receptionezi si alta sa emiti. Credeti ca cei care proiecteaza, calculeaza si optimizeaza pana le iese pe nas anumite lungimi, latimi, grosimi, materiale o fac pt ca nu au ce face? S-o fi inchis la carsma si ei nu stiau, asa ca stau la servicu..Nu are rost sa scriu cata matematica directa sau aplicata trebuie sa inghiti ca sa iesi inginer electronist...Da, in teorie poti emite si cu un fir, dar e pacat. Adica bagi 1000W si datorita antenei proaste e cam si cum ai da cu doar 1W..Te auzi la 3.1415m..Asa ca lasati prostiile. Si eu am antene cu talpa magnetica pe masina si imi fac treaba de niste ani cu ele. Si cu p in zda si cu sufletul in rai nu se prea poate. La urma urmei masina e un fier. E drept ca am muncit din greu sa mi-o permit, dar esenta e tot ce am scris inainte. Un fier. Off topic Mama ei de scoala care scoate pe banda absolventi care nu au inteles nimic din fizica predata...

Link spre comentariu

multumesc marius , astept schemele. bafta

Aceasta este schema pe care am primit-o si eu, este asemananatoare cu cea a diplexorului cumparat de mine. Daca doresti pot sa-i fac si o fotografie la al meu.
Link spre comentariu

Da, doar ca filtrele trebuiesc acordate perfect la rece, cu injector de semnal, altfel nu vei avea atenuare suficienta si risti sa bulesti radioreceptorul cand treci in emisie. In plus, schema nu cred ca poate fi folosita cu amplificator de iesire pe CB, ma indoiesc ca atenueaza suficient...

Link spre comentariu

Da, doar ca filtrele trebuiesc acordate perfect la rece, cu injector de semnal, altfel nu vei avea atenuare suficienta si risti sa bulesti radioreceptorul cand treci in emisie. In plus, schema nu cred ca poate fi folosita cu amplificator de iesire pe CB, ma indoiesc ca atenueaza suficient...

In prospect este specificat puterea maxima 100w ,eu am incercat cu un amplificator de 35w si la iesirea de radio tensiunea masurata cu milivoltmetru rf este foarte mica. Ca siguranta se pot monta la iesirea radio 2 diode antiparalel. Pentru antena am inlocuit spikul original cu unul de la avanti squadra care are bobina fara priza, montata la jumatatea spikului,aceasta functionand bine si in LW-MW. Trebuie inlocuit obligatoriu si cablul de la antena originala cu fir subtire (are impedanta mare) cu cablu de 50 ohmi.
Link spre comentariu

Am si eu niste intrebari*1) Cam care e lungimea de unda a undelor lungi, medii si ultrascurte? Asta e chiar banala, dar interepretarea ei ma intereseaza2) Nu-i asa ca diodele antiparalel modifica ceva ? Chiar, in ce fel si cum? Adica ce se intampla fizic? 3) cate scheme de radiocasetofoane ati vazut ca folosesc acesta schema de protectie? Vreau linkuri, fara numar, fara numar..4) De ce oare au pus prostii aia care au proiectat instalatia un cablu care nu era de 50 ohmi? 5) legata de 4) care sunt calcule si criterile pe baza carora niste ingineri au ajuns la concluzia stiintifica ca un cablu trebuie sa aiba 50 ohmi? Si nu 731234645, 124556465mOhmiUltima e extrem de simpla. Raspunsul e in cursul de Tehnica Microundelor audiat in anul IV al Fac de Electronica cu celebrul profesor dr. ing. Rulea, mama lui...6) concluzia ce bine e ca exista internetul...mama ei de meserie.*Ma rog, stiu si raspunsurile, dar sunt curios sa le citesc pe ale dvoastra.PS. de fapt, ce treaba am eu? Sincer nu inteleg de ce ma agit..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări