Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

drujba electrica-probleme in sarcina

todorovicm

Postări Recomandate

Buna.Am o drujba electrica de cativa ani.De o perioada de timp in sarcina-->taiere a lemnului am observat ca taie spre dreapta :jytuiyu (in loc sa fie taietura dreapta).Am dus-o la un"meserias" :cry: ,care cica se pricepe la drujbe(pensionar,dar a lucrat la reparatii drujbe).El a zis ca ar fi problema cu ascutirea prea tare pe dintii din dreapta :rade: .Am adus-o acasa a mers cateva taieturi si din nou aceeasi problema.Am schimbat lama si lantul si totusi "defectiunea"persista.Ar putea fi din locasul de prindere a lamei sau alta problema.Poate cineva imi da o sugestie :freaza: ,cineva care a avut o asemenea problema.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bcristian

2

• gymy

1

• bac

1

• todorovicm

1

Top autori în acest subiect

Vizitator

Probabil pinionul care antreneaza lantul are joc mare si tinde sa deplaseze lantul in lateral;altceva nu prea pare sa fie din moment ce s-a schimbat lama si lantul.

Link spre comentariu

nu este pinionul de vina, el (in functie de care este --turnat sau rotitza) doar invarte lantul, vezi ca un singur dinte daca e mai ascutit intr-o parte sau el calca stramb e suficient, asta in cazul in care lama este dreapta .

Link spre comentariu

Cauta pe cineva care are o masina de ascutit lantul si ti-l ascute cum trebuie.Parerea mea e ca lama sa consumat mai mult intr-o parte si din cauza asta a-ti trage .Eu la a mea am schimbat vre-o 2 lame pina acum.

Link spre comentariu

Lantul nu se ascute oricat (la un moment dat e prea uzat si se schimba!). Depinzand de calitatea ungerii lantului si de forta utilizata de Dv la taiere, si lama se uzeaza si trebuie inlocuita! Normal ar trebui sa reziste la 2-3 lanturi, insa e posibil sa se uzeze mai repede in caz de ungere defectuoasa si de "forta" mare...Spor la taiat!

Link spre comentariu

Schimbatii lama, si verificati pompa de ulei pt ungerea lantului, s-ar putea sa aveti probleme si sa o incingaAveti grija la ascutirea lantului, nu este simpla treaba, incercati sa face rost de o rigleta, nu stiu cum ii zice, se pune pe lant ca sa nu intre mai adanc la un dinte, e un fel de limitator la ascutire,succes

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator basil45

Buna.Am o drujba electrica de cativa ani.De o perioada de timp in sarcina-->taiere a lemnului am observat ca taie spre dreapta :jytuiyu (in loc sa fie taietura dreapta).Am dus-o la un"meserias" :cry: ,care cica se pricepe la drujbe(pensionar,dar a lucrat la reparatii drujbe).El a zis ca ar fi problema cu ascutirea prea tare pe dintii din dreapta :rade: .Am adus-o acasa a mers cateva taieturi si din nou aceeasi problema.Am schimbat lama si lantul si totusi "defectiunea"persista.Ar putea fi din locasul de prindere a lamei sau alta problema.Poate cineva imi da o sugestie :freaza: ,cineva care a avut o asemenea problema.multumesc.

in primul rand,sa stii ca toalte lanturile la orice tip de drujba,electrica sau pe benzina au o "bataie" intr-o parte,asta datorita mai multor factori care apar in timpul functionarii.d-aia e bun un sablon de ascutit,eventual combinat cu unul pt ajustarea limitatorilor.un lant ascutitu incorect poate strica si lama(tocire inegala a marginilor canalului de ghidaj.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intrucat stau la casa si lemnele mi le tai singur, am capatat ceva experienta in lucru cu drujbe - in special electrice.Problema cu taiatul intr-o parte e cauzata de ascutirea asimetrica a lantului. La mana e aproape imposibil de ascutit corect (si de fiecare data) - daca nu din alt motiv macar pentru ca o data pilesti spre stanga si o data spre dreapta. De asemenea, e foarte important de ascutit lantul des. Ca indiciu, un lant ascutit corect trebuie sa scoata talas (ca un span) chiar si din salcam uscat. Un lant tocit scoate rumegus, taie mult mai incet si se incinge.Eu mi-am luat o masinuta de ascutit lantul - seamana cu un debitator cu disc, doar ca mult mai mic si cu discul (piatra de fapt) inclinat intr-o parte.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

asa ceva am eu, de fapt aceasi chinezarie dar fara eticheta "made in germany" de pe asta din link, asa ca a costat doar cam o treime :d

Nu mai stiu insa de unde am luat-o - de pe net din Romania, oricum.

Ascute foarte bine, mult peste ce se poate face la mana, si fara a lua mult din lant.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

buna,am o druja electrica bosch care are aceeasi problema,imi taie spre stanga si se blocheaza lantul.am intors lama,am ascutit lantul spre dreapta,dar degeaba,problema persista.are cineva idee ce ii pot face?lama +lant costa peste 200 lei si nu imi renteaza.multumesc

Link spre comentariu

La o drujba Stihl, cu motor pe benzina, avand aceasi problema prezentata de antevorbitori , am schimbat lantul, lama, tambur ambreiaj, roata de lant, colivia cu ace dar defectul e acelasi.Stie cineva ce as mai putea schimba?In afara de drujba :rade: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări