djx700 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Salut ! As vrea sa imi fac 2 boxe mici pentru casa si nu stiu ce difuri sa aleg (vreau ceva cu sensibilate mai mare) eu ma gandeam la: Difuzor NYC 150-80 8O Difuzoare shildate DIAM=150mm Volum Magnet=296mL BOBINA=1" Putere M=80W Frecventa=45Hz ~ 4.5KHz Senz=98dB Imped=8ohm; putere recomandata40W http://www.bbrom.com/produs.asp?UNIC=12 ... fesionale# Iar incinta si tweeter inca nu m-am decis ! Daca ma puteti ajuta cu difuri de inalte si bass si proiecte de incinte pe 2 cai vas fi recunoscator ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Specifica un buget... fie pentru un difuzor joase/inalte, fie pentru intreg proiectul. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 98 db '' shildate '' asa cred ei ca se spune la scutul(ecranaj) magnetic,.....acele pocnitor nu au parametrii reali pt ca nu i-a masurat nimeni(cel putin nu corect si sa afisese valorile rezultate)cauta altceva si ofera mai multe date despre proiect:buget(dupa cum spune si @nomikos),spatiul si pozitionarea unde/cum vor fi folosite,genuri muzicale redate,..... Link spre comentariu
djx700 Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 Nu vreau sa investesc foarte mult in ele ! ma gandeam la maxim un 50 lei pe un dif de bas si tweeter max 30 lei. Boxele le voi folosi in casa vor sta pe birou dar posibl sa le scot si afara la un gratar de exemplu. Deci nu vor sta in acelasi loc mereu. Amplificatorul pt ele este unu cu fet 100 stereo, iar genuri muzicale ar fi cam toate inafara de clasica, usoara, opere, etc !Daca difuzorul ala de la bbrom nu are 98 db atunci cat poate avea? 91 db o avea? o fi bun de ceva la banii astia? eu am mai lucrat cu dibeisi si se auzeau binisor ! Dar caut difuri cu sensibilitate mai mare ca nu e foarte puternic amplificatorul si vreau sa se auda cat de cat!Daca sunt niste difuzoare frumoase pot da mai multi bani pe ele ! 20 30 lei in plus sa zic ! dar nu vreau sa urc prea mult ca imi cumpar din comert noi si de firma ! Link spre comentariu
dragon82 Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Clar,omul vrea difuzoare bombastice manelistice Pai spune asa nene ce asculti si cum vrei sa asculti.O chinezarie mai buna ca SAL nici ca nu este.Monacor pentru ce vrei tu... :nas:Va dati seama ce boxe sunt alea de birou dar care sa faca munca unora pentru gratar in aer liber...ca doar nu face gratarul in casa. La acei bani... :nebunrau:Pune 2 boxe de combina si ai rezolvat problema.Sunt pe Okazii destule. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Daca difuzorul ala are 98dB, eu il mananc, bucatica cu bucatica... cred ca e greseala de dactilografiere, are cel mult 89dB.Te costa cel putin 400-500 ron incintele alea, finisate(cu preturile specificate de tine). Cu 400-500 ron, cumperi niste incinte sh, de n-ai visat in viata ta... Link spre comentariu
djx700 Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 @ dragon82 da cat vrei sa dau pe 2 difuri? 500 lei? 1000 lei? se fac boxe bune si cu difuri ieftine ! daca tot vrei sa imi fac 2 boxe bune ajutama tu cu ceva banutzi ca eu nu am ! si asa tara asta e in kkt @ nomikos nu are cum sa ma duca intre 300 si 400 lei ! pun 80 lei dif bas 40 inaltele accesorii 15 lei = 135+ incintele care sunt o nimica toata ! pun 100 lei finisate si vopsite ! ori folosesc pal melaminat !Mai bine nu deschideam acest subiect ! imi fac boxe cu ce panarame de difuri oi gasi si cam asta e tot ! Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 De ce nu asculti TU domnule de sfaturile celor care incearca sa te ajute? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 @ dragon82 da cat vrei sa dau pe 2 difuri? 500 lei? 1000 lei? se fac boxe bune si cu difuri ieftine ! daca tot vrei sa imi fac 2 boxe bune ajutama tu cu ceva banutzi ca eu nu am ! si asa tara asta e in kkt @ nomikos nu are cum sa ma duca intre 300 si 400 lei ! pun 80 lei dif bas 40 inaltele accesorii 15 lei = 135 + incintele care sunt o nimica toata ! pun 100 lei finisate si vopsite ! ori folosesc pal melaminat ! Mai bine nu deschideam acest subiect ! imi fac boxe cu ce panarame de difuri oi gasi si cam asta e tot ! basi 80 inalte 40 pal, sa zicem ca nu cumperi o foaie, ci cumperi la mp ~50(material+formatizare) tuburi cabluri conectori spate x 2 filtre(altceva decat un condensator) suruburi diverse, saibe limitatoare, etc. aracet(adezivi) materiale si scule electrice diverse materiale de finisaj(pensule, chit de lemn, smirghel, "spaclering", trafalet, vopsea lavabila, vopsea solvent, vopsea ulei, autocolant, furnir, bait, lac, diluanti, la alegere...) costuri alergatura, carat pal, etc.(autobuz, benzina cascarabeta, haleala, timp) energie electrica munca om/ora(studiu, proiectare, executie, adoratie) Trebuie sa intelegi ca nu poti face un tomberon insurubat, si apoi sa poti privi cu satisfactie si mandrie, asupra muncii tale... trebuie un minim de efort financiar si logistic, ca sa iasa ceva cat de cat civilizat. Nici sa-ti fie rusine sa le asezi in camera, la vedere... Multa bafta! Sa ne arati si noua poze si costurile finale... P.S. Cand ai sa inveti sa gandesti ca un profesionist, ai sa faci si bani, inevitabil... cine stie, poate vor si prietenii tai cate o pereche, nu? $$$$$ Link spre comentariu
[i_unit] Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 S-a gandit cineva ca e vorba de hobby, de o placere pe care vrea sa si-o faca omul, pentr care nu conteaza aspectul vizual, costurile sau alte balarii, pur si simplu satisfactia este nepretuita? Stiti voi, pentru restul exista mastercard... Incetati sa dati sfaturi "profesioniste" de cum sa faci bani cu activitati de-astea sau cum sa iesi cel mai bine intr-o anumita suma. Multi dintre noi am inceput de jos, dar am cam uitat... lasati si pe altii sa invete. Daca nu aveti sfaturi tehnice, mai bine va abtineti. Pt initiator: poate te inspiri de aici viewtopic.php?f=4&t=59432 pentru ceva ieftin si cu performante bune, sau http://www.diy-audio.ro/boxe/pumilus-bo ... 2-cai.html, ori, daca plusezi putin, de aici http://www.diy-audio.ro/boxe/compleo-bo ... 2-cai.html Nu trebuie finisare de exceptie sa te bucuri de sunet. PS. Cati dintre noi nu am fost mandri de ceva la un anumit moment de timp? Chiar daca, privind acum, vedem ca nu aveam chiar asa motiv? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 S-a gandit cineva ca e vorba de hobby, de o placere pe care vrea sa si-o faca omul, pentr care nu conteaza aspectul vizual, costurile sau alte balarii, pur si simplu satisfactia este nepretuita? Stiti voi, pentru restul exista mastercard...Incetati sa dati sfaturi "profesioniste" de cum sa faci bani cu activitati de-astea sau cum sa iesi cel mai bine intr-o anumita suma. Multi dintre noi am inceput de jos, dar am cam uitat... lasati si pe altii sa invete. Daca nu aveti sfaturi tehnice, mai bine va abtineti.Pt initiator: poate te inspiri de aici viewtopic.php?f=4&t=59432 pentru ceva ieftin si cu performante bune, sau http://www.diy-audio.ro/boxe/pumilus-bo ... 2-cai.html, ori, daca plusezi putin, de aici http://www.diy-audio.ro/boxe/compleo-bo ... 2-cai.htmlNu trebuie finisare de exceptie sa te bucuri de sunet.PS. Cati dintre noi nu am fost mandri de ceva la un anumit moment de timp? Chiar daca, privind acum, vedem ca nu aveam chiar asa motiv?Poti sa-mi spui si mie cinstit, te rog, cat ai investit in total, pentru incintele din primul link oferit ca exemplu? La gata, finisate... Link spre comentariu
djx700 Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 Eu nu am nimic cu nimeni ! Nu neglijez sfaturile altora dar uneori mai trebuie si cei din jur sa ma inteleaga ! cum a fost dnu [i_unit]"superbe incinte" ! Eu unele materiale le am ! deci nu trebuie sa le mai cumpar........ si daca ar fi sa cumpar cat ar costa? si imi mai ramane si pt alta data cand voi construi !eu va multumesc ! o sa ma apuc de treaba si la final voi pune poze aici pe forum. Link spre comentariu
radu8982 Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Sunt niste boxe sony la miv@rom gata facute pret 165 RON le gasesti la sectiunea incinte acustice daca nuti covine asa poti sa faci si niste incinte cu difuzoare dibeisi iti ajunge 80RON pentru un dif de bass un filtru si un tweeter :dasau uite ceam facut eu in 200RONLpdU-nKtoZg Link spre comentariu
dragon82 Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 @ dragon82 da cat vrei sa dau pe 2 difuri? 500 lei? 1000 lei? se fac boxe bune si cu difuri ieftine ! daca tot vrei sa imi fac 2 boxe bune ajutama tu cu ceva banutzi ca eu nu am ! si asa tara asta e in kkt @ nomikos nu are cum sa ma duca intre 300 si 400 lei ! pun 80 lei dif bas 40 inaltele accesorii 15 lei = 135+ incintele care sunt o nimica toata ! pun 100 lei finisate si vopsite ! ori folosesc pal melaminat !Mai bine nu deschideam acest subiect ! imi fac boxe cu ce panarame de difuri oi gasi si cam asta e tot !Hai ca nu m-ai inteles deloc...vrei prea multe lucruri deodata si de aia ti-am spus asa.Ideea e ca,cel mai bine,ceea ce vrei tu sa faci e cu difuzoare SAL.De ce?Sunt niste chinezarii acceptabile la pret dar si la ceea ce fac.Mie imi plac.Apoi,ca sa fie treaba ieftina si simpla,SAL comercializeaza si filtre gata facute care se potrivesc la difuzoarele lor+ca gasesti pe site-ul lor proiecte gata facute cu schemele lor pentru cutii,cu difuzoarele folosite si cu filtrele necesare.Chiar asa,nu ti-am vrut raul...dar eu zic sa mergi pe un proiect complet SAL.Ieftin si bun pentru bugetul investit. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Poti sa-mi spui si mie cinstit, te rog, cat ai investit in total, pentru incintele din primul link oferit ca exemplu? La gata, finisate...Scrie la sfarsitul topicului cat m-a costat, dar nu asta e important, ca luam altceva la second sau chiar nou, e vorba numai de placere. Cand ai alte activitati prin care iti castigi existenta, chiar nu conteaza decat satisfactia.Daca initiatorul topicului intreba ce e mai bine intr-o anumita suma, avea rost sa i se recomande sh, dar mie mi s-a parut ca vrea sa faca ceva cu mana lui. Daca ma insel, scuze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum