Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2x500W

Vizitator IonutLeon

Postări Recomandate

Vizitator IonutLeon

Buna ziua.Am nevoie de ajutor pentru a face un amplificator pentru 2 boxe de camera cu putere nominala 2 x 110 w si muzicala 2 x 220 w.Am decis sa cumpar pe componente si sa l asamblez eu.De pe un site de componenete am gasit:kit amplificator 2 x 500 w cu finali audio: 4x2SC1302, 2x2SC3281 si alimentare: 2x28VKit corector ton stereo+balans CU TDA1524.Ce piese mai am nevoie pe langa o carcasa,potentiometre pentru a realiza amplifu?Vreau apoi sa l conectez la laptop.Problema mea e transformatorul care sa scoata 28 v sau mai mult pt a creste puterea.Ca racire ce as putea folosi?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Amplificatoru' ala n-are nici 2x 100w dar 2 x 500......Daca-i bagi mai multa tensiune decat zice ca suporta chinezaria aia o sa faci artificii.Ce racire sa folosesti ca din cate stiu " amplificatoru' " ala vine cu tot cu radiator .De ce nu te-ai uitat mai intai peste subiectele deschise aici la amplificatoare ca gaseai sigur peste vreo 3-4-5 care vorbeau despre porcaria aia ?Daca mai apar cateva subiecte legate de aceasta tema cineva de pe forum o sa o ia razna :rade:

Link spre comentariu

2 boxe de camera cu putere nominala 2 x 110 w si muzicala 2 x 220 w

Daca studiezi putin teoria, vei afla ca Puterea muzicala = Puterea nominala x 1,5... deci 110W nominal inseamna 165W muzical. Daca nu iti place sa asculti semnal distorsionat, uita de notiunea "putere muzicala"...

kit amplificator 2 x 500 w cu finali audio: 4x2SC1302, 2x2SC3281 si alimentare: 2x28V

Amplificatorul cu pricina are si redresorul/filtrarea pe aceeasi placa, de aceea se alimenteaza cu 2x28Vca. Astfel alimentat, obtii 2 x 80W/8 ohmi sau un maxim de 2 x 140W/4ohmi (cu un transformator foarte bun, fara caderi apreciabile ale tensiunii livrate in sarccina).
Link spre comentariu
Vizitator IonutLeon

Multumesc.Telul meu e sa scot ceva peste 2 x 110 w.Fara a modifica cate ceva la placa nu cred ca am sa reusesc.Am unele idei si vreau sa stiu daca am insel:sa l alimentez cu un traf de de la 2 x 30 v pana la +- 50v cu o putere de 500-600vase inlocuiesc finaii cu 2sa1943/2sc5200 sau sa pun pasta termica la cei originali,se inlocuiesc conzii si puntea,se inlocuiesc prefinalii,ca pe kit sunt montati INVERS din cate am citit.Cu imbunatatirile astea ar trebuie sa scot 100w/8 ohmi si cam 120w/4ohmi minim.La cat costa kitul zic ca e afacere buna.Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator IonutLeon

Dupa indelungi discutii cu doi amici care au lucrat cu acest kit de amplificare am decis sa renunt la el si sa iau urmatoarele:Kit amplificator mono 170W cu circuitul integrat D-MOS TDA7294 (2 buc. conectate in punte)Kit mixer stereo cu corector si preamp cu trei intrari stereo independenteTransformator 2X30V 8A 2X50V 4A 500W sau Traf toroidal 400 w 220v / 0-15-30-45-60 vAcestea ar fi componentele de baza pe care le-am gasit la preturi acceptabile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări