Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paraset romanesc

hpavictor

Postări Recomandate

..............

Cum poti eluda toate aceste surse de zgomot astfel incat receptorul tau nu fasie?

Simplu: deconectezi difuzorul sau căștile.

Cred ca explicația data a fost cam incompleta.......

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cu un limitator de amplitudine (FM). :rade:

Cu un limitator de amplitudine. Raspuns corect! Desi nu are legatura cu modulatia de frecventa.

Simplu: deconectezi difuzorul sau căștile.

Cred ca explicația data a fost cam incompleta.......

Refacand semnalul.

Link spre comentariu

Cand "am" numai zgomot apar erori. La fel ca la digital. Cand am variatii de semnal care se pot traduce in 0 si 1...nu fashaie.

Ptr ca nu decodez, ci refac puratoarea cu un oscilator separat, demodulat separat, dar comandat de semnalul receptionat., Explicatiile e grele. Ce-ar fi sa demonstram practic? :)

Link spre comentariu

Cand "am" numai zgomot apar erori. La fel ca la digital. Cand am variatii de semnal care se pot traduce in 0 si 1...nu fashaie.

Ptr ca nu decodez, ci refac puratoarea cu un oscilator separat, demodulat separat, dar comandat de semnalul receptionat., Explicatiile e grele. Ce-ar fi sa demonstram practic? :)

Cam ce vrei sa explici ar fi un demodulator sincron, nimic nou sub soare. Sint solutii integrate cite vrei.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Este un oscilator modulat pwm cu subpurtatoare Fm. Asta se putea si in anii '40, principiul e acelasi. Cu lampi

Relansez provocarea...daca Yaesu, Kenwood, ori alti radioamatori pot "bate" la aceeasi distanta ca si mine, cu aceeasi putere, pe aceeasi antena....discutam la egalitat :)

La roman PWM inseamna motorase, tractorase...cap de cabestan. Tot la roman, la francez si finlandez, electronica e=gala cu cat de tare poti auzi ceva in boxe. Si eventual o sursa de alimentare...ca nah, nealimentata, statia audio moare de foame...

Link spre comentariu

Avand in vedere discutiile fara sens si avalansa de rapoarte, acest subiect se inchide.

Daca doriti, deschideti altul. Daca va avea aceeasi evolutie, va fi inchis.

O singura rugaminte:

Daca doriti totusi un paraset, definiti de la inceput conditiile. Dupa cum puteti observa din schemele existente, acest gen de ... transceiver... avea un numar miim de tipuri de lampi, se putea alimenta de la ce aveai la indemana (inclusiv de la bateria de 6V a masinii), era destul de simplu. Altfel, pot declara si baofeng-ul meu paraset. Ca face treaba ceva mai bine decat parasetul din ww2, este mai mic, mai usor de ascuns.

O seara buna si un Craciun fericit.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări