Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paraset romanesc

hpavictor

Postări Recomandate

" Ideile sunt mult mai puternice decât armele. Nu le permitem duşmanilor noştri să aibă arme, de ce le-am permite să aibă idei? " ( Lenin )

Noi, astia mai tineri avem ;) Acceptam guerilla.

Link spre comentariu

Hai sa (re)vedem "caietul de sarcini" pentru ceea ce putem numi paraset.

Adica:

- trebuie sa fie pe lampi

-Trebuie sa consume cat mai putin - adica lampi pe baterie

-Trebuie sa aiba in componenta cat mai putine tipuri de lampi.

- Emisia sa fie cat mai simpla. CW.

Desemenea va rog sa pastram o minima decenta. Aici trebuie sa venim cu idei, nu cu injurii.

Multumesc.

Link spre comentariu

PCH200+PFL200

PCH200= partea H osc+mixer partea C detector cu reactie

PFL200=Partea F amplificator FI+Partea L amplificator final audio

Tuburile astea sunt super.si socluri cu 10 pini se gasesc usor la chinezi.

2 tuburi= superheterodina cu detectie cu reactie.Bine construit merge in toate modurile.Functioneaza ok pana la 10Mhz.

Editat de mila
Link spre comentariu

Schema e o propunere inca.Am aproape toate piesele inclusiv tuburile si soclurile pentru ele.Inca nu m-am hotarat pe aranjarea pieselor deoarece nu am condensatoarele variabile necesare.

In casa nu pot folosi aparate radio datorita interferentelor.Lucrez in garaj unde am o antena filara de circa 12m.

Inca nu stiu cum o sa fie fara agc sau cum sa implementez agc eventual pe pentoda F din PFL200 care e neliniara deci pretabila la agc.PCH200 are caracteristici liniare.

Eventual se pune ECH81 care se preteaza la alimentarea serie a filamentelor.

Editat de mila
Link spre comentariu

Cred ca sunt necesare mai multe condesatoare variabile ... in conceptia mea :

- pentru TX , trebuie unul cu o sectiune , pentru VFO TX si un altul cu ( probabil ) minim doua sectiuni pentru acordul circuitului anodic al lampii finale ...

Pentru RX , trebuie unul cu trei sectiuni :

una pentru ARF , una pentru intrarea mixerului si inca una pentru VFO RX , iar inca un condesator variabil ar trebui pentru dozarea reactiei in etajul detector .

Din motive de zgomot la actionare , pentru etajul detector prefer folosirea unui condesator variabil cu o singura sectiune sau tip fluture ( in cazul ideal ) ca element reglabil in locul unui potentiometru ...

Solutia preferata de mine este utila doar daca detectorul cu reactie este folosit in etajul de frecventa intermediara .

Editat de Victor
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări