hpavictor Postat Noiembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Cateva scheme , din familia americana a Paraset-ului : Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Unu' modern ... a vazut ( institutional ) si meleagurile autohtone . Parca am vazut cateva ( la vanzare ) si pe site - ul radiomatoricesc ... http://cryptomuseum.com/spy/r354/index.htm Editat Noiembrie 22, 2017 de gauss Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Victor, te pregatesti pentru lupta in munti? Stii ceva ce unora poate ne-a scapat? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Nu , am regasit in arhiva personala aceste documente si m-am gandit ca pot fi surse de inspiratie pentru cei ce le place mirosul sacazului . Sa nu anticipam ghinionul ... Viata bate filmul . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) Acum ... am vazut tot felu' de zmaculine ( decapanti ) chinezesti . Cica " neutre " , no clean etc . Aproape ca le recomanda si de uz alimentar ... Personal , folosesc sacazul stramosesc . Am si o mica provizie ... cine stie ce directiva mai apare . Poate se va elimina si fludorul fara plumb . Metode sant ... torsadare , suruburi , sertizari , nituire etc . P .S . - apropo de miros ... a desfacut cineva piese de pe blocuri electronice rusesti ? Alea cu vopseaua visinie stralucitoare , de sigilat ... si aliajul un pic cenusiu ... daca - ti intra fumul in ochi , erai groggy de - a binelea . Usturime la globii oculari , sa nu zic de miros ... Basca letcon " potent ", temperatura de topire era un pic mai mare ca la fludorul ala 60 - 40 . Terminalele rasucite de 2 - 3 ori prin gaurile de la riglete si socluri ... Editat Noiembrie 22, 2017 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Ce ma mai chinuiam si eu, o bobina nu am scos cu terminalele complete! Despre sacaz pot sa spun ca am ajuns dependent de fumul sau! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Cateva scheme din familia poloneza a Paraset-ului : Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Sacazul de care sunt dependent mi-l fac din colofoniu, putin acid oleic si putina tamaie din Iordania, pentru miros. Aliajul preferat este LP60 din care mai am destule kg. Pentru lipituri la 140o (piese din plastic), mi-am facut aliaj eutectic Sn-Pb-Cd. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Asta nu-i reteta din cadelnita?! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2017 (editat) O varianta destul de economica pentru receptorul Paraset-ului ( dar trebuie adaptata la tuburi accesibile , spre exemplu receptorul ar putea fi echipat spre exemplu cu ECH81 + ECL82 sau alte echivalente functionale ) , cu mentiunea ca in bucla de reactie negativa a lampii finale trebuie adaptat un filtru dublu T pentru CW / filtru 300 Hz - 2700 Hz pentru fonie . Va rog sa propuneti solutii tehnice simple pentru etajul final audio , conform specificatiilor de mai sus . Multumesc ! Editat Noiembrie 25, 2017 de Victor Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Varianta prezentata #476 are nevoie de un etaj ARF , deoarece sensibilitatea este limitata la 20uV , in varianta cu ECH81 + ECL82 . Ar fi doar doua variante : EF183 sau nuvistor . Restul au probleme legate de zgomot . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 (editat) Sugerez si 6BZ6 ... ca e de la aliatul strategic ! ... P .S . - e la intrare intr - un receptor celebru , JR Trio . Merge si RAA etc . https://www.radiomuseum.org/r/trio_kenwo_jr_310_jr310.html Editat Noiembrie 27, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 RAA-ul va fi manual ! Nu posed decat echivalentele sovietice la lampile cu coduri europene , mentionate anterior . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 (editat) " RAA-ul va fi manual ! " Desigur ... important e ca elementele active carora li se aplica , sa accepte . Daca marsam pe ideea ca principala emisiune pentru paraset e telegrafia ... si nu se repeta ( emisiunea ) pana pricepe corespondentul ... e o mica discutie ! In caz de fading si receptie la limita , pot apare probleme . Ma rog , pe la sculele profesionale ( receptoare ) , unele au regim manual - automat . Comutabil manual , bineinteles . Primul care - mi vine in minte e celebrul EKD ... copie " democratica " a celebrelor Telefunken ( mai ales E 1501 , modelul de referinta ) . Tare " bine " suna , n - am avut noroc de posesie proprie si personala ! ... ( Telefunken , ca EKD ... ) . Editat Noiembrie 27, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate