Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paraset romanesc

hpavictor

Postări Recomandate

De fapt o adaptare a acestui TRX urmeaza sa finisez , iar apoi sa sa supun atentiei Dvoastra schema rezultata . Fata de cea a ucraineanului , ca final RF va fi folosita EL84........

Link spre comentariu

Salutari!Am de gand sa construiesc si eu un transceiver simplificat, dar as vrea sa nu mai folosesc cablaj conventional ( sasiu si piese in aer fixate pe reglete ) As vrea sa folosesc cablaj imprimat; Am cautat pe net ceva dar nu am gasit mare lucru. Am gasit in schimb un site rusesc in care ( cred ) cablajele sunt intr-un format pe care nu-l pot deschide. Terminatia fisierelor este .LAY su .SPL Va rog sa ma ajutati daca stiti cum se deschid sau cu ce se deschid fisierele respective Cu respectgelu

Link spre comentariu

Acestea de mai sus sunt doar ptr a vizualiza schemele si pcb-urile in aceste formate si sunt absolut free. Problema apare daca doriti sa modificati ceva in schema sau cablaj, atunci trebuie varianta cu bani sau....

Link spre comentariu

Pentru partea de Rx au ramas in competitie urmatoarele scheme , in varianta finala se vor folosi de fapt " bucati " din schemele prezentate : mixerul din prima schema , filtrul EMF500 , amplificatorul FI din a doua , detectorul de produs din a treia schema.......toate lampile duble triode vor fi 6N23 ( ECC88 ) iar finala audio trioda - pentoda 6F3P ( ECL82 ). Pentru Tx mai studiez.......este mult mai complicat !

Link spre comentariu

Ca topologie , urmeaza sa folosesc urmatoarea schema , cu mentiunea ca se va modifica pentru SSB pe emisie exact ca in schema ucrainianului 4L1G de mai sus ( montajul din articolul QST 1960 / 10 nu permite decat AM ) . Va avea VFO comun + RIT si FLL cu afisaj LCD ( la un montaj cu lampi pare o blasfemie , dar ...... sigur va fi util in trafic si voi scapa de grava problema a etalonarii scalei ) iar variabilul de acord va fi actionat de un buton cu demultiplicare cu bile . Evident , va fi multiband ( incluzand toate benzile HF , probabil cu acord continuu , impartit in 4 benzi + 6m ) si va permite trafic SSB + CW !

Link spre comentariu

Nu ma refeream la copierea ei, ci la solutiile la nivel de bloc.Cred ca 7360 nu se poate obtine la pret decent decat printr-o intamplare.Evident, se poate renunta la etajul final cu doua tuburi, la sistemul de premixare al VFO-uluicu frecventele fixe de la oscilatorul cu cristale, etc.Ca sursa de inspiratie se poate merge si la UW3DI unde se folosesc tuburi usor de gasit in YO.

Link spre comentariu

Intre cele cateva studii din linkul de mai sus am gasit o schema foarte interesanta , care are o frumusete aparte ........ Este un adevarat RTX care foloseste si la Rx si la TX acelasi filtru , are chiar si valoarea ( 500KHz ) pe care o posed........ca finala se poate monta o alta , mai usor de obtinut ( GU29 cu ambele tetrode in paralel ) dar din pacate , si aceasta schema se departeaza de ideea de " Paraset " , deoarece este totusi complicata . Sper sa existe o varianta mai simpla , rusii publicasera in anii "70 - "80 in revista RADIO cateva mini RTX SSB , interesante doar pentru informare.........le-am studiat pe absolut toate cele publicate in RADIO si ma mai gandesc ce solutie sa adopt........

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări