Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 @mila, eu m-am abtinut sa postez linkul, asta va provoca totala reconsiderare a proiectului de catre Victor, noul sau concept va fi gata peste alti patru ani, hi! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Nu , totul este clar . Dar mixerul asta este interesant ... Link spre comentariu
mila Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Pana la urma @nanopico s-ar putea sa ai dreptate....DAR @Victor are si un merit ca mentine topicul activ!Cauta si scormoneste.Nu am vazut nici-un proiect gata de la el aici sau pe alte topicuri. Eu am primit prin ce a postat el (sau link-uri spre...postate de el) informatii utile. Nu pot de cat sa... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Pentru detectorul de produs propun un mixer Pullen. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Am precizat ca totul este clar , dar apare o "mica " problema la receptia SSB , totul fiind perfect la CW . Acea demodulare defectuoasa SSB la receptoarele cu reactie poate fi imbunatatita cu un VFO , acordat sincron cu receptorul cu reactie si gata . Voi reveni cu detalii despre pricipiul asta , l-am mai atasat pe forum . Dar RX-ul Paraset-ului meu va fi asemanator cu cele din atasamentele alaturate : Link spre comentariu
mila Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Ok, mixer Pullen. Am tot auzit si citit despre acest mixer, sunt tentat sa construesc un astfel de mixer. Intreb: Care sunt avantajele si dezavantajele fata de un mixer cu Pentoda/Hexoda/Heptoda? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) Revin asupra principiului ( renegen + BFO ) pe care doresc sa-l folosesc in RX-ul Paraset-ului meu : Singura modificare va fi faptul ca voi folosi un detector cu reactie ECO , cu doua etaje ( descris in postul precedent ) iar VFO-ul ( evident ca va folosit ca BFO ) va avea probabil FFL si afisaj LCD pentru afisarea frecventei de lucru . Acest lucru este folositor la emisie , unde BFO-ul va fi folosit ca VFO cinstit ... Credeti ca se justifica sau nu o asemenea structura ? Editat Februarie 3, 2015 de Victor Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2015 (editat) Nicio parere autorizata ? Nu ca as avea nevoie de parerea impusa de un anume user ... probabil ca doar eu am o viziune de ansamblu a tot ceea ce doresc sa realizez , cu siguranta doar in spiritul RX Regen tip Paraset clasic , dar modern .... TX-ul va fi obligatoriu CW / SSB pentru a fi compatibil cu vremurile actuale . Va rog sa ma sprijiniti cu idei , sfaturi , concepte pentru a realiza aceste cerinte actuale . Editat Februarie 6, 2015 de Victor Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Nicio parere autorizata ? Nu ca as avea nevoie de parerea impusa de un anume user ... probabil ca doar eu am o viziune de ansamblu a tot ceea ce doresc sa realizez , cu siguranta doar in spiritul RX Regen tip Paraset clasic , dar modern .... TX-ul va fi obligatoriu CW / SSB pentru a fi compatibil cu vremurile actuale . Va rog sa ma sprijiniti cu idei , sfaturi , concepte pentru a realiza aceste cerinte actuale . Postai anul trecut pe pagina 16 ceva planuri, ai construit acel receptor ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2015 Nu , din pacate . In schimb am cautat primul meu receptor HF ( cu reactie , evident ) realizat pe o bucata de parchet cu EF80 si EL84 in varianta initiala , ulterior am modificat etajul audio si am folosit ECL82 . Inca il mai caut ... sper ca ai mei sa nu-l fi aruncat la gunoi . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Shpionul musai tre' sa stie CW. SSB-ul nu e bun, chiar e inutil la paraset, cere multa putere de intrare din bateria anemica, randamentul etajului final e mic. Un bun operator receptioneaza semnale CW extrem de slabe in conditiile in care orice semnal SSB de la acelasi paraset este total neinteligibil. Se presupune ca vrei sa comunici catre esalonul superior patria mama aflata la nu stiu cate sute/mii de kilometri distanta. In plus cam greu sa tot comunici codat folosind vocea in SSB. In CW e simplu, 1818 4325 3256 7654 ... -.- Poate cineva cu oarece legaturi in breasla, ne poate confirma ca cel putin serviciile nu au renunta chiar de tot la buchisirea alfabetului domnului Morse. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Suntem in era digitala si mai toate telefoanele personale au acces la gps. In situatia asta, ma gandesc ca serviciile statului au aparatura suficient de sofisticata incat sa-i scuteasca de tocat spanacul/batut morse in caz de vreo urgenta majora. Doar noi radioamatorii avem atatea moduri digitale prin care putem comunica pe intreg globul cu maxim 25W. Sunt convins ca nu suntem cei mai dotati din moment ce noi ne dotam din fonduri proprii limitate in timp ce serviciile dispun de fonduri practic nelimitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 @Rx-Tx, stim si noi chestiile astea, spiritul acestui post este insa altul... Cat priveste ti ti ta, eu zic sa mai intrebi pe ici pe colo... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Clar , CW este cel mai economic ( pretabil QRP ) si discret mod de lucru . Dar , pentru ca exista si un dar ... in afara de modurile digitale si CW exista , total intamplator , si SSB . Din cate ascult si eu dimineata intre 07.45 / 08.30 CFR in treijumate , baietii semneaza prezenta zilnic , ascult comentariile unuia dintre ei care se duce sa-si confectioneze o cafea si se recomanda Japonia America , altul ia o mica pauza deoarece se duce sa dea de mancare la gaini ... naturaletea si spontaneitatea acestor prieteni comuni este pusa in valoare doar de modul SSB . Este ceva strict personal , intra direct la suflet . Toti vin lejer cu 59+20 dB , cu sarme chioare ( ? ) si suta de wati japonezi . Rar , cate unul declara ca are in coada sarmei un corector de propagare cu GU50 sau chiar doua GU50 , da' prea rar . Da' las' ca ma fac eu mare ( si tare ) si va spulber pe toti cuo colectie avand tone de QSL-uri de la entitati rare , cand o sa am sansa sa arunc o sarma pe acoperis , si termin si Parasetu' visurilor mele . Pana una-alta am muschii mici , dar moi . Inca studiez problema RX-ului , trebuie sa fie compatibil cu toate modurile de lucru actuale . Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Ce poate iesi din mana omului pasionat http://theradioboard.com/rb/viewtopic.php?t=4314 Link spre comentariu
Postări Recomandate