hpavictor Postat Decembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2013 " State of Art " Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Raspunsul la ghicitoare este, se pare, GU-50 in varianta originala germana.O scala decenta se face cam asa:- Acul se face din plexiglas si se monteaza fara joc pe axul variabilului, nu pe reductor.- In prealabil in plexi se dau doua gaurele de 0,8, una la raza maxima si una la raza minima a scalei. Pe spate se zgarie o linie intre cele doua gauri si se umple cu vopsea neagra.- Se receptioneaza frecventele ce trebuie marcate si se inteapa cu un ac prin cele doua gauri scala. Cu o rigla ce uneste cele doua intepaturi se marcheaza semnele pe scala.Succes! Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Edit, am revenit asupra postarii mele si am sters. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Rx-ul va avea ca sursa de inspiratie proiectul urmator : http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... -2/1V2.htmDa, da asta e schema.Nu recomand dezbracarea lampilor 12J1L mai ales in etajul cu reactie apare microfonie si fel de fel de zgomote.Oricum la cat lumineaza lampa asta nu e ceva de vazut In rest sper ca in aceasta perioada de vacanta sa pun la punct partea audio care e un pic schimbata fata de schema neamtului.Ps. Raspunsul la ghicitoare e 12J1LLasa-ti dreaq glumele cu GU50 in orice varianta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Foarte complicata alegerea TX-ului ... cu sau fara fonie , daca da , cu DSB , SSB sau antica AM ? Ma tot gandesc la o varianta minimala SSB cu defazaj . Va rog sa-mi propuneti cateva scheme pentru TX sau TX RX , sau RTX , ca sursa de documentare . Sunt in pana de idei ! Am tot cautat , si am gasit ceva oarecum asemanator , dar cu super reactie , in banda de jos UUS , celebra statie sovietica model 1950 " purtata la centura " pentru comandantii de pluton - R116 . Am in studiu Dorette model 1944 ( Wermacht WW2 ) http://home.online.no/~perchri/Dorette/web_chema2.jpg si SEVER model 1941 ( URSS WW2 ) http://www.rkk-museum.ru/vitr_all/exhibits/s106_e.shtml ... dar nici una nu este ceea ce caut . Sever ar putea fi interesanta , dar are prea multe comutari . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Pentru marirea sensibilitatii si selectivitatii Rx-ului , unii constructori folosesc preselectoare cu reactie http://us3iat.qrz.ru/shems/preselek/1_k ... kontur.htm . Performantele ar fi ( conform articolului citat ) aproape incredibile . Dat fiind ca se foloseste cresterea Q-ului pana aproape de pragul de acrosaj , ma tem ca stabilitatea generala ( chiar si pe termen scurt ) ar putea avea de suferit . Degeaba avem un receptor foarte selectiv si sensibil , daca nu este suficient de stabil . Desigur , nu trebuie sa renuntam la ideea de MultiQ ca preselector , dar trebuie sa abordam oarecum altfel problema . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Putina istorie Paraset : http://www.pf12.org/osnaz/OsnazArt/index/id_art/9 Ca performante si simplitate Telefunken SE108.3 " matura " pe jos cu restul concurentei . Repostez schema SE108.3 : Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Preocupari asemanatoare legate de Paraset au si alti constructori ( SM7ZFB ) dar din pacate , solutia propusa de el este o improvizatie , total inutila in traficul actual . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Am definitivat solutia tehnica pentru receptor : va fi un reactor cu VFO ( viewtopic.php?p=1432318#p1432318 ) si pe intrare va avea un etaj MultiQ . Va fi compatibil cu Tx-ul datorita etajului VFO ... mai studiez inca , dar cea mai la indemana solutie ar putea fi probabil obtinerea SSB prin metoda defazajului direct pe frecventa de emisie . Voi folosi o scala digitala cu FFL ... Atasez inca un exemplu de reactor cu VFO : Aici aveti cateva exemple de realizari practice ale acestui proiect : Auditie placuta ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Preocupari asemanatoare legate de Paraset au si alti constructori ( SM7ZFB ) dar din pacate , solutia propusa de el este o improvizatie , total inutila in traficul actual . O alta varianta de Paraset CW / AM , extrem de interesanta : Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Pentru Rx uite ce face @vladn pe radioboard: http://theradioboard.com/rb/viewtopic.php?f=3&t=5112 Rezultatele sunt exceptionale Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Dupa nenumarate experimente si tatonari, am reusit sa pun la punct "placa de baza" a receptorului, adica detectorul si etajul audio. Concluzia mea e clara: nu este nevoie de scheme stufoase cu o groaza de etaje etc pentru a obtine rezultate bune, cu o schema simpla se obtine un receptor surprinzator de bun cu conditia sa experimentezi practic diverse valori ale pieselor, prizele pe bobine, plaja tensiunilor pe g2 pentru care reglajul reactiei se face optim in banda de receptie data. Munca multa si nervi de otel, dar merita! Asa am reusit sa "dresez" nervoasa lampa EF80, care ofera acum o receptie de calitate a emisiunilor ssb si cw, de AM nici nu mai zic. Receptioneaza ecartul 3400 ... 6000 kHz, intr-un montaj cu reactie in catod. Bineinteles voi adauga si un mic etaj ARF cu amplificare reglabila, mai mult pentru separarea antenei de detector.Dupa cum se vede in poze am abordat altfel realizarea practica, renuntand la cutia initiala.Sasiul principal (cel negru) e realizat din tabla de dural de 3mm grosime, el va adaposti invertorul cu 4 trz 2N3055 si celulele de filtraj, tubul VR150 plus tot ce presupune alimentarea. Mufele aparatului sunt tot pe el.Sasiul placii de baza a receptorului (alb) se monteaza pe cel principal (din fier) si este rabatabil cu articulatie, pentru o depanare usoara. In stanga sa va veni inca un sasiu micut, sediul viitorului ARF, tot rabatabil.Deasupra acestora va fi montat sasiul emitatorul hibrid ssb. Totul va fi in final asemanator unui geamantan metalic cu maner.Momentan sunt in dubii cu amplificatorul RF, nu stiu daca sa-l fac cu un tub micut EF95 (6j1p) ori tranzistorizat, oricum aparatul va fi un hibrid, se va numi "Paraset H1". Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Eu "lucrez" de un an la schema mea:12J1L - ARF+ reflex AF cu iesire pe grila 212J1L -Detector cu reactie12J1L -In montaj trioda pre AF12J1L -Etaj final AF - 100mW/8OhmFilamentele serie cu o rezistenta de 880Ohm/10W de la 110Vac din transformator 230/110V din care prin redresare se obtin 155V tensiune anodica.Multumesc pentru sprijin !Ne puteti prezenta schema receptorului ? Propun o varianta pentru Tx : Link spre comentariu
Postări Recomandate