Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator sub WinXP

Vizitator Georgecpr

Postări Recomandate

Vizitator Georgecpr

Pana acum am folosit Win98 k sa pot programa pic-urile, dar din anumite motive nu-l mai pot folosi! am incercat sa programez sub WinXP, folosind ICprog & montajul de la bobtech. Exista vreo modalitate de a programa sub XP? cum?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Filipone

3

• MihaiStoica

2

• andiy

1

• MiniTehnicus

1

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Georgecpr

Aoleu :rolleyes: ! am luat driverul,am testat programatoru(merge),am programat un pic 12f675, dar cand am vrut sa programez picu 16f628 n-a mers. AM STRICAT PICu :finga: !!! l-am programat d multe ori, dar in datasheet spune k rezista la vreo 1000 cicluri. Cred ca deaia nu imi mergea oscilatoru d la timer1! Asta e cumpar altu.

Eu vreau sa fac si un indicator de nivel pt baterie, iar picu meu nu are convertor AD, ci doar comparatoare. Exista vreo modalitate de face asa ceva cu comparatoare sau tre sa schimb procesoru cu unu care are convertor AD(ex: 16f84)?

Link spre comentariu
Vizitator DragosP

Eu vreau sa fac si un indicator de nivel pt baterie, iar picu meu nu are convertor AD, ci doar comparatoare.

Da. Poţi aplica tensiunea de măsurat pe o intrare a comparatorului. Pe cealaltă intrare aplici tesiunea de pe un condensator pe care-l încarci cu un semnal treaptă generat de un pin al pic-ului. Când basculează comparatorul, din valoarea timpului care a trecut de la începerea încărcării condensatorului şi din valoarea acestuia (C-ului) îţi rezultă valoarea tensiunii.Uite: aici, este pentru AVR, dar nu cred că are mare importanţă.Mai sunt variante, dar asta este destul de simplu de implementat.Altă variantă, convertor dublă pantă
Link spre comentariu

Exista vreo modalitate de face asa ceva cu comparatoare sau tre sa schimb procesoru cu unu care are convertor AD(ex: 16f84)?

PIC16F84 nu are ADC (sau au aparut noi versiuni??). In schimb PIC16F88 are cam tot ce doresti pe el. Sfatul meu este sa cauti un PIC cu ADC folosind motorul de cautare de pe http://www.microchip.com si apoi te orientezi dupa preturi la Comet astfel incat sa nu mai folosesti componente suplimentare(alti conzi) si diferenta de pret sa nu fie foarte mare.
Link spre comentariu

Eu am construit asa ceva cu un integrat specializat facut de IPRS Baneasa (o mai fi existand?). Este mai mult decat simplu: el, cele 3 LED-uri si o dioda Zener pentru protectie. Cand ajung acasa ma uit in catalog (ala in care este descris 555-ul) si iti spun exact cum se numeste

Link spre comentariu
Vizitator Georgecpr

Pls AJUTOR!!!vreau sa programez un pic16f628 sub XP, dar nu merge!Programatoru e bun pt k am programat un pic12f675 si l-amtestat si cu ICPROG.sub WinME merge!!!picu nu e strikt(am mai si cumparat altu nou k sa ma conving).Am dowloadat icprog.sys,l-am instalat, dar tot nu merge sa-l programez. Aveti vreo idee de ce nu merge? Ce sugerati sa fac?

Link spre comentariu

Pls AJUTOR!!!vreau sa programez un pic16f628 sub XP, dar nu merge!Programatoru e bun pt k am programat un pic12f675 si l-amtestat si cu ICPROG.sub WinME merge!!!picu nu e strikt(am mai si cumparat altu nou k sa ma conving).Am dowloadat icprog.sys,l-am instalat, dar tot nu merge sa-l programez. Aveti vreo idee de ce nu merge? Ce sugerati sa fac?

Eu singura problema pe care am intalnit-o sub XP a fost Timeout-ul portului. In plus ICProg mai are o optiune de testare a liniilor de comunicatie prin bifarea unor casute. Verifica daca totusi iti comuta portul serial. Daca prin bifarea DATA nu iti apare 1 pe pinul de date de la PIC (RB7 parca) atunci ai o problema din driver.
Link spre comentariu

Beta U1010, voltmetru de masina cu 3 leduri. :yawinkle:

Cu un amarat de PIC poti face masurarea si afisarea pe un LCD cu precizie de 1 zecimala. Poti face asta cu acel U1010 copiat dupa telefunken?
Link spre comentariu

Trebuie sa setezi la Icprog la tipul interfetei soft , Windows API, si nu I/O direct, ca sa iti mearga sub XP. Eu folosesc Icprog sub Xp si merge asa cu un programator similar cu cel de la bobtech (cel de la Adelaida).

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Salutare, am un programator JDM, si ma chinui sa programez un PIC16F628A, dar nu reussc da tot felul de erori, si ma-m gabdit ca poate este de vina pc, poate nu alimenteaza destul de bine programatorul, vreau sa-i pun o alimentare externa de 5v, ce modificari ar trebui sa fac? GND il pun pe pinul 5, dar trebuie sa anulez conexiunea la pinul 5 al serialului? si +5v unde conectez si ce trebuie deconectat daca trebuie?

schema e mai jos.

Multumesc.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări