Vizitator BibiloY Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Salut ! De catava vreme ma bate un gand sa imi fac o sursa de inalta tensiune.Prima reusita a fost cu un driver de traf de linii cu 2m3055,o alta incercare(reusita )a fost cand am luat un transformator electronic (am scos transformatorul de ferita din el) si la-am conectat la un traf de linii (primarul trafului l-am facut din 100 de spire CuEm 0.3mm) chestia asta a mers aproximativ 1 zi cand pur si simplu s-a blocat trafu' . A 3-a incercare a fost ieri am vrut sa fac un circuit mai complex cu un IRF630 si cu un LM555 si ce credeti nu functioneaza (curentul ajunge la traf stiu deoarece am pus in serie un bec cu primarul trafului). As dorii ceva sfaturi.Multumesc Foare mult : Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Ce tensiune, ce curent doresti? La ce va folosi?Ce tensiune ai la dispozitie? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Sfaturi nu pot da acum,dar intra pe http://www.pocketmagic.net/ si gasesti surse de IT precum si chestia cu totem pole(ca de ce nu merge cu 555). Link spre comentariu
Vizitator BibiloY Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Sursa de inalta tensiune cam 20kv mi-ar trebui sa imi fac un generator de monoxid de azot (pt acid azotic).In legatura cu intenstatea curentului la iesire ar fi cam la 30mA,iar la indemana am o sursa de scoala care scoate de la 3-24 v cam 10A Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 20 KV/30 mA inseamna 600 W.Nu o sa-i obtineti niciodata dintr-o sursa de 24 V x 10 A = 240 W ! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Da, asa e, nu poti folosi sursa existenta.Daca ai rabdare, si crezi ca merita efortul, poti incerca bobinarea unui traf de 600-1000W. Nu stiu cat ar duce unul de cuptor microunde, poate merita incercat. Poate ar merge un dublor sau triplor pe el, fara alte modificari dar iti ofera tensiune continua. O frecventa mare la tensiunea si puterea asta e dificil de realizat, dar nu imposibil. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Care diode redresoare suporta tensiuni inverse de 10-20 KVsi un curent mediu redresat de ordinul zecilor de miliamperi ?Daca nu ma insel, diodele redresoare de FIT cu seleniu tip TV 18admiteau un curent maxim redresat in jur de 0,2 mA (200 de microamperi !) Link spre comentariu
Golem Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 In 2011, diodele redresoare cu 20KV/zeci si chiar sute de mA sunt ceva obisnuit... http://www.hv-semi.com/english/index.ht ... 3godfQjGAQ Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Multumesc pentru informatie ! Ar fi fost ceva sa le fi avut acum 25-30 de ani ! Link spre comentariu
Vizitator BibiloY Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 A mai incercat cineva sa faca un astfel de driver? Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 A 3-a incercare a fost ieri am vrut sa fac un circuit mai complex cu un IRF630 si cu un LM555Nu prea cred ca obtineti pe pinul 3 al IC555 un impuls de amplitudinea necesara pt. a comanda poarta unui IRF630...Cel mai simplu driver HV, o bobina de inductie auto+un dimmer de bec.http://home.datacomm.ch/k.schraner/Dimmer1.gif Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Nu amplitudinea e problema acolo...un totem pole pe iesire rezolva problema. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Nu amplitudinea e problema acolo...un totem pole pe iesire rezolva problema.Corect, si mai rezolva o problema - aia ca daca ai bafta si merge fara totem pole (la mine a mers, mosfetul era IRF634B) iti trozneste 555'ul la prima gafa. Cu tranzistori driver dupa 555 poti sa stai mai linistit cu privire la sanatatea lui. Link spre comentariu
moro Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Se poate realiza cu un half bridge, dar vor trebui izolatii foarte bune intre straturile transformatorului. Aici sunt excluse miezurile trafurilor de linii. Un miez etd59 sau un E65-E70 s-ar preta la o astfel de aplicatie Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 pana la urma tens este alternativa sau continua?ma gandesc la o varianta cu oscilatorul Royer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum