Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse de Inalta Tensiune

Vizitator BibiloY

Postări Recomandate

Vizitator BibiloY

Salut ! De catava vreme ma bate un gand sa imi fac o sursa de inalta tensiune.Prima reusita a fost cu un driver de traf de linii cu 2m3055,o alta incercare(reusita )a fost cand am luat un transformator electronic (am scos transformatorul de ferita din el) si la-am conectat la un traf de linii (primarul trafului l-am facut din 100 de spire CuEm 0.3mm) chestia asta a mers aproximativ 1 zi cand pur si simplu s-a blocat trafu' . A 3-a incercare a fost ieri am vrut sa fac un circuit mai complex cu un IRF630 si cu un LM555 si ce credeti nu functioneaza (curentul ajunge la traf stiu deoarece am pus in serie un bec cu primarul trafului). As dorii ceva sfaturi.Multumesc Foare mult : :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

3

• Golem

1

• Spitfire

1

• Th3_uN1Qu3

1

Vizitator BibiloY

Sursa de inalta tensiune cam 20kv mi-ar trebui sa imi fac un generator de monoxid de azot (pt acid azotic).In legatura cu intenstatea curentului la iesire ar fi cam la 30mA,iar la indemana am o sursa de scoala care scoate de la 3-24 v cam 10A

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Da, asa e, nu poti folosi sursa existenta.Daca ai rabdare, si crezi ca merita efortul, poti incerca bobinarea unui traf de 600-1000W. Nu stiu cat ar duce unul de cuptor microunde, poate merita incercat. Poate ar merge un dublor sau triplor pe el, fara alte modificari dar iti ofera tensiune continua. O frecventa mare la tensiunea si puterea asta e dificil de realizat, dar nu imposibil.

Link spre comentariu

Care diode redresoare suporta tensiuni inverse de 10-20 KVsi un curent mediu redresat de ordinul zecilor de miliamperi ?Daca nu ma insel, diodele redresoare de FIT cu seleniu tip TV 18admiteau un curent maxim redresat in jur de 0,2 mA (200 de microamperi !)

Link spre comentariu

Nu amplitudinea e problema acolo...un totem pole pe iesire rezolva problema.

Corect, si mai rezolva o problema - aia ca daca ai bafta si merge fara totem pole (la mine a mers, mosfetul era IRF634B) iti trozneste 555'ul la prima gafa. Cu tranzistori driver dupa 555 poti sa stai mai linistit cu privire la sanatatea lui.
Link spre comentariu

Se poate realiza cu un half bridge, dar vor trebui izolatii foarte bune intre straturile transformatorului. Aici sunt excluse miezurile trafurilor de linii. Un miez etd59 sau un E65-E70 s-ar preta la o astfel de aplicatie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări