Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat boxe si statie amplificare

Vizitator genEu

Postări Recomandate

Vizitator genEu

De ceva timp ma pasioneaza muzica:D. Si as vrea sa imi cumpar 2 boxe si un amplificator mai pentru incepator. Nu vreau ceva scump sau foarte frumos, vreau doar sa imi recomandati, daca puteti, niste boxe pasive cam de 100-150w(eu aveam gandul la niste Unitra) pe 4/8ohm si o statie care sa se potriveasca cerintelor. Nu voi cumpara acum acum, dar vreau sa am parte de cateva sfaturi din partea voastra. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• viperash

2

• sisu

1

• andreivlad1999

1

Top autori în acest subiect

pai doua boxe unitra ar fi ok si un amplif de 2x50.mai ai si varianta de cumparare difuri si constructie incinte,da e mai complicat.daca cauti bine gasesti si alte tipuri de boxe la aceleasi puteri.uita-te la vanzari aici pe forum si vei gasi ceva.mai ai si varianta okazii.bafta

Link spre comentariu
Vizitator genEu

Va multumesc amandurora pentru raspuns. Nu voi cumpara acum boxe si amplificator, insa cand mai strang ceva bani cred ca ma voi orienta spre unitra 140w si amplificator cred ca de pe aici de pe forum. Inca odata va multumesc pt sfat.

Link spre comentariu

Singurul dezavantaj al difurilor Tonsil, cele din boxele Unitra, e suspensia din burete care se coace în timp. Orientativ, rezistă cam 10 ani. Caută totuşi ceva cu difuri avînd suspensia pe cauciuc, sau pînză cauciucată.

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca ma bag... dar totusi la sfatul d-lui Zal nu e mai bine sa cauti niste S-90 de la Radiotehnika ?Aceste incinte te pot tine si 25 - 30 ani daca ai grija de ele (experienta proprie)

Link spre comentariu

S90 sînt construite ca un tanc sovietic, la fel de solid. Filtrele sînt făcute cu simţe de răspundere. Singurele neplăceri întîlnite au fost datorate şocurilor - fisuri în şasiele de aluminiu ale difurilor de joase şi medii din caza magneţilor foarte grei, similar dezlipirea şi deplasarea magneţilor la difurile de înalte.Nu sînt convins că acoperă bine banda dintre joase şi medii, am dezlipt bumbul imens de la difurile de joase şi l-am înlocuit cu altele mai mici. Sunetul s-a îmbunătăţit.

Link spre comentariu

S90 sînt construite ca un tanc sovietic, la fel de solid. Filtrele sînt făcute cu simţe de răspundere. Singurele neplăceri întîlnite au fost datorate şocurilor - fisuri în şasiele de aluminiu ale difurilor de joase şi medii din caza magneţilor foarte grei, similar dezlipirea şi deplasarea magneţilor la difurile de înalte.Nu sînt convins că acoperă bine banda dintre joase şi medii, am dezlipt bumbul imens de la difurile de joase şi l-am înlocuit cu altele mai mici. Sunetul s-a îmbunătăţit.

Asa este... pot aparea si probleme de genul asta, dar cred ca se intampla in cazuri izolate. Pe ale mele le-am dus la fel de fel de bairame si chindii, odata a si cazut una din ele de pe masa :jytuiyu dar inafara de un colt rupt nu am avut nici o problema cu ele. Le am din 1985 si sa le dea Domnul numai sanatate, nici o problema, dar cu conditia sa ai si grija ele.O zi buna.LE: Domnule Zal... nu cred ca ati facut bine ca ati inlocuit dust cap-ul, la difuzoarele mele pe interior este o mica gaura acoperita cu tifon si presupun ca era pt racirea bobinei, dar poate gresesc si atunci imi cer scuze.
Link spre comentariu

Acum vreo trei luni mi-a revenit si mie pasiunea din tinerete pentru muzica, boxe, amplificatoare. Nu pot sa-ti dau sfaturi dar pot sa-ti spun cum am procedat eu. Nu aveam un buget bine stabilit asa ca in prima faza am luat niste boxe Fisher model mai vechi(55W/6 ohmi maxim 110W). Apoi mi s-a facut de un amplificator si mi-am luat un ONKYO A-8015 care m-a convins. L-am completat cu un CD Player Onkyo iar apoi cu un tuner al aceluiasi producator. Toate au fost cumparate second hand la niste preturi mai mult decat decente. M-am gandit apoi sa fac si ceva DIY si m-am orientat catre niste boxe VTP cu un midwoofer Tonsil GDN 20/60/3 si un tweeter Monacor DTN-25N. Le-am facut si pot sa-ti spun ca sunt foarte OK.Eu ma plangeam ca am "urechi de lemn" dar pe forum cineva mi-a replicat ca urechile se educa. Mare dreptate a avut! Urechile mele au inceput sa "auda", sa simta diferenta dintre doua boxe, dintre doua amplificatoare etc. Am avut un pic de ghinion cu amplificatorul si mi-a cedat un tranzistor de pe unul din canale.N-am avut rabdare sa astept sa gasesc tranzistori de calitate cu care sa inlocuiesc cel putin finalii de pe canalul defect asa ca mi-am luat un alt SH de la Onkyo, mai puternic, un A-8670. Se aude bineinteles foarte bine. Parca se aude un pic mai "plin", mai "cald" decat celalalt amplificator.Ce vreau sa spune este ca functie de bugetul pe care il aloci si de pasiunile pe care le ai ai mai multe optiuni:-boxe, amplificator etc noi, calitate functie de buget si preferinte. Neaparat sa le asculti inainte de a le cumpara, nu te lasa in baza specificatiilor. Iti plac le ei!-produse second hand. Optiune foarte buna in opinia mea deoarece poti gasi calitate buna la preturi decente si cu rezultate oarecum garantate;-DIY, facute de tine. O sa-ti trebuiasca multa pasiune, mult studiu, buget suficient :da :da dar rezultatele nu vor fi garantate;-poti de asemeni sa faci combinatii intre componente noi, second, DIY.Atentie! Nu iti dau sfaturi ci doar ti-am facut o sinteza a ceea ce am invatat eu citind cu atentie acest forum. Bafta tie si multumiri celor care au impartasit pe forum din experienta lor!

Link spre comentariu

Despre unitre asta voiam si eu sa zic, ca exista riscul sa iei ceva imbatranit la suspensii, mai ales tu fiind din Campina cel mai probabil le vei lua prin curier/posta. Dar poti gasi si o oferta bunicica si sa dai de un vanzator serios. Preturile la care se vand sunt maricele, nu stiu daca merita sau nu, eu nu am ascultat doar am auzit pareri, nu zic ca nu ar merita sau nu banii, zic doar ca e maricel.Radiotehnika S-90, eheeee, vise, ce bine era sa se gaseasca usor, eu unul am tot cotrobait netul dupa ele mai in vara, cateva luni am tot sperat, stiam licitatiile de radiotehnika de pe okazii ca-n palma :ras: dar nici urma de s-90.S-30b gasesti la preturi modice, de exemplu e o licitatie acum pe okazii la 100 ron si arata bine, singurul dezavantaj e ca nu au destul bas pt muzica de azi, depinde de preferintele tale, ele pt cat de mici sunt au bas destul. Eu le am si am luat si un subwoofer activ tot second hand, ar fi o idee sa incerci sa te orientezi si tu spre asa ceva. Dar subwoofer trebuie ceva mai maricel, nu cine stie ce firme de suburi minuscule ca nu faci nimic cu ele, cauta ceva sa aiba difuzor de 20-25 de cm.

Link spre comentariu

...LE: Domnule Zal... nu cred ca ati facut bine ca ati inlocuit dust cap-ul, la difuzoarele mele pe interior este o mica gaura acoperita cu tifon si presupun ca era pt racirea bobinei, dar poate gresesc si atunci imi cer scuze.

De fapt sînt 4 găurele de aerisire cu un filtru lipit pe ele, dar am folosit bumburi de la difurile de Kashtan (alea de 10W), care au acoperit exact deasupra găurilor. :da
Link spre comentariu

Singurul dezavantaj al difurilor Tonsil, cele din boxele Unitra, e suspensia din burete care se coace în timp. Orientativ, rezistă cam 10 ani. Caută totuşi ceva cu difuri avînd suspensia pe cauciuc, sau pînză cauciucată.

Am si eu o pereche de difuzoare Tonsil cu suspensie de burete. Au cam 10 Ani. Daca iasi aplica un strat subtire de Prenadez pe suspensie si pe fata si pe spate ar fi mai bine ??
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări