Putz Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Salutare. Am o amplificare veche din ceva scula Grundig. Prima daca cand am dat de ea am alimentat-o si la fel imi scotea CC dar atunci era din cauza ca nu stiu cine umblat la ea si nu mai avea izolatorii aia de plastic (nipel) care izolau carcasa tranzistorilor de radiator. Am pus izolatiile si a mers perfect pana intr-o zi cand am vrut sa-l mai testez si de atunci imi scoate CC pe ambele canale.Am dat jos tranzistorii, le-am verificat jonctiunile si sunt in regula pe ambele canale . Tranzistorii sunt G6004 si G6005 si intre ei se mai afla si cate un BD135 prins de radiator (cred ca e superdioda ....nu am stat sa verific).Tensiunea de alimentare am verificat-o ....2 x 25vDCPe ambele iesiri fata de masa am 19V.Aveti idee ce ar putea fi? Am postat aici ca sa nu mai umplu' la ,,amplificatoare" ..... Link spre comentariu
Putz Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 Am gasit buba pana la urma dar nu se stie inca daca e singura problema. O dioda Zenner ZPD 6,2 . Faza e ca nu am idee de unde sa iau o zeneer de 6,2V ....se poate face vreo smecherie ceva?Astept un raspuns. Link spre comentariu
Mesterul Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Nu face "smecherii" in electronica. Cauta un magazin de componente electronice si ia o dioda zenner de 6,2 v ca nu-i o avere .... e 0,20 ron Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Am gasit buba pana la urma dar nu se stie inca daca e singura problema. O dioda Zenner ZPD 6,2 . Faza e ca nu am idee de unde sa iau o zeneer de 6,2V ....se poate face vreo smecherie ceva?Astept un raspuns.Vezi sa ai grija de urmatoarea " smecherie ": diodele Zenner sunt de doua feluri: de 0,5W si de 1W ( nu merge una in locul celeilalte ). Cum iti dai seama de care este: diodele din familia PL sunt de 1W si sunt mai groase in diametru si cele din familia DZ sunt de 0,5W si sunt mai subtiri in diametru. Deci, repet: nu sunt echivalente diodele PL cu DZ. In cazul tau, merge DZ6,2 sau BZXC6V2.Vezi attach-ul: Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Trz finali sînt echivalenţi de BDX53/54B...C. Probabil e finalul de 2 x 25W din combinele Grundig. Link spre comentariu
Putz Postat Mai 7, 2011 Autor Partajează Postat Mai 7, 2011 Nu e vorba de costul diodei.....daca am postat la incepatori nu inseamna ca nu stiu cat costa o dioda .Dar nu am magazine de electronica in oras si de pe net trebuie facuta comanda de cel putin 20-25 lei. Mersi de raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum