Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generarea organelor de mașini

Vizitator

Postări Recomandate

Atat AutoCAD Mechanical, cat si Solid Works-ul, au dupa cate stiu eu posibilitati de animatie. Totusi, nu stiu daca este avantajos sa se foloseasca un sistem de desenare bazat pe "scripturi". Cel mai simplu, o roata dintata, sau un intreg angrenaj, se deseneaza in mod traditional, dupa care se adauga niste comenzi specifice pentru animatie.In alta ordine de idei, problema asa dupa cum am inteles-o eu in prima faza, era despre generarea practica a rotilor dintate. Daca este doar o problema de soft, atunci excede cadrul traditional al sectiunii "Masini unelte". Daca crezi ca te avantajeaza, atunci pot transfera subiectul la sectiunea "Software CAD"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• en

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• en

en 1 postare

Mai intai, trebuie studiat cu atentie capitolul de "Proiectarea angrenajelor" din Manualul inginerului mecanic si un studiu temeinic al manualelor de mecanisme si organe de masini, masini unelte, samd. Indiferent de programul folosit, fara cunostinte temeinice de proiectare, nu se poate face performanta.Succes!

Link spre comentariu
Vizitator

...Ați pomenit de ACMechanical și de SW. Eu am testat primul program și mi s-a părut greoi; cu SW nu am lucrat....

AutoCAD-ul este intr-adevar mai greoi. Eu personal, utilizez Solid Edge (SE) si nu Solid Works (SW) Aici problema animatiei este destul de simpla. De altfel, proiectele de mecanisme, pe care le realizez in acest program, le testez dupa asamblarea 3D si din punct de vedere functional (cinematic) utilizand manevre "manuale" si nu comenzi de animatie. Actionand "manual" un organ de intrare al dispozitivului, pot vedea care este raspunsul cinematic la iesirea acestuia.In alta ordine de idei, nu trebuie sa renunti la ideie. Prezentul topic, am sa-l transfer la sectiunea "Software CAD", unde am vazut ca mai sunt preocupari de acest gen.
Link spre comentariu
Vizitator

La aceeasi sectiune, colegul pirvuti, din Timisoara, are un topic intitulat "soft desenare roti dintate". Il recomand ca pe un user serios si interesat de inovatie. Incercati deci sa coopreati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări